18.04.2019   14 kommenttia Kategoria: Pullat, munkit ja donitsit,  Vappu,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Chocolate chip donuts


Kaupallinen yhteistyö Suomen Sokerin kanssa.

Chocolate chip cookiet ovat olleet tämän kevään kantava teema keittiössäni. Kymmenien kokeiluiden kautta sain selvitettyä itselleni, mikä tekee cookieista niin sisäisesti kuin ulkoisesti täydellisiä. 🙂 Jatkumoa tälle projektille seuraa nyt donitsien muodossa.

Moni tekee simaa vapuksi. Jäljelle jäävää fariinisokeripussia ei kannata unohtaa kaapin pohjalle. Fariinisokeri on monikäyttöinen leivonnaisten makeuttaja. Näissä donitsi-cookieissa makeus tulee yksinomaan fariinisokerista, jolloin maku on siirappisempi. Fariinisokerin säilömisestä on syytä muistaa seuraava vinkki. Tiputa pussiin yksi sokeripala ja sulje huolellisesti. Näin estät sokerin kovettumisen.

Vinkki: Kuorrutteet kuuluvat donitseihin, mutta niitä voi käyttää säästeliäästi pieninä väriläiskinä. Puolitin kuorrutteen määrät ja tein puolet mansikkatomusokerista ja puolet tavallisesta tomusokerista. Valutin kuorrutetta vain donitsin yhdelle reunalle. Jos haluat peittää koko pinnan kuorrutteella, tee annos kaksinkertaisena. Huomioi kuitenkin, että keksitaikinasta tehdyt donitsit ovat jo itsessään makeita.

15 kappaletta

    • Taikina:
    • 175 g voita
    • 3 dl Dansukker Fariinisokeria
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 iso kananmuna
    • 4 dl vehnäjauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta
    • 1 tl ruokasoodaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 ½ dl suklaahippuja/nappeja
  • Kuorrute:
  • 240 g Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
  • 3 rkl + 1 tl vettä
  • TAI
  • 240 g Dansukker Tomusokeria
  • 3 rkl + 1 tl vettä
  • keltaista elintarvikeväriä
  • Pinnalle:
  • suklaarouhetta


  • Sulata voi kattilassa niin, että se kiehahtaa. Lisää fariini- ja vaniljasokeri. Anna sokerin hieman sulaa voisulan joukkoon. Lisää reippaasti käsivispilällä sekoittaen muna.
  • Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan muutamassa erässä.
  • Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jotta suklaa ei sula taikinan joukkoon. Lisää sitten suklaahiput. Tässä on käytetty sekoitusta kaikkia eri suklaalaatuja.
  • Painele taikina donitsipellin koloihin (vuokaa ei tarvitse voidella). Vuokien pohjalle voi ripotella suklaahippuja, jotta ne pilkuttavat donitsien pintaa.
  • Paista 200 asteessa 10-12 minuuttia. Donitsit saavat jäädä sisältä hieman taikinaisiksi. Kypsyys on oikea, kun pinta on saanut hieman väriä, mutta rakenne painuu jonkin verran kasaan uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä hetki vuoassa ennen irrottamista. Jäähdytä hyvin ennen kuorruttamista.
  • Rouhi pinnalle tuleva suklaa valmiiksi. Tässä koristeluun on käytetty tummaa ja valkoista suklaata. Yhdistä sokerikuorrutteen ainekset keskenään. Huomioi, että nestemäistä elintarvikeväriä käytettäessä tomusokeria tarvitaan enemmän. Valuta kuorrutetta lusikan avulla donitsin yhdelle reunalle. Voit ohjailla kuorrutetta valumaan ohuina ”noroina”. Ripottele samantien päälle suklaarouhetta.

Yhteistyössä Suomen Sokeri

Valmistusaika: 2 t

Vaikeusaste: Helppo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
13 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan marraskuun arvonta



Toivepuodin joulutuotteista marraskuun arvontaan pääsivät piparipojat-silikonimuotti pienten leivosten tai konvehtien valmistamiseen, jouluiset minimuffinssivuoat, kultaiset makeisvuoat ja Christmas time -kakkukoriste.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat