27.06.2019   12 kommenttia Kategoria: Jäätelöt,  Jälkiruoat,  Kesä
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Cookie dough -jäätelö


Jäätelö on leivonnan ohella suuri intohimoni. Testaan innokkaasti kauppoihin ilmestyvät houkuttelevat uutuusmaut ja julkaisen välillä arvosteluita Instagramin tarinoissa. Yksi suosikeistani on ollut Ben&Jerry’s cookie dough -jäätelö. Valitettavasti sen reseptiä muutettiin joitain vuosia sitten huonompaan suuntaan ja sen jälkeen lempijäätelön paikka on ollut auki. Toinen takaisku oli, että Kolme Kaveria lopetti korvapuustijäätelön. On ollut hyvä syy tehdä useammn jäätelöä itse.

Uusin villitykseni on suklaarouheella pilkutettu vaniljajäätelö ja siihen yhdistetty keksitaikina. Keksitaikinan salaisuutena on paahdetun voin mieletön aromi sekä tumman ja vaalean siirapin yhdistelmä. Siirappi antaa makua ja takaa sen, ettei taikina muutu pakastimessa kivikovaksi. Jäätelön kannattaa kuitenkin antaa pehmentyä jonkin aikaa huoneenlämmössä, sillä varsinkin jäätelöpallojen ottaminen on muutoin hankalaa.

  • Vaniljajäätelö suklaahipuilla (1,5 l):
  • 3 munaa
  • ¾ dl sokeria
  • 4 dl vispikermaa
  • 1 dl glukoosisiirappia
  • 1 vaniljatanko tai 1 tl vaniljatahnaa
  • 1 ½ dl tummaa suklaarouhetta
  • Cookie dough -taikinakerros:
  • 100 g voita
  • 1 ¼ dl tummaa siirappia
  • ¾ dl glukoosisiirappia
  • 1 ½ tl vaniljauutetta
  • ¾ tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl tummia suklaahippuja



Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Vinkki: jos munat eivät vaahtoudu kunnolla, laita kulho kuumalla vedellä täytettyyn astiaan ja jatka vatkaamista siinä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon glukoosisiirappi ja vaniljatangon siemenet (tai vaniljatahna). Yhdistä vaahdot keskenään. Lisää joukkoon suklaarouhe.

Kaada jäätelömassa astiaan (tilavuus noin 2 l) ja nosta pakastimeen jäätymään muutamaksi tunniksi. Tee sen jälkeen taikinakerros.

Mittaa voi kattilaan ja keitä, kunnes pohjalle muodostuva sakka värjäytyy vaaleanruskeaksi (noin 8 minuuttia). Vahdi voin paahtumista välillä sekoitellen. Nosta kattila liedeltä. Lisää siirapit, vaniljauute, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon vehnäjauhot muutamassa erässä. Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jotta suklaa ei sula taikinan joukkoon. Lisää sitten suklaahiput. Levitä taikina jäätyneen vaniljajäätelön päälle. Anna jäätyä vielä muutama tunti pakastimessa.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Valmistusaika: 6 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
27 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan kaupan loka-arvonta

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat