Amerikkalainen kanelipulla ei jää kotoisen korvapuustimme varjoon – siinä on näköä, kokoa ja tuhdisti makua. 🤩 Suosittelenkin kaikille korvapuustien ystäville ottamaan cinnamon rollsit leivontaohjelmistoon. Herkullinen makumatka luvassa! 😋
Yhtäläisyyksiä Kinuskikissan luottoreseptiin löytyy täytteestä: reilusti kanelia ja valkoisen sokerin tilalla aromikkaampi fariinisokeri. Amerikkalaisessa kanelipullassa fariinisokeria ei ole säästelty, vaan sitä on täytteessä paksuhko kerros. Sokeri karamellisoituu herkullisesti paiston aikana, tekee täytteestä kostean ja tuo kierteet näyttävästi esiin. Pulla kruunataan lopuksi tuorejuustokuorrutteella (ei minusta välttämätön). Jenkeissä pullataikinassa ei käytetä kardemummaa, mutta tämän virheen korjasin tietenkin omassa versiossani. 😉
Paistaminen tapahtuu reunallisessa vuoassa. Pullat saavat siinä sopivasti tukea toisistaan ja lopputulos muistuttaakin bostonkakkua. Minulla oli käytössäni Heirolin mallistoon uutuutena saapunut 26-senttinen vuoka, jonka silikonisen reunuksen voi kätevästi poistaa paistamisen jälkeen. Näin pulla on valmiiksi tarjoiluvalmis lasisen alustan päällä. Tutustu vuokaan Heirolin verkkokaupassa.
Oli pakko tehdä uusi annos pullaa; niin nopeasti katosivat parin päivän takaiset. Tällä kerralla taas kuorrutuksenkin halusin; kyllä se ehdottomasti kruunaa nämä 🙂
Tuli mieleen kokeilla pursottaa pienellä tyllalla kuorrute, ja tuli minusta aika kivan näköiset. Seos lämpeni kivasti käden lämmöstä, niin kuorrute kulki kevyesti tyllan lävitse.
Näitä ja juhlavaa kinkkupiirakkaa tarjolla sunnuntai-kävijöille; kyllä kelpaa taas 😀
Kinuskikissa: Kiitos kommentistasi 😀 Näissä pullissa on extraa fariinisokerin ja kanelin paljous täytteessä 😀 Nam, nam 😀