22.08.2016   8 kommenttia Kategoria: Muut suolapalat
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Bataatti Skagen


bataatti-skagen

Paahdettuja bataattileipiä on näkynyt sosiaalisen median kuvavirrassa pitkin vuotta. Uunissa tai leivänpaahtimessa kypsennettyjä bataattiviipaleita voi käyttää leivän asemasta. Bataattileivälle kasataan täytteitä, niistä voi koota jopa hampurilaisen. Aihe liittyy oikeastaan samaan, mistä kirjoitin sadonkorjuusämpylöiden kohdalla. On mielenkiintoista löytää uusia tapoja hyödyntää juureksia ja saada niistä lisää boostia ruokaympyrään.

Olin kerran aiemmin kokeillut paahtaa bataattia leivänpaahtimessa. Silloin en ollut lopputulokseen tyytyväinen, koska viipale jäi liian kovaksi. Tällä kertaa säädin paahtimen tehon täysille ja paahdoin viipaleet kaksi kertaa peräkkäin. Nyt rakenne oli mielestäni optimaalinen. Viipaleiden on oltava pehmeitä hampaille, mutta riittävän tukevia, jotta syöminen onnistuu täytteen valumatta.

Bataatti ja katkarapu on ehkä yllättävä, mutta hämmästyttävän toimiva makupari. Toast Skagen -täytteessäni on reilusti makua ja bataatti täydentää sitä. Lisäksi bataatti on kauniin väristä ja sopii hyvin syksyiseen juhlaan. Minä tarjoilin leivät kylminä eli olin valmistanut ne jääkaappiin valmiiksi. Paahtamista ja täyttämistä ei siis tarvitse tehdä juuri ennen tarjoilua, kuten perinteisen Toast Skagenin kanssa on suositeltavaa. Ennakointi onnistuu hyvin.

Paahdetut bataattileivät katkaraputäytteellä

n. 20 kappaletta

2 keskikokoista bataattia

Täyte:
170-200 g katkarapuja
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl smetanaa
1 dl majoneesia
¾ dl hienonnettua tilliä
1 rkl sitruunamehua
1 tl Dijon-sinappia
1 mm valkopippuria

Pinnalle:
hienonnettua tilliä


Valmista ensin täyte. Valuta katkaravut. Leikkaa halutessasi isommat katkaravut kahtia. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Kuori bataatit. Leikkaa ne ohuiksi (n. 0,5 cm) viipaleiksi. Paahda leivänpaahtimen täydellä teholla kaksi kertaa, kunnes viipaleet ovat pehmenneet sopivasti. Huom: paahtimien tehot vaihtelevat, joten tee ensin harjoituskierros yhdellä viipaleella ja säädä tarvittaessa paisto-aikaa ja tehoa. Leikkaa viipaleet viistosti kahtia.

bataatti-skagen-vaihe bataatti-skagen-vaihe-2

Lusikoi päälle katkaraputäytettä. Jos et tarjoile bataattileipiä samantien, anna viipaleiden jäähtyä ennen täyttämistä ja säilytä valmiit leivät tarjoiluhetkeen saakka jääkaapissa. Koristele hienonnetulla tillillä.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
Ei vielä tassutuksia
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat