10.6.2012
lasta
kaulin
lasta
kaulin
POHJA. Paista levykakkupohjat erillisen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.
TÄYTE. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokeri ja mangotuorejuusto.
Soseuta mansikat. Lisää sose täyteeseen.
Sekoita lopuksi joukkoon vaniljakreemijauhe.
KOKOA kakku. Leikkaa levykakkupohjasta Barbapupun muotoinen pala joko vapaalla kädellä tai paperista leikatun mallin avulla. Barbapupun pituus on noin 35 cm.
Leikkaa toinen samankokoinen levy. Aseta levy tarjoilulautaselle ja kostuta mansikkamehulla.
Levitä päälle täytettä. Nosta päälle toinen levy ja kostuta.
Lado samaan tapaan päällekkäin vuorotellen pohja- ja täytekerroksia pohjien pinta-alaa vähitellen pienentäen. Täytekerroksia tulee yhteensä kolme tai neljä.
Tasoita kakun pinta lopuksi lastalla tai levitysveitsellä ja sivele päälle kerros täytettä.
KUORRUTUS. Kauli vaniljamassa ohueksi soikionmuotoiseksi levyksi ja nosta kakun päälle. Tasoita reunat.
KORISTELU. Leikkaa ylimääräinen massa alareunoista. Muotoile siitä BARBAPUPUn kädet.
Kauli pala valkoista massaa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Ota pyöreällä piparkakkumuotilla kaksi ympyrää ja aseta ne Barbapupun päälle silmiksi.
Sekoita valkoisesta ja pinkistä väristä vaaleanpunainen seos ja maalaa sillä silmäluomet.
Muotoile silmien mustat osat, nenä ja suu mustasta massasta.
Valmista KUKAT mielellään pari päivää aikaisemmin, jotta ne ehtivät kovettua. Voit värjätä kukkia varten vaniljamassan valmiiksi keltaiseksi. Tässä värjäys on tehty jälkikäteen keltaisella jauhevärillä.
Kauli massa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Ota levystä kukkakuvioita.
Ohenna terälehtien reunoja muotoilusienen päällä. Aseta kukat kuivumaan koveralle alustalle. Alusta voi olla esimerkiksi munakuppi tai foliosta muotoiltu tuki.
Anna kukkien kuivua. Sivele sitten pintaan keltaista jauheväriä.
Värjää kookoshiutaleet sekoittamalla joukkoon oranssia jauheväriä. Liimaa kookoshiutaleet kukkien keskelle sokerikuorrutteella.
Kiinnitä kukat kakkuun sokerikuorrutteella.
Tämä on ollut meillä oikein suosikkitäyte useamman vuoden. Valio mokoma vaan lopetti mangotuorejuuston. Sitten sitä tuli tass uudestaan markkinoille ja tällä hetkellä ei taas saa. Ajattelin korvata sen magorahkalla. Testasin ja maku on aika hyvä. Mutta täyte jäi vähän löysäksi. Auttaisikohan siihen jos ohjeen sokerin vaihtaisi kreemijauheeseen niin että sitä tulisi enemmän? Se olisi helpomman tuntuinen vaihoehto kuin liivate. 25:lle pitäisi tällä täytteellä tehdä kakku lauantaiksi. Vähän myöhässä siis kyselen (niin kuin aina)…
Minnasie: tarkoitatko, voiko kakun täyttää edellisenä päivänä? Kyllä voi. Ja kyllä mansikkasosekin pari päivää varmasti säilyy.
Nyt tästä taas kysysin, uskaltaako nuo mansikat soseuttaa päivän tai pari aiemmin?
Kiitos jälleen kerran ihanista ohjeista, joista etenkin tämä Barbapupu-kakku onnistui täydellisesti!:) Hyvin onnistui myös kinuskipipari, jonka tein pyöreänä, mutta koristelin kermalla siihen piparinmuotoa. Hyvin toimi. Kalastajan täytetyssä lohipiirakassa oli täyte todella herkullinen, senkin pyöräytin. Siinä oikaisin kiireen takia ja jätin tekemättä kalan muotoon. Toimi itse asiassa hirveän hyvin, kun leikkasin tarjolle valmiiksi palasiksi. Eikä tässä vielä kaikki, leipasin vielä Nougat-tiikerinkin. Se ei koskaan päätynyt tarjolle asti, vaan toimii ainoastaan oman perheen herkkuhetkillä. Maku kohdillaan, mutta koostumus ei – monestakin syystä, joista ei nyt enempää.;) Laitoin muuten Barban ja piparin loput pakkaseen, eikös kaikkia leivonnaisia voi pakastaa…?
Heps! Tuleeko tästä täytteestä kovin makea? Barbapapa olis synttäreille tulossa, ja päälle meinasin kokeilla fudge- massaa (en tosin vielä tiedä minkä värinen siitä tulee ja millä keinolla… ehkä oranssi…)Täyte kuulostaa hyvälle, mutta se fudgekin taitaa olla aika makeaa, eli passaakohan yhteen? Ja vadelmia olis pakkasessa, jos niistä tekisin täytteen.
VIUHTI:
Kinuskikissan terveiset sinulle, että voit tehdä kakun edellisiltana valmiiksi. Rohkeasti vain kokeilemaan! Täältä peukut! 🙂
Heippa Kinuskikissa! Kestääkö kuorrutus ja muut härpäkkeet hyvinä jos tekee edellisenä iltana ennen h-hetkeä? Tämä on niin suloinen, että ajattelin kokeilla, meinaatko että päällysen tekeminen onnistuu, vaikka en ole kuin pari tavallista marsipaanikakkua joskus saanut aikaiseksi? Blogisi on tosi mahtava, niin hyvät ja selkokieliset ohjeet 🙂
ELMA87:
Toiseksi täytteeksi sopisi esim. suklaatäyte, joko valko-, tai tummasuklainen.
http://www.kinuskikissa.fi/helppo-ja-hyva-suklaatayte/?ref=16
Kermavaahdon värjäämisestä löydät tietoa sivulta:
http://www.kinuskikissa.fi/kermavaahto/?ref=6
Moikkis Kinuskikissa!
Tyttäreni synttärit ovat taas ovella. Ajattelin tehdä tämän kakun täytettä ainakin toiseen väliin. Voisitko ehdottaa, mikä sopisi kakkuun toiseksi täytteeksi? Teen suorakaiteen muotoisen kakun, koko noin 30*40 cm. Kuinkahan paljon täytteitä tähän kakkuun menee? Reunalle ajattelin laittaa vaaleanpunaista kermavaahtoa. Kysyisinkin vielä, miten saa parhaiten värjättyä kermavaahdosta vaaleanpunaista? Kiitos jo etukäteen.
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Vilja: tekisin itse juuri noin kuin olit ajatellutkin. Eli jättää sokerin alkuvaiheessa kokonaan lisäämättä. Sitten vaan laittaa vaniljakreemijauhetta sen verran enemmän, että täytteen koostumus tuntuu sopivalta. Jos tämän jälkeen tuntuu, että makeutta vielä tarvitsee, niin voi vaikka tomusokeria lisätä makeutukseksi.
Tämä vaikuttaakin tosi herkulliselta täytteeltä. En ihmettele yhtään, että on ollut suosittu. On vaan itseltä mennyt ihan ohi. Pitääkin pitää mielessä, jos joskus muistaisi kokeilla. 😊