Kokeile itse tehdyn kermajäätelön valmistamista ilman jäätelökonetta. Mausta vaniljalla, kardemummalla ja Daim-rouheella. Jäädytä rasiaan tai valmiiksi annoskuppeihin. Tarjoile vaahtokarkkien kera.
Because you are worth it! 🙂
16.7.2015
Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Mittaa kolmanteen kulhoon vispikerma.
Vatkaimia ei tarvitse pestä välillä, kun teet vaahdotukset tässä järjestyksessä. Vatkaa ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Mittaa keltuaisten joukkoon tomusokeri ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota lopuksi vispikerma.
Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisältä veitsenkärjellä vaniljansiemenet.
Lisää kermavaahtoon vaniljansiemenet, kardemumma ja glukoosisiirappi.
Yhdistä kaikki vaahdot toisiinsa huolellisesti sekoittaen.
Leikkaa veitsellä Daim-rakeita pienemmiksi. Säästä pieni määrä rakeita koristeluun ja sekoita loput jäätelömassan joukkoon.
Kaada jäätelömassa pieniin annoskuppeihin ja anna jäätyä pakastimessa seuraavaan päivään.
Vaihtoehtoisesti voit kaataa koko massan rasiaan ja annostella kuppeihin valmiin jäätelön.
Minulta sujui taas todella hyvin 😀 Hankin ainekset jo hyvissä ajoin, että olisin voinut tehdä jo viikko tai kaksi sitten, mutta en löytänyt glukoosisiirappia mistään. Nyt sitten löysin sitä (löytyy vain city marketeista ja prismoista) ja tein jäätelön. Vain yksi asia puuttui. Unohdin laittaa siihen sen glukoosisiirapin ja ne ovat nyt olleet tuolla pakkasessa viitisen tuntia. Haittaako se koostumusta, vai tuleeko mausta vain ei-niin makea?
Säilyy kauemmin kun siirtää jäätelöt jähmettymisen jälkeen vaikka minigrip-pussiin.
Telma: jossain netin syövereissä mainittiin viikko, mutta olisin taipuvainen puhumaan viikoista. Tarkkaa tietoa minulla ei ole.
Onko kenelläkään kokemusta kuinka monta päivää nämä säilyvät hyvinä ja tarjoilukelpoisina pakkasessa? Ajattelin tehdä näitä hyvissä ajoin lastenkutsuille 🙂
Saisiko olla kuppi kylmää? Liiankin hyvältä on meillä maistunut, pienet annokset voi unohtaa! 😉
Jäätelö oli helppo tehdä ja oli aivan ihanan makuista. Tein toisen annoksen minttu-Daimista: jätin kardemumman pois ja lisäsin hieman maitosuklaata.
Tästä tuli erittäin hyvää ja vielä on sitä vähän jäljellä pakkasessa, mutta aattelin tänä illalla tehdä uuden satsin geisha suklaasta
Näitä meidän myös pitää tehdä ja ihan pakko!! ja sitten tarpeeks isot annokset! (eikä pienet niin kuin ohjeessa lukee)
Miukku: kuulostaa tosi mahtavalta tuo ranskanpastilliversio. Niistä saa myös kivasti väriä jäätelöön ja näyttävät nätiltä koristelussa. Tuota voisin kokeilla itsekin.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hattaraviiksi: kyllähän glukoosisiirapista makeuttakin hieman tulee, mutta jäätelössä se ei niinkään toimi makeuttajana vaan sen tehtävänä on tehdä jäätelön rakenteesta pehmeämpi. Ilman glukoosisiirappia jäätelöstä tahtoo tulla kovaa ja kiteistä. Mutta ei se sinun jäätelösi silti pilalla ole. Annat vain rauhassa sulaa huoneenlämmössä, niin kyllä se siitä pehmenee ja varmasti on hyvää. 🙂
Muoks. Täältä löytyy Kinuskikissan muutama vuosi sitten kirjoittama tietoisku glukoosisiirapista: https://www.kinuskikissa.fi/uutuudet-testissa-glukoosisiirappi/