Lisäsin tämän uuden Iltapalat-kategorian sellaisille suolaisille resepteille, jotka eivät sovi kahvipöytätarjoiluiksi. Nämä bruschetta-leivät ovat olleet meillä ikuisuussuosikki. Sopivat toki myös alkupalaksi. Ravintolassa bruschetta tarkoittaa yleensä sitä, että tomaatti on kypsennetty. Minusta tämä on ainoa oikea tapa. 🙂 Täyttävämpi ja myös maukas vaihtoehto hiivaleivälle on ruisleipä.
Huom: resepti on mitoitettu meidän tyyliin siten, että leipiä tulee kahdelle aikuiselle iltapalaksi ja jotain jää seuraavaankin päivään. Jos teet näitä alkupalaksi, puolet pienempikin annos riittää. Jonkinlaisena mittapuuna voisi pitää 1/2 tomaattia -> 2 kuvan mukaista pienehköä leipää.
Kirsi: mari-johanna aprikoi oikein eli täytettä ei kypsennetä. Lämmin-sana tulee siitä, että leipä tarjoillaan paahdettuna, vaikka täyte onkin tuore.