Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Chia-suklaakakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Chia-suklaakakku

27.2.2015

chia-suklaakakku

Jonkin aikaa sitten päätin tehdä tuttavuutta uuden raaka-aineen kanssa – kyse oli chia-siemenistä. Innostuin chiasta, koska näin sen uudenlaisena vaihtoehtona vegaanisen hyydykekakun valmistamisessa. Raakakakut toki ovat vegaanisia, mutta niissä hyydyttäminen perustuu usein melko tuhteihin raaka-aineisiin. Raakakakut hyydytetään kaakaovoilla ja kookosöljyllä, mikä tekee kakuista aikamoisia energiapommeja. Lisäksi raakakakut perustuvat lähes poikkeuksetta manteleiden ja pähkinöiden käyttöön, mikä on ongelmallista pähkinäallergikoille. Raakakakut eivät siis ole kaikkien ulottuvilla.

Luin chian nestettä sitovasta ominaisuudesta ja käytöstä kakkujen hyydyttämisessä. Hienoa – tämä antaisi mahdollisuuden keventää kakun energiapitoisuutta ja täydentää ravintoarvoja uudella tavalla. Pähkinät ja mantelit nähdään usein raakakakkujen pohjassa keksin korvikkeena. Jos niiden käyttö ei ole mahdollista, voi tilalle ottaa auringonkukansiemenet. Tehtävää täydentää kookosjauho, joka sitoo voimakkaasti nestettä.

Pähkinättömän chia-kakun kehittely ei kuitenkaan ollut helppo tehtävä. Tarkoissa laskuissa en pysynyt enää perässä, mutta tuskin liioittelen, jos sanon tämän olleen 10. versio reseptistä. Välillä mietin, olenko ahnehtimassa liian isoa palaa. Siinä sivussa tuli kuitenkin opittua yhtä sun toista. Esimerkiksi se, että mulperinmarjat eivät sovellu kakkupohjaan hienonnettuna. Tuskin tulen koskaan unohtamaan sitä kammottavaa pilaantunutta makua, joka marjoista levisi koko kakkuun jääkaapissa säilyttämisen aikana. Mikä tämän erikoisen reaktion sai aikaan, jäi mysteeriksi. Hetken ehdin syyttää auringonkukansiemeniä, koska testasin niitä samassa kakussa, mutta todellinen syyllinen löytyi myöhemmissä kokeiluissa.

Hain myös pitkään oikeaa tasapainoa chia-siementen määrän kanssa. Lopulta päädyin käyttämään täytteessä jonkin verran kookosöljyä, jotta täyte ei olisi pelkkää chiaa, mutta pysyisi kuitenkin tukevasti kasassa. Myös kookoskerma luullakseni auttaa hieman jähmettymisessä. Ultrakevyttä tämä ei tietenkään edelleenkään ole, mutta perus raakakakkua kevyempää. Resepti antaa myös mahdollisuuden muokkaamiselle: chia-siementen lisääminen vähentäisi entisestään kookosöljyn tarvetta. Kookosöljyn terveellisyydestä esiintyy vastakkaisia näkemyksiä ja ainakin itse kannatan kohtuukäyttöä.

Toinen seikka, johon käytin kokeilukertoja, oli kysymys siitä, kannattaako chia-siemenet hienontaa. Tässä kohtaa päädyin kieltävälle kannalle. Jos siemenet hienonsi muiden ainesten joukossa, ne hävisivät lähes kokonaan kakun rakenteesta, mutta niin hävisi hyytymistekijäkin. Jauhemaisessa olomuodossa chia-siemeniä tarvittaisiin siis huomattavasti isompi määrä. Esimerkiksi tähän kakkuun ei riittänyt 1,5 desilitraa. EU:n saantisuositus chialle on 1 rkl (15 g) per päivä, mikä kannattaa pitää mielessä, jos ihastuu muutoinkin hyödyntämään tätä supersiementä ruokavaliossaan.

Halusin käyttää täytteesssä soijajogurttia, koska pidän sen mausta ja se myös makeuttaa ja keventää täytettä. En tiedä, täyttääkö soijajogurtti valmistusprosessinsa osalta raakaruoan edellytyksiä, mutta sen olemassaolo ei kuitenkaan vähennä muiden aineiden arvoa. Jos on ehdoton raakaravinnon suhteen, jogurtin voi korvata käyttämällä hieman enemmän kookoskermaa ja täydentämällä aineksia vaikka hedelmäsoseella.

Vinkki: Kakku ei sisällä gluteenia, pähkinää tai maitotuotteita. Se on myös vegaaninen. Soija-allergikko voi korvata jogurtin kaurajogurtilla (mikäli ei tarvitse välttää gluteenia).

Chia-kakku

Pohja:
2 dl auringonkukansiemeniä (tai pähkinöitä/manteleita)
1 dl kookosjauhoja
2 rkl raakakaakaojauhetta
½ dl vettä
2 rkl agavesiirappia
2 rkl kookosöljyä

Täyte:

3 dl kookoskermaa
3 dl vaniljan makuista soijajogurttia
1 ½ dl raakakaakaojauhetta
1 dl kookosöljyä
1 dl agavesiirappia
1 dl chia-siemeniä

Pinnalle:

raakakaakaojauhetta
kuivattuja mansikoita


Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 20 cm) leivinpaperilla. Sivele reunoille öljyä tai suojaa nekin leivinpaperisuikaleilla. Näin kakku irtoaa vuoasta siistimmin.

Hienonna auringonkukansiemenet tehosekoittimella. Yhdistä kookosjauhojen ja raakakaakaojauheen kanssa. Sekoita joukkoon vesi, agavesiirappi ja kookosöljy. Painele seos vuoan pohjalle.

chia-suklaakakku-vaihe-3

Mittaa kaikki täyteainekset chia-siemeniä lukuun ottamatta tehosekoittimeen (myös sähkövatkain käy ainesten sekoittamiseen). Pyöräytä ainekset sekaisin. Lisää lopuksi chia-siemenet nuolijalla tai lusikalla sekoittaen.

chia-suklaakakku-vaihe chia-suklaakakku-vaihe-2

Kaada täyte vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta ja koristele kuivatuilla mansikoilla.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 8 henkilölle 11

Avainsanat

SuklaakakkuVehnätön

Ainesosat

KookosSuklaa

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutRaakaleivonnaiset

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteetonMaidotonMunatonPähkinätönVegaaninen

Tykkäsitkö?

(2)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (11)

Keittiökoira1.5.2015 21:04

maikkina: tavallinen luonnonjugurtti on koostumukseltaan soijajugurtin kaltaista. voit valita siitäkin vaniljan makuisen version. hunaja on ok makeuttajana. huomioithan kuitenkin sen ominaismaun, joka maustaa kakkua.

maikkina1.5.2015 18:15

Hei, kiitos jälleen houkuttelevasta reseptistä! Mietiskelin vain kun itse käyttäisin tuon soijajugurtin tilalla ”tavallista” jugurttia, niin mikä olisi koostumukseltaan paras vaihtoehto: maustamaton ”normaali” juoksevampi jugurtti, vaiko bulgaria tai partajugurtti?

Entä mitenkähän agavesiirapin korvaaminen hunajalla toimisi?

soja12.4.2015 20:57

Ostin tänään vähän heräteostoksena chia-siemeniä, smoothiessa käyttääkseni. Muistinkin sitten tämän ohjeen, ja taitaa mennä kokeiluun, kuhan tässä muista leivontakiireistä pääsen =)

Kinuskikissa11.3.2015 21:54

yummy: kiva, että löytyi sinullekin sopiva ohje! Chia-siemeniä saa ainakin isoista marketeista, joten ei tarvitse lähteä välttämättä erikoisliikkeisiin.

Kiitos kaikille kommenteista ja kannustuksesta! 🙂

yummy6.3.2015 18:44

hei:)
Saako chian-siemeniä tavan ruokakaupoista vai pitääkö lähteä hakemaan jostain muolta?Itse olen pähkinä-allerkikko ja olen pitkään halunnut testata raakakakkua, mutta kaikissa on pähkinää pohjassa, joten pitää testata tätä!

Aamuriemu2.3.2015 06:06

Voi Kinuskikissa, on sinulla sitten rautaiset hermot, kun olet jaksanut NOIN monta kertaa yrittää! Suuret kiitokset nyt tästä valmiista reseptistä, erityisen houkutteleva, vegaanisuus plussaa :). Jos saan kaikki ainekset kasaan, niin meinaan kyllä kokeilla :). Ja mielelläni kuulisin myös makukommentteja jo kokeilleilta! Ja oikein elegantisti tuo kakkupala tuossa lautasella tarjolla, voisinpa sitä maistaa 🙂 !

Kati1.3.2015 11:02

Ei ihan jokainen leivonta-bloggari tarttuisi tällaisiin haasteisiin! Iso peukku Kinuskikissalle 🙂 Ja lisäpisteitä tuosta saantisuosituksesta, kaikille ei tulisi mieleen mainita.

minttuinen28.2.2015 10:30

Latte: Pähkinöallergikko voi syöä auringonkukan siemeniä. Näillä asioilla ei ole mitään tekemistä keskenään.

Ihmisellä kuitenkin voi olla useita allergioita. Eli teidän perheessä on pähkinäallergiaa, mutta reagoi myös auringonkukille. Se ei tarkoita että auringonkukansiemenet on pähkinöitä vaan sitä että teidän lapsi/lapset saa oireita myös auringonkukansiemenistä.

Meillä on vehnäallerginen lapsi joka oireilee välillä mm. tomaatille. Se ei tarkoita kuitenkaan, että vehnäallerginen ei voisi syödä tomaattia tai omenaa. Meillä vaan sattuu lapsi/lapset saamaan oireita useista ruuista.

=)

Eli pähkinäallerginen voi huoletta syödä kakkua missä on auringonkukan siemeniä, mikäli ei ole myös niille allerginen tai suklaalle, soijall, kookokselle jne 🙂

Vanillacherry28.2.2015 10:29

Hei, mukava ja käyttökelpoinen sovellus perinteiseen raakakakkuun! 🙂 allergia-asiat ovat kyllä niin allergikkokohtaisia, ettei määritelmää minusta pysty ”yleistämään” pähkinänkään kohdalla :)itse olen todella voimakkaasti allerginen kaikille pähkinöille, mutta siemenet ja kookos sopivat minulle – eräs ystäväni on samassa tilanteessa ja pystyy syömään yhtälailla siemeniä, mutta kookos aiheuttaa hänelle yhtälailla pahan reaktion.
Olemme kaikki yksilöitä 🙂

latte28.2.2015 08:11

Niin muuten todella hyvä idea käyttää chia siemeniä. Käytänkin itse niitä aamu shmooteissani ja olenko ajatellut samaa että niillä saisi kakun hyydytettyä. Täytyy testata, kiitos ohjeesta.

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Chia-suklaakakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Chia-suklaakakku

27.2.2015

chia-suklaakakku

Jonkin aikaa sitten päätin tehdä tuttavuutta uuden raaka-aineen kanssa – kyse oli chia-siemenistä. Innostuin chiasta, koska näin sen uudenlaisena vaihtoehtona vegaanisen hyydykekakun valmistamisessa. Raakakakut toki ovat vegaanisia, mutta niissä hyydyttäminen perustuu usein melko tuhteihin raaka-aineisiin. Raakakakut hyydytetään kaakaovoilla ja kookosöljyllä, mikä tekee kakuista aikamoisia energiapommeja. Lisäksi raakakakut perustuvat lähes poikkeuksetta manteleiden ja pähkinöiden käyttöön, mikä on ongelmallista pähkinäallergikoille. Raakakakut eivät siis ole kaikkien ulottuvilla.

Luin chian nestettä sitovasta ominaisuudesta ja käytöstä kakkujen hyydyttämisessä. Hienoa – tämä antaisi mahdollisuuden keventää kakun energiapitoisuutta ja täydentää ravintoarvoja uudella tavalla. Pähkinät ja mantelit nähdään usein raakakakkujen pohjassa keksin korvikkeena. Jos niiden käyttö ei ole mahdollista, voi tilalle ottaa auringonkukansiemenet. Tehtävää täydentää kookosjauho, joka sitoo voimakkaasti nestettä.

Pähkinättömän chia-kakun kehittely ei kuitenkaan ollut helppo tehtävä. Tarkoissa laskuissa en pysynyt enää perässä, mutta tuskin liioittelen, jos sanon tämän olleen 10. versio reseptistä. Välillä mietin, olenko ahnehtimassa liian isoa palaa. Siinä sivussa tuli kuitenkin opittua yhtä sun toista. Esimerkiksi se, että mulperinmarjat eivät sovellu kakkupohjaan hienonnettuna. Tuskin tulen koskaan unohtamaan sitä kammottavaa pilaantunutta makua, joka marjoista levisi koko kakkuun jääkaapissa säilyttämisen aikana. Mikä tämän erikoisen reaktion sai aikaan, jäi mysteeriksi. Hetken ehdin syyttää auringonkukansiemeniä, koska testasin niitä samassa kakussa, mutta todellinen syyllinen löytyi myöhemmissä kokeiluissa.

Hain myös pitkään oikeaa tasapainoa chia-siementen määrän kanssa. Lopulta päädyin käyttämään täytteessä jonkin verran kookosöljyä, jotta täyte ei olisi pelkkää chiaa, mutta pysyisi kuitenkin tukevasti kasassa. Myös kookoskerma luullakseni auttaa hieman jähmettymisessä. Ultrakevyttä tämä ei tietenkään edelleenkään ole, mutta perus raakakakkua kevyempää. Resepti antaa myös mahdollisuuden muokkaamiselle: chia-siementen lisääminen vähentäisi entisestään kookosöljyn tarvetta. Kookosöljyn terveellisyydestä esiintyy vastakkaisia näkemyksiä ja ainakin itse kannatan kohtuukäyttöä.

Toinen seikka, johon käytin kokeilukertoja, oli kysymys siitä, kannattaako chia-siemenet hienontaa. Tässä kohtaa päädyin kieltävälle kannalle. Jos siemenet hienonsi muiden ainesten joukossa, ne hävisivät lähes kokonaan kakun rakenteesta, mutta niin hävisi hyytymistekijäkin. Jauhemaisessa olomuodossa chia-siemeniä tarvittaisiin siis huomattavasti isompi määrä. Esimerkiksi tähän kakkuun ei riittänyt 1,5 desilitraa. EU:n saantisuositus chialle on 1 rkl (15 g) per päivä, mikä kannattaa pitää mielessä, jos ihastuu muutoinkin hyödyntämään tätä supersiementä ruokavaliossaan.

Halusin käyttää täytteesssä soijajogurttia, koska pidän sen mausta ja se myös makeuttaa ja keventää täytettä. En tiedä, täyttääkö soijajogurtti valmistusprosessinsa osalta raakaruoan edellytyksiä, mutta sen olemassaolo ei kuitenkaan vähennä muiden aineiden arvoa. Jos on ehdoton raakaravinnon suhteen, jogurtin voi korvata käyttämällä hieman enemmän kookoskermaa ja täydentämällä aineksia vaikka hedelmäsoseella.

Vinkki: Kakku ei sisällä gluteenia, pähkinää tai maitotuotteita. Se on myös vegaaninen. Soija-allergikko voi korvata jogurtin kaurajogurtilla (mikäli ei tarvitse välttää gluteenia).

Chia-kakku

Pohja:
2 dl auringonkukansiemeniä (tai pähkinöitä/manteleita)
1 dl kookosjauhoja
2 rkl raakakaakaojauhetta
½ dl vettä
2 rkl agavesiirappia
2 rkl kookosöljyä

Täyte:

3 dl kookoskermaa
3 dl vaniljan makuista soijajogurttia
1 ½ dl raakakaakaojauhetta
1 dl kookosöljyä
1 dl agavesiirappia
1 dl chia-siemeniä

Pinnalle:

raakakaakaojauhetta
kuivattuja mansikoita


Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 20 cm) leivinpaperilla. Sivele reunoille öljyä tai suojaa nekin leivinpaperisuikaleilla. Näin kakku irtoaa vuoasta siistimmin.

Hienonna auringonkukansiemenet tehosekoittimella. Yhdistä kookosjauhojen ja raakakaakaojauheen kanssa. Sekoita joukkoon vesi, agavesiirappi ja kookosöljy. Painele seos vuoan pohjalle.

chia-suklaakakku-vaihe-3

Mittaa kaikki täyteainekset chia-siemeniä lukuun ottamatta tehosekoittimeen (myös sähkövatkain käy ainesten sekoittamiseen). Pyöräytä ainekset sekaisin. Lisää lopuksi chia-siemenet nuolijalla tai lusikalla sekoittaen.

chia-suklaakakku-vaihe chia-suklaakakku-vaihe-2

Kaada täyte vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta ja koristele kuivatuilla mansikoilla.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 8 henkilölle 11

Avainsanat

SuklaakakkuVehnätön

Ainesosat

KookosSuklaa

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutRaakaleivonnaiset

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteetonMaidotonMunatonPähkinätönVegaaninen

Tykkäsitkö?

(2)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (11)

Keittiökoira1.5.2015 21:04

maikkina: tavallinen luonnonjugurtti on koostumukseltaan soijajugurtin kaltaista. voit valita siitäkin vaniljan makuisen version. hunaja on ok makeuttajana. huomioithan kuitenkin sen ominaismaun, joka maustaa kakkua.

maikkina1.5.2015 18:15

Hei, kiitos jälleen houkuttelevasta reseptistä! Mietiskelin vain kun itse käyttäisin tuon soijajugurtin tilalla ”tavallista” jugurttia, niin mikä olisi koostumukseltaan paras vaihtoehto: maustamaton ”normaali” juoksevampi jugurtti, vaiko bulgaria tai partajugurtti?

Entä mitenkähän agavesiirapin korvaaminen hunajalla toimisi?

soja12.4.2015 20:57

Ostin tänään vähän heräteostoksena chia-siemeniä, smoothiessa käyttääkseni. Muistinkin sitten tämän ohjeen, ja taitaa mennä kokeiluun, kuhan tässä muista leivontakiireistä pääsen =)

Kinuskikissa11.3.2015 21:54

yummy: kiva, että löytyi sinullekin sopiva ohje! Chia-siemeniä saa ainakin isoista marketeista, joten ei tarvitse lähteä välttämättä erikoisliikkeisiin.

Kiitos kaikille kommenteista ja kannustuksesta! 🙂

yummy6.3.2015 18:44

hei:)
Saako chian-siemeniä tavan ruokakaupoista vai pitääkö lähteä hakemaan jostain muolta?Itse olen pähkinä-allerkikko ja olen pitkään halunnut testata raakakakkua, mutta kaikissa on pähkinää pohjassa, joten pitää testata tätä!

Aamuriemu2.3.2015 06:06

Voi Kinuskikissa, on sinulla sitten rautaiset hermot, kun olet jaksanut NOIN monta kertaa yrittää! Suuret kiitokset nyt tästä valmiista reseptistä, erityisen houkutteleva, vegaanisuus plussaa :). Jos saan kaikki ainekset kasaan, niin meinaan kyllä kokeilla :). Ja mielelläni kuulisin myös makukommentteja jo kokeilleilta! Ja oikein elegantisti tuo kakkupala tuossa lautasella tarjolla, voisinpa sitä maistaa 🙂 !

Kati1.3.2015 11:02

Ei ihan jokainen leivonta-bloggari tarttuisi tällaisiin haasteisiin! Iso peukku Kinuskikissalle 🙂 Ja lisäpisteitä tuosta saantisuosituksesta, kaikille ei tulisi mieleen mainita.

minttuinen28.2.2015 10:30

Latte: Pähkinöallergikko voi syöä auringonkukan siemeniä. Näillä asioilla ei ole mitään tekemistä keskenään.

Ihmisellä kuitenkin voi olla useita allergioita. Eli teidän perheessä on pähkinäallergiaa, mutta reagoi myös auringonkukille. Se ei tarkoita että auringonkukansiemenet on pähkinöitä vaan sitä että teidän lapsi/lapset saa oireita myös auringonkukansiemenistä.

Meillä on vehnäallerginen lapsi joka oireilee välillä mm. tomaatille. Se ei tarkoita kuitenkaan, että vehnäallerginen ei voisi syödä tomaattia tai omenaa. Meillä vaan sattuu lapsi/lapset saamaan oireita useista ruuista.

=)

Eli pähkinäallerginen voi huoletta syödä kakkua missä on auringonkukan siemeniä, mikäli ei ole myös niille allerginen tai suklaalle, soijall, kookokselle jne 🙂

Vanillacherry28.2.2015 10:29

Hei, mukava ja käyttökelpoinen sovellus perinteiseen raakakakkuun! 🙂 allergia-asiat ovat kyllä niin allergikkokohtaisia, ettei määritelmää minusta pysty ”yleistämään” pähkinänkään kohdalla :)itse olen todella voimakkaasti allerginen kaikille pähkinöille, mutta siemenet ja kookos sopivat minulle – eräs ystäväni on samassa tilanteessa ja pystyy syömään yhtälailla siemeniä, mutta kookos aiheuttaa hänelle yhtälailla pahan reaktion.
Olemme kaikki yksilöitä 🙂

latte28.2.2015 08:11

Niin muuten todella hyvä idea käyttää chia siemeniä. Käytänkin itse niitä aamu shmooteissani ja olenko ajatellut samaa että niillä saisi kakun hyydytettyä. Täytyy testata, kiitos ohjeesta.

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa