Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Cheddar-pähkinäpiirakka

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Cheddar-pähkinäpiirakka

17.12.2013

juustopiiras

Glögin tai punaviinin kanssa maistuu erinomaisesti juustoinen piirakka, jonka joukkoon voi halutessaan lisätä myös viipaloitua kylmäsavulohta, kinkkua tai paistettua pekonia.


Vinkit:

  • Voit korvata cheddarjuuston parmesaanilla tai jollain toisella vahvalla juustolla.
  • Saksanpähkinät voi sekoittaa täytteeseen rouheena.
  • Kylmän piirakan päälle sopivat ilmakuivattu kinkku ja rucolanlehdet.

Juustopiirakka

Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl (n. 50 g) cheddarjuustoraastetta
150 g voita tai margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
5 dl (n. 170 g) cheddarjuustoraastetta
2 ½ dl ruokakermaa
2 munaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
½ tl muskottipähkinää
3 dl saksanpähkinöitä


Yhdistä vehnäjauhot ja juustoraaste kulhossa. Nypi sekaisin voin kanssa. Lisää lopuksi vesi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Hienonna sipuli ja kuullota sitä nopeasti pannulla. Sekoita kaikki täyteainekset kulhossa pähkinöitä lukuun ottamatta. Kaada täyte vuokaan. Asettele pinnalle pähkinät.

Paista 200 asteessa 35 minuuttia.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 8 henkilölle 13

Avainsanat

Kasvispiirakka

Ainesosat

Pähkinä/manteli/nougat

Kategoriat

Suolaiset piirakat

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteeton

Tykkäsitkö?

(2)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (13)

Kinuskikissa7.3.2016 18:26

Eeva: ehkä makumieltymyksissä? 🙂

Eeva6.3.2016 19:33

Tein tätä hiljattain synttäripöytään täytekakun kaveriksi. Lopputulos oli kuitenkin vähän pliisu odotuksiin nähden. Missähän oli vika?

Kinuskikissa21.9.2014 21:35

Susi: minusta tämä käy sekä kylmänä että lämpimänä. Jos on mahdollista tarjota tuoreeltaan, niin aina parempi.

Susi21.9.2014 16:50

Kuuluuko tämä tarjoilla kylmänä vai lämpimänä? Näyttää ja kuulostaa todella ihanalta, haluaisin tehdä yllätyksesi miesystävälleni kun palaa reissusta kotiin.

dartsi1.2.2014 21:10

Tein tätä piirakkaa parmesaanijuustolla. Tuli tosi hyvää, nam! 🙂

Johku21.1.2014 14:13

Itse tein tästä pekoni version ja oli todella hyvää! Oli myös helppo tehdä.

Kinuskikissa18.12.2013 10:48

HeliAnneHelena: kiva kuulla, että olet jo ehtinyt testailemaan. 🙂 Ohjehan on tosiaan ilmestynyt Kinuskikissan joulu -liitteessä Unelmien Talo&Koti -lehden mukana.

Itselläni on itse asiassa juuri täyte tekeillä tähän piirakkaan, joten samoja juttuja leivon mitä täällä julkaisen. 🙂 Teen piiraan tällä kertaa ilman pähkinöitä ja tuon kolmannen vinkin mukaisena versiona.

HeliAnneHelena17.12.2013 18:05

Tämä on tosi herkkua, suosittelen! Olen tehnyt jo muutamaan kertaan, laitoin lisäksi kinkkua -NAM 🙂

Nitu17.12.2013 17:29

Kyllä, kuulostaa suorastaan herkulliselta! Sama tuli jo monenkin suusta, mutta tämä herkku meille pöytään uutena vuotena ja ehdottomasti pekoniversiona!

Teemajuhlija17.12.2013 16:49

Veitte jalat suustani; uudenvuoden juhlapöytään tätä illalla! Ehdottomasti.

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Cheddar-pähkinäpiirakka

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Cheddar-pähkinäpiirakka

17.12.2013

juustopiiras

Glögin tai punaviinin kanssa maistuu erinomaisesti juustoinen piirakka, jonka joukkoon voi halutessaan lisätä myös viipaloitua kylmäsavulohta, kinkkua tai paistettua pekonia.


Vinkit:

  • Voit korvata cheddarjuuston parmesaanilla tai jollain toisella vahvalla juustolla.
  • Saksanpähkinät voi sekoittaa täytteeseen rouheena.
  • Kylmän piirakan päälle sopivat ilmakuivattu kinkku ja rucolanlehdet.

Juustopiirakka

Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl (n. 50 g) cheddarjuustoraastetta
150 g voita tai margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
5 dl (n. 170 g) cheddarjuustoraastetta
2 ½ dl ruokakermaa
2 munaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
½ tl muskottipähkinää
3 dl saksanpähkinöitä


Yhdistä vehnäjauhot ja juustoraaste kulhossa. Nypi sekaisin voin kanssa. Lisää lopuksi vesi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Hienonna sipuli ja kuullota sitä nopeasti pannulla. Sekoita kaikki täyteainekset kulhossa pähkinöitä lukuun ottamatta. Kaada täyte vuokaan. Asettele pinnalle pähkinät.

Paista 200 asteessa 35 minuuttia.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 8 henkilölle 13

Avainsanat

Kasvispiirakka

Ainesosat

Pähkinä/manteli/nougat

Kategoriat

Suolaiset piirakat

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteeton

Tykkäsitkö?

(2)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (13)

Kinuskikissa7.3.2016 18:26

Eeva: ehkä makumieltymyksissä? 🙂

Eeva6.3.2016 19:33

Tein tätä hiljattain synttäripöytään täytekakun kaveriksi. Lopputulos oli kuitenkin vähän pliisu odotuksiin nähden. Missähän oli vika?

Kinuskikissa21.9.2014 21:35

Susi: minusta tämä käy sekä kylmänä että lämpimänä. Jos on mahdollista tarjota tuoreeltaan, niin aina parempi.

Susi21.9.2014 16:50

Kuuluuko tämä tarjoilla kylmänä vai lämpimänä? Näyttää ja kuulostaa todella ihanalta, haluaisin tehdä yllätyksesi miesystävälleni kun palaa reissusta kotiin.

dartsi1.2.2014 21:10

Tein tätä piirakkaa parmesaanijuustolla. Tuli tosi hyvää, nam! 🙂

Johku21.1.2014 14:13

Itse tein tästä pekoni version ja oli todella hyvää! Oli myös helppo tehdä.

Kinuskikissa18.12.2013 10:48

HeliAnneHelena: kiva kuulla, että olet jo ehtinyt testailemaan. 🙂 Ohjehan on tosiaan ilmestynyt Kinuskikissan joulu -liitteessä Unelmien Talo&Koti -lehden mukana.

Itselläni on itse asiassa juuri täyte tekeillä tähän piirakkaan, joten samoja juttuja leivon mitä täällä julkaisen. 🙂 Teen piiraan tällä kertaa ilman pähkinöitä ja tuon kolmannen vinkin mukaisena versiona.

HeliAnneHelena17.12.2013 18:05

Tämä on tosi herkkua, suosittelen! Olen tehnyt jo muutamaan kertaan, laitoin lisäksi kinkkua -NAM 🙂

Nitu17.12.2013 17:29

Kyllä, kuulostaa suorastaan herkulliselta! Sama tuli jo monenkin suusta, mutta tämä herkku meille pöytään uutena vuotena ja ehdottomasti pekoniversiona!

Teemajuhlija17.12.2013 16:49

Veitte jalat suustani; uudenvuoden juhlapöytään tätä illalla! Ehdottomasti.

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa