10.05.2017   Ei kommentteja Kategoria: Muut suolapalat
Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Crostinit parsa-, lohi- ja porkkanalohitäytteellä


Crostinit eli rapeiksi paahdetut patonkiviipaleet muuntuvat täytteillä juhlasta toiseen. Leipälajitelmaan voi valita useita makuja, jotka huomioivat myös eri ruokavaliot. Tämä lautanen sisältää kylmäsavulohen lisäksi pari kasvisvaihtoehtoa. Tai ehkä porkkanalohi on jotain tältä väliltä, sillä ”porkkala” imitoi kylmäsavulohen makua ja näköä. Resepti on poimittu Hesarista, mutta lähtenyt alun perin liikkeelle amerikkalaiselta vegaanisivustolta. Itse jäin miettimään, voisiko suolakuoren alla kypsentämisessä jotenkin oikaista, jolloin selviäisi vähemmällä suolan käytöllä. Kenties yksinkertaisesti suolaliemessä keittäminen? 🙂 Saa esittää aiheesta kommentteja!

Vinkki: Varaa porkkanalohen valmistamiseen 1-2 vuorokautta. Porkkanalohi jää helposti liian suolaiseksi, joten porkkanoiden on oltava mahdollisimman paksuja. Suolakuoren alla kypsyy kerralla isompikin määrä porkkanoita. Tämä annos on mitoitettu suunnilleen yhdestä patongista tuleviin leipäviipaleisiin. Jos teet isomman annoksen, tee myös marinadi isompana.

Leivät:
maalaispatonkia
oliiviöljyä

Levite:
1 rs (175 g) maustamatonta luomutuorejuustoa
TAI
1 rs (150 g) tuorejuuston kaltaista kasvislevitettä
n. ¼ tl wasabitahnaa

Leikkaa patonki viistosti ohuiksi siivuiksi. Laita leipäviipaleet pellille leivinpaperin päälle ja sivele pinnalle oliiviöljyä. Paahda 225 asteessa 5-8 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Anna jäähtyä. Yhdistä tuorejuusto ja wasabitahna vatkaimella sekoittaen. Levitä leipien päälle.


Parsa:

vihreää tankoparsaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Leikkaa parsoista paksu tyviosa pois. Sivele pinnalle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä grillissä (tai paahda uunissa) ja leikkaa parsat leipien päälle sopiviksi paloiksi. Asettele leiville levitteen päälle.

Kylmäsavulohi:
kylmäsavulohiviipaleita
sitruunamehua
mustapippuria
tillinoksia

Laita kylmäsavulohiviipaleet leiville levitteen päälle. Pirskota päälle sitruunamehua. Mausta pippurilla ja koristele tillillä.

Vegaaninen porkkanalohi:
2 mahdollisimman paksua porkkanaa
1 kg merisuolaa
1 tl nestemäistä savuaromia (esim. Poppamies)
½ tl valkoviinietikkaa
½ rkl rypsiöljyä
sitruunamehua
mustapippuria
tillinoksia

Puhdista porkkanat harjaamalla, älä kuori. Levitä pienen uunivuoan pohjalle merisuolaa. Aseta päälle porkkanat ja peitä suolalla. Kypsennä 190 asteessa 1 h 30 minuuttia. Riko suolasta muodostunut kuori varoen. Nosta porkkanat jäähtymään. Kuori veistämällä ohuita suikaleita porkkanan ympäriltä. Leikkaa juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi. Yhdistä savuaromi, valkoviinietikka ja rypsiöljy. Sivele marinadia viipaleiden kummallekin puolelle. Anna maustua kelmulla suojattuna jääkaapissa 1-2 vuorokautta.

Asettele porkkanaviipaleita leiville levitteen päälle. Pirskota päälle sitruunamehua. Mausta pippurilla ja koristele tillillä.


Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
2 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat