Kun aloitin leivontabloggaamisen 16 vuotta sitten, kaltaiseni kotileipurit tekivät paljon barbiekakkuja. Omat kaksostyttäreni olivat silloin vielä vauvoja, eikä barbiekakku ollut ajankohtainen. Myöhemminkään meillä ei koskaan koettu barbiekautta, niinpä kakkukin jäi tekemättä. Nyt barbieleffan suosion myötä tuntui kivalta ajatukselta viimein toteuttaa tämä kakku. Barbien sain lainaksi tyttöjen Ella-serkulta, kiitos siitä!

Toteutus on hyvin yksinkertainen: kakku kootaan kulhoon ja barbien prinsessamainen mekko muodostuu tähtityllalla tehdyistä kiehkuroista. Jaoin kermavaahdon tasan kolmeen osaan ja värjäsin jokaisen asteittain pinkiksi, vaaleanpunaiseksi ja hailakan punertavaksi. Mekon muodon kannalta on tärkeää löytää kapea ja korkea kulho. Kannattaa mallata barbien kanssa ja varmistua, että nukke ulottuu kakun sisään ainakin reiden puoliväliin, jotta se saa tarpeeksi tukea pystyssä pysymiseen.

Kakun makumaailma sai suosionosoitukset 16-vuotiaiksi ehtineiltä tyttäriltä. Nutella-vadelmayhdistelmä onkin varma valinta niin nuorempaan kuin vanhempaan makuun.