07.08.2012   40 kommenttia Kategoria: Makuja maailmalta,  Suolaiset piirakat

Chorizo-piirakka


Vinkki: Espanjalainen Chorizo-makkara on valmistettu ilmakuivaamalla tai savustamalla. Makunsa ja värinsä se saa jauhetusta paprikasta ja tulisuutensa chilistä. Chorizon tilalla piirakassa voi käyttää pepperonia, meetvurstia tai savukinkkua.

Espanjalainen mausteinen chorizo-piirakka

Pohja:
4 ½ dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia
½ dl vettä

Täyte:
1 punainen paprika
1 sipuli
150 g chorizo-makkarasiivuja
100 g Mustapekka makea chili -tuorejuustoa
1 dl aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
2 ½ dl kevyt- tai ruokakermaa
2 munaa
½ dl salaattisiemensekoitusta (esim. Pirkka)


Nypi jauhot ja voi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm tai 20 x 27 cm) pohjalle ja reunoille.

Paloittele paprika kuutioiksi ja hienonna sipuli. Kypsennä näitä pannulla öljytilkassa hetken aikaa.

Leikkaa chorizo-siivut ja 2/3 tuorejuustosta paloiksi.

Yhdistä kaikki täyteainekset loppua tuorejuustoa ja siemeniä lukuunottamatta. Kaada täyte vuokaan.

Paloittele pinnalle loput juustosta ja ripottele joukkoon siemenet.

Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
54 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissa Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Joulukuun kinuskiarvonta



Joulukuun arvonnassa on palkintona kaksi Meiran tuotesettiä. Käy osallistumassa!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat

Kumppanit