30.11.2017   2 kommenttia Kategoria: Muut suolapalat,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Cocktail-lajitelma


Meillä vietettiin tässä kuussa tyttären nimipäiviä ja niitä varten valmistin cocktail-lajitelman periaatteella ”jokaiselle jotakin”. Kuvassa näkyy vain osa naposteltavista – tällä ohjeella saat siis yhteensä 80-100 täytettyä ruisnappia. Määrän riittävyydessä kannattaa huomioida, että vieraat haluavat maistella luultavasti kaikkia ainakin yhdet ja suosikkiaan useamman. Suolaisen tarjoilun muusta määrästä sitten riippuu, paljonko nappeja yhteensä kuluu. Ainakin meidän juhlissa näytti siltä, että suosikkimaut jakautuivat tasaisesti. Voit toki valita vain pari makua, jos on pienempi tilaisuus kyseessä.

Ruissipseillä ja palttoonnapeilla on selvä rakenne-ero. Palttoonnapit kestävät säilytystä ruissipsejä pidempään. Ruissipsien kanssa kosteita täytteitä kannattaa välttää. Palttoonnapit sopivat paksummille täytteille paremmin, sillä niissä on enemmän pureskeltavaa. Mikään tämän reseptin täytteissä ei ole niin kostea, etteikö suupaloja voisi täyttää jo pari tuntia ennen juhlia ja säilyttää kelmun alla viileässä. Se on toki myös makukysymys, haluaako pohjan olevan aivan rapea vai hieman pehmittynyt.

Huom! Jokaisesta täytteestä tulee noin 20-25 annosta.

Lohi

150 g kylmäsavulohiviipaleita
100 g yrttituorejuustoa
Väinämöisen palttoonnappeja

Asettele kylmäsavulohiviipaleet leivinpaperin päälle noin 25 cm leveäksi matoksi. Levitä päälle tuorejuusto. Kääri rullaksi. Jäädytä rulla pakastimessa.

Anna olla huoneenlämmössä noin puoli tuntia ja leikkaa kohmeisena ohuiksi viipaleiksi. Laita lohirullat palttoonnappien päälle.

Poro

Vinkki: Voit tehdä täytteen jo edellisenä päivänä valmiiksi odottamaan pursottamista.

50 g kylmäsavuporoviipaleita
100 g yrttituorejuustoa
½ rkl maitoa
¼ dl silputtua ruohosipulia
Linkosuon ruissipsejä
puolukoita

Hienonna kylmäsavuporo tehosekoittimessa rouheeksi. Lisää joukkoon yrttituorejuusto ja maitotilkka ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Silppua ruohosipuli saksilla. Sekoita silppu tahnan joukkoon. Laita tahna pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota ruusukkeita ruissipsien päälle. Aseta keskelle puolukat.

Munavoi

Vinkki: Pursota täyte heti valmistamisen jälkeen, kun voi on vielä notkeaa. Jääkaapissa tahna jähmettyy.

5 munaa
⅛ tl suolaa
2 rkl pehmeää voita
Linkosuon ruissipsejä

Keitä munat koviksi (noin 10 minuuttia). Irrota kuori ja hienonna munat tehosekoittimessa tahnamaiseksi. Lisää suola ja pehmeä voi ja sekoita hyvin. Laita tahna pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota ruusukkeita ruissipsien päälle.

Tomaatti-mozzarella

1 ps minimozzarellapalloja
kirsikkatomaatteja
Väinämöisen palttoonnappeja
basilikaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Leikkaa mozzarellapallot ja kirsikkatomaatit 2-3 osaan. Aseta viipaleita Väinämöisen palttoonnappien päälle. Laita koristeeksi basilikanlehti ja rouhi pinnalle mustapippuria. Päälle voi pirskotella oliiviöljyä.

Yhteistyössä Linkosuo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
8 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat