16.07.2015   11 kommenttia Kategoria: Jäätelöt,  Jälkiruoat,  Muuta makeaa
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton

Daim-jäätelökupit


Kokeile itse tehdyn kermajäätelön valmistamista ilman jäätelökonetta. Mausta vaniljalla, kardemummalla ja Daim-rouheella. Jäädytä rasiaan tai valmiiksi annoskuppeihin. Tarjoile vaahtokarkkien kera.

Because you are worth it!

12 pientä annosta

Kotijäätelö (1,5 litraa):
3 munaa
3 dl vispikermaa
¾ dl tomusokeria
1 vaniljatanko
2 tl kardemummaa
1 dl glukoosisiirappia
200 g Daim-rakeita (tai -patukoita)

Pinnalle:
Daim-rakeita
pieniä vaahtokarkkeja


Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Mittaa kolmanteen kulhoon vispikerma. Vatkaimia ei tarvitse pestä välillä, kun teet vaahdotukset tässä järjestyksessä. Vatkaa ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Mittaa keltuaisten joukkoon tomusokeri ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota lopuksi vispikerma.

Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisältä veitsenkärjellä vaniljansiemenet. Lisää kermavaahtoon vaniljansiemenet, kardemumma ja glukoosisiirappi. Yhdistä kaikki vaahdot toisiinsa huolellisesti sekoittaen.

Leikkaa veitsellä Daim-rakeita pienemmiksi. Säästä pieni määrä rakeita koristeluun ja sekoita loput jäätelömassan joukkoon.

Kaada jäätelömassa pieniin annoskuppeihin ja anna jäätyä pakastimessa seuraavaan päivään. Vaihtoehtoisesti voit kaataa koko massan rasiaan ja annostella kuppeihin valmiin jäätelön.

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
56 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissa Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin lokakuun arvontaLokakuun arvonnassa on jaossa tuotepaketti, joka sisältää poro-lautasliinoja, salted caramel -makutomusokeria ja puolipallo-silikonivuoan.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit