Täytekakun – ainakin pienemmän sellaisen – voi vaihteeksi kääräistä kasaan näinkin. Itse asiassa hyvin helppoa ja nopeaa! Kakun teema pitää linjansa alusta loppuun: muotonsa lisäksi banaani vaikuttaa myös täytteessä sekä herkullisessa banaanikuorrutteessa. Banaanin makuinen massa on sukua vaahtokarkkimassalle, jota olen käyttänyt joissain sivuston täytekakuissa. Käsiteltävyys on samankaltainen, erona lähinnä väri ja hento banaanin aromi.
Banaanikakku
Kinuskikumppani
Banaanikakku
10.4.2011





Avainsanat
Ainesosat
Kategoriat
Erityisruokavaliot
Ainekset
Pohja
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte
2 dl kuohukermaa
100 g appelsiinituorejuustoa
1 banaani
1 rkl sitruunamehua
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl vaniljakreemi- tai vaniljakastikejauhetta
Kuorrutus
100 g appelsiinituorejuustoa
500 g Kinuskikissan auringonkeltaista vaniljamassaa
kimallesuihketta (tai vihreää jauheväriä)
pala tummaa suklaata
Kumppanit
Ohje
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla tekemäsi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.
Kaada taikina uunipellille (30 x 38 cm) leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Kumoa levy heti sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä.
Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon appelsiinituorejuusto.
Hienonna banaani haarukalla. Sekoita banaanin joukkoon sitruunamehu.
Lisää kerma-tuorejuustovaahtoon hienonnettu banaani, sokeri, vaniljasokeri ja vaniljakreemi/kastikejauhe.
Levitä täyte pohjan päälle siten, että levyn keskelle täytettä tulee enemmän ja ylä-, ala ja sivureunoille vain ohut sipaisu. Banaanin päät saavat jäädä ohuemmiksi, koska niistä leikataan seuraavassa vaiheessa joka tapauksessa osa pois. Jos et aio muotoilla kääretortusta banaania, voit toki levittää täytteen sivusuunnassa tasaisesti.
Kieritä kääretorttu leivinpaperia apuna käyttäen rullalle.
Siirrä kääretorttu tarjoilulautaselle. Taivuta sitä hieman kaarevaksi. (Tässä vaiheessa pohjan pintaan saattaa ilmestyä muutama halkeama, mutta nämä peittyvät kuorrutusvaiheessa.)
Leikkaa banaanin päitä ohuemmiksi. Voit myös veistää banaania keskeltä (sisäsivulta) hieman ohuemmaksi.
Levitä kääretortun pintaan tuorejuustoa tarttumapinnaksi banaanikuorrutteelle.
Kauli vaniljamassa ohueksi (2-3 mm) soikion muotoiseksi levyksi.
Nosta levy kääretortun päälle. Asettele levy tiiviisti banaanin päälle ja työnnä levyä alareunoista banaanin alle – näin saat korostettua banaanin pyöreää muotoa. Voit käyttää alareunojen viimeistelyssä apuna muotoilutyökalua.
Leikkaa (marsipaani)veitsellä ylimääräiset reunat pois.
Suihkuta banaanin päihin vihreää kimallesuihketta tai tupsuttele pensselillä jauheväriä.
Muotoile banaanin toista päätä suippomaiseksi.
Sulata suklaapala mikrossa miedolla lämmöllä. Sivele banaanin päihin kerros suklaata. Sipaise ohuet suklaaviivat myös banaanin poikki.
Kokeile myös näitä
Kommentit (50)
Tuli muuten törkeen hyvää kun vaihdoin appelsiinituorejuuston suklaatuorejuustoon 😋
Kiitos vastauksesta! Ja erityskiitos kuvallisista ja selkeistä ohjeista. Niiden avulla innostuin kokeilemaan kakkuja muutama vuosi sitten, taisi olla toffeesydänkakku ensimmäinen kakku. Yleensä kakkukokeilut ovat minulla menneet enemmän tai vähemmän pieleen, mutta silloin onnistuin heti ensimmäisellä kerralla. Ja sen jälkeen sitä on rohjennut kokeilla muitakin, meidän tytöillä (8 ja 6- vuotialla) on joskus iltalukemisena Kinuskikissan helpot suosikit tai Kinuskikissa leipoo, ja miettivät,että mitähän seuraavaksi kokeiltaisiin…
moppi: minä tietty suosittelen Kinuskikissan keltaista vaniljamassaa, mutta toki voit muutakin kaulittavaa massaa tähän käyttää. 😊
Hei!
En löydä mistään kaupasta banaanin makuista massaa? Olisiko vihjeitä, mistä sitä saisi tai miten tuon kuorrutteen voisi kakkuun tehdä?
Voi, kiva, mari-johanna, että tulit kertomaan! 🙂 Nostalgiaa minulle. Tuon kakkureseptin julkaisusta on aikaa, viisi vuotta. Muistan, että silloin pääsin maistamaan kakkua ja se oli todella hyvää, ja myös tuo banaaninmakuinen kuorrute!! Alkoi kyllä nyt tehdä niin mieli tuota samaista kakkua, että heti sopivan tilaisuuden tullen …!
Näin ne herkullisimmatkin makuelämykset välillä pääsevät unohtumaan, kun uusia herkkuja tulee tiuhaan tahtiin. Kiitos tästä muistutuksesta! 🙂
Onnea teidän sankaripojalle!
Tällä juhlittiin tänään pojan synttäreitä. Toki arki illan kiireessä jätin keltaisen päälisen laittamatta ja söimme kääretortun ihan torttuna. Voi tavatonta että oli hyvää! 🙂
Vei kielen mennessään! 🙂
Todella hyvä makuinen kääretorttu
MALKA:
Tieto taitaa tulla sinulle liian myöhään? Kinuskikissan vastaus on, että vaniljakreemi jämäköittää täytteen, joten sitä ei kannata jättää pois, mutta tilalla voisit käyttää vaniljakastikejauhetta.
Kaipaan pikaista vastausta 2.9.2012 mennessä! Kuinka tärkeä vaniljakreemi on tässä reseptissä? Voiko sen jättää pois tai korvata jollakin? Kiitos!
Kinuskigalleria (4)
Tärppilista
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Suosituimmat reseptit
Chocolate Chip Cookies
5352 tassutusta
Maailman paras mutakakku
2611 tassutusta
Mokkapalat
2340 tassutusta
Brookies
1555 tassutusta
Britakakku
1373 tassutusta
pirpuli: siltä kyllä kuulostaa! 🙂 Kiitti kommentista!
moppi: voi miten ihanaa kuulla, että leivontaharrastus sai alkusysäyksen tuosta kakusta. Minä kiitän ystävällisestä viestistäsi ja huomioin sinut myös viikon kommentoijana. 🙂