04.10.2015   5 kommenttia Kategoria: Muut juhlapöydän kakut,  Pullat, munkit ja donitsit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Bostonkakku


bostonkakku-2

Korvapuustin muuntautuminen kakuksi tarkoittaa tietenkin klassista Bostonkakkua. Kansallisen pullapäivän (4.10.) kunniaksi on hyvä hetki julkaista tämä resepti blogissa, vaikka ei pullan leipominen tietenkään päivää kysy. 🙂 Kinuskikissan ”pullaopin” mukaan täyte on reilun kanelinen, eikä taikinassa ole pihtailtu kardemumman kanssa.

Mitä Bostonkakun nimeen tulee, siinä onkin mielenkiintoinen mysteeri. Tiettävästi tällä reseptillä ei ole mitään tekemistä Amerikassa sijaitsevan Bostonin kanssa, eikä kakkua tunneta tällä nimellä muuallakaan maailmassa. Kyseessä on siis mitä ilmeisimmin täysin suomalainen keksintö.

2 kappaletta

Taikina:
100 g voita
2 ½ dl täysmaitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 pieni muna
8 dl vehnäjauhoja

Kaneliseos:
75 g pehmeää voita
¾ dl fariini- tai muscovadosokeria
2 rkl kanelia
2 rkl vaniljasokeria
(mantelijauhetta)

Pinnalle:
1 muna
raesokeria


Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.

Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä vaivaten. Lisää loppuvaiheessa voisula. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä.

Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Mikroaaltouuni on hyvä ja vedoton kohotuspaikka. Esilämmitä mikro kuumentamalla siellä mukillinen vettä. Nosta taikinakulho vesimukin tilalle ja pidä mikro pois päältä.

Sekoita pehmeän voin joukkoon fariinisokeri, kaneli ja vaniljasokeri.

Jaa taikina kahteen osaan ja käsittele yksi osa kerrallaan. Kauli taikinasta ohut levy (33 x 50 cm). Levitä päälle puolet täytteestä. Ripottele päälle halutessasi mantelijauhetta. Kieritä rullalle ja leikkaa rulla paloiksi. Nosta palat pystyyn leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan (halkaisija 20 cm). Jätä palojen väliin leviämisvaraa. Leivo toinen kakku samaan tapaan.

Anna kohota liinalla peitettynä 20-30 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun kakku on saanut sopivasti väriä. Nosta leivinpaperin avulla vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
3 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin kesäarvonta



Nordic Waren kullanhohtoinen Jubilee Loaf -vuoka edustaa uusinta muotoilua ja on yksi Kinuskikissan Toivepuodin tähtituotteista. Osallistu Toivepuodin kesäarvontaan ja voit voittaa vuoan itsellesi.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat