Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Banaanikakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Banaanikakku

10.4.2011

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku1.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku1-300x225.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku2-300x225.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku3-300x225.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku4-300x225.jpg

Täytekakun – ainakin pienemmän sellaisen – voi vaihteeksi kääräistä kasaan näinkin. Itse asiassa hyvin helppoa ja nopeaa! Kakun teema pitää linjansa alusta loppuun: muotonsa lisäksi banaani vaikuttaa myös täytteessä sekä herkullisessa banaanikuorrutteessa. Banaanin makuinen massa on sukua vaahtokarkkimassalle, jota olen käyttänyt joissain sivuston täytekakuissa. Käsiteltävyys on samankaltainen, erona lähinnä väri ja hento banaanin aromi.

2 h Keskitaso 12 henkilölle 50

Avainsanat

Suklaakakku

Ainesosat

BanaaniSuklaa

Kategoriat

KääretortutLapsetPääsiäinenTäytekakut

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Tykkäsitkö?

(7)

Lisää suosikkeihin

Kauppalista

Muistiinpano

Tulosta

Ainekset

Muunna reseptiämukaan.
12
HENKILÖLLE

Pohja

4 munaa

1 1/2 dl sokeria

1/2 dl perunajauhoja

1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

Täyte

2 dl kuohukermaa

100 g appelsiinituorejuustoa

1 banaani

1 rkl sitruunamehua

1 rkl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 rkl vaniljakreemi- tai vaniljakastikejauhetta

Kuorrutus

100 g appelsiinituorejuustoa

500 g Kinuskikissan auringonkeltaista vaniljamassaa

kimallesuihketta (tai vihreää jauheväriä)

pala tummaa suklaata

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg

Ohje

Piilota kuvat

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla tekemäsi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.

Kaada taikina uunipellille (30 x 38 cm) leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Kumoa levy heti sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_5.jpg

Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon appelsiinituorejuusto.

Hienonna banaani haarukalla. Sekoita banaanin joukkoon sitruunamehu.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_1.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_2.jpg

Lisää kerma-tuorejuustovaahtoon hienonnettu banaani, sokeri, vaniljasokeri ja vaniljakreemi/kastikejauhe.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_3.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_4.jpg

Levitä täyte pohjan päälle siten, että levyn keskelle täytettä tulee enemmän ja ylä-, ala ja sivureunoille vain ohut sipaisu. Banaanin päät saavat jäädä ohuemmiksi, koska niistä leikataan seuraavassa vaiheessa joka tapauksessa osa pois. Jos et aio muotoilla kääretortusta banaania, voit toki levittää täytteen sivusuunnassa tasaisesti.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_6.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_7.jpg

Kieritä kääretorttu leivinpaperia apuna käyttäen rullalle.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_8.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_9.jpg

Siirrä kääretorttu tarjoilulautaselle. Taivuta sitä hieman kaarevaksi. (Tässä vaiheessa pohjan pintaan saattaa ilmestyä muutama halkeama, mutta nämä peittyvät kuorrutusvaiheessa.)

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_10.jpg

Leikkaa banaanin päitä ohuemmiksi. Voit myös veistää banaania keskeltä (sisäsivulta) hieman ohuemmaksi.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_11.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_12.jpg

Levitä kääretortun pintaan tuorejuustoa tarttumapinnaksi banaanikuorrutteelle.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_13.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_14.jpg

Kauli vaniljamassa ohueksi (2-3 mm) soikion muotoiseksi levyksi.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_16.jpg

Nosta levy kääretortun päälle. Asettele levy tiiviisti banaanin päälle ja työnnä levyä alareunoista banaanin alle – näin saat korostettua banaanin pyöreää muotoa. Voit käyttää alareunojen viimeistelyssä apuna muotoilutyökalua.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_17.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_18.jpg

Leikkaa (marsipaani)veitsellä ylimääräiset reunat pois.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_19.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_20.jpg

Suihkuta banaanin päihin vihreää kimallesuihketta tai tupsuttele pensselillä jauheväriä.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_21.jpg

Muotoile banaanin toista päätä suippomaiseksi.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_22.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_23.jpg

Sulata suklaapala mikrossa miedolla lämmöllä. Sivele banaanin päihin kerros suklaata. Sipaise ohuet suklaaviivat myös banaanin poikki.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_24.jpg
 
 

Kommentit (50)

Kinuskikissa15.11.2016 18:56

pirpuli: siltä kyllä kuulostaa! 🙂 Kiitti kommentista!

moppi: voi miten ihanaa kuulla, että leivontaharrastus sai alkusysäyksen tuosta kakusta. Minä kiitän ystävällisestä viestistäsi ja huomioin sinut myös viikon kommentoijana. 🙂

pirpuli12.11.2016 12:02

Tuli muuten törkeen hyvää kun vaihdoin appelsiinituorejuuston suklaatuorejuustoon 😋

moppi11.11.2016 23:19

Kiitos vastauksesta! Ja erityskiitos kuvallisista ja selkeistä ohjeista. Niiden avulla innostuin kokeilemaan kakkuja muutama vuosi sitten, taisi olla toffeesydänkakku ensimmäinen kakku. Yleensä kakkukokeilut ovat minulla menneet enemmän tai vähemmän pieleen, mutta silloin onnistuin heti ensimmäisellä kerralla. Ja sen jälkeen sitä on rohjennut kokeilla muitakin, meidän tytöillä (8 ja 6- vuotialla) on joskus iltalukemisena Kinuskikissan helpot suosikit tai Kinuskikissa leipoo, ja miettivät,että mitähän seuraavaksi kokeiltaisiin…

Kinuskikissa11.11.2016 22:45

moppi: minä tietty suosittelen Kinuskikissan keltaista vaniljamassaa, mutta toki voit muutakin kaulittavaa massaa tähän käyttää. 😊

moppi8.11.2016 21:43

Hei!
En löydä mistään kaupasta banaanin makuista massaa? Olisiko vihjeitä, mistä sitä saisi tai miten tuon kuorrutteen voisi kakkuun tehdä?

Kinuskiemo27.4.2016 22:50

Voi, kiva, mari-johanna, että tulit kertomaan! 🙂 Nostalgiaa minulle. Tuon kakkureseptin julkaisusta on aikaa, viisi vuotta. Muistan, että silloin pääsin maistamaan kakkua ja se oli todella hyvää, ja myös tuo banaaninmakuinen kuorrute!! Alkoi kyllä nyt tehdä niin mieli tuota samaista kakkua, että heti sopivan tilaisuuden tullen …!
Näin ne herkullisimmatkin makuelämykset välillä pääsevät unohtumaan, kun uusia herkkuja tulee tiuhaan tahtiin. Kiitos tästä muistutuksesta! 🙂
Onnea teidän sankaripojalle!

mari-johanna27.4.2016 21:46

Tällä juhlittiin tänään pojan synttäreitä. Toki arki illan kiireessä jätin keltaisen päälisen laittamatta ja söimme kääretortun ihan torttuna. Voi tavatonta että oli hyvää! 🙂
Vei kielen mennessään! 🙂

Tatjana14.11.2013 07:14

Todella hyvä makuinen kääretorttu

Kinuskiemo2.9.2012 23:58

 

MALKA:
Tieto taitaa tulla sinulle liian myöhään? Kinuskikissan vastaus on, että vaniljakreemi jämäköittää täytteen, joten sitä ei kannata jättää pois, mutta tilalla voisit käyttää vaniljakastikejauhetta.

 

Malka30.8.2012 23:58

Kaipaan pikaista vastausta 2.9.2012 mennessä! Kuinka tärkeä vaniljakreemi on tässä reseptissä? Voiko sen jättää pois tai korvata jollakin? Kiitos!

Kinuskigalleria (4)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Banaanikakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Banaanikakku

10.4.2011

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku1.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku1-300x225.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku2-300x225.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku3-300x225.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku4-300x225.jpg

Täytekakun – ainakin pienemmän sellaisen – voi vaihteeksi kääräistä kasaan näinkin. Itse asiassa hyvin helppoa ja nopeaa! Kakun teema pitää linjansa alusta loppuun: muotonsa lisäksi banaani vaikuttaa myös täytteessä sekä herkullisessa banaanikuorrutteessa. Banaanin makuinen massa on sukua vaahtokarkkimassalle, jota olen käyttänyt joissain sivuston täytekakuissa. Käsiteltävyys on samankaltainen, erona lähinnä väri ja hento banaanin aromi.

2 h Keskitaso 12 henkilölle 50

Avainsanat

Suklaakakku

Ainesosat

BanaaniSuklaa

Kategoriat

KääretortutLapsetPääsiäinenTäytekakut

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Tykkäsitkö?

(7)

Lisää suosikkeihin

Kauppalista

Muistiinpano

Tulosta

Ainekset

Muunna reseptiämukaan.
12
HENKILÖLLE

Pohja

4 munaa

1 1/2 dl sokeria

1/2 dl perunajauhoja

1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

Täyte

2 dl kuohukermaa

100 g appelsiinituorejuustoa

1 banaani

1 rkl sitruunamehua

1 rkl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 rkl vaniljakreemi- tai vaniljakastikejauhetta

Kuorrutus

100 g appelsiinituorejuustoa

500 g Kinuskikissan auringonkeltaista vaniljamassaa

kimallesuihketta (tai vihreää jauheväriä)

pala tummaa suklaata

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg

Ohje

Piilota kuvat

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla tekemäsi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.

Kaada taikina uunipellille (30 x 38 cm) leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Kumoa levy heti sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_5.jpg

Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon appelsiinituorejuusto.

Hienonna banaani haarukalla. Sekoita banaanin joukkoon sitruunamehu.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_1.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_2.jpg

Lisää kerma-tuorejuustovaahtoon hienonnettu banaani, sokeri, vaniljasokeri ja vaniljakreemi/kastikejauhe.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_3.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_4.jpg

Levitä täyte pohjan päälle siten, että levyn keskelle täytettä tulee enemmän ja ylä-, ala ja sivureunoille vain ohut sipaisu. Banaanin päät saavat jäädä ohuemmiksi, koska niistä leikataan seuraavassa vaiheessa joka tapauksessa osa pois. Jos et aio muotoilla kääretortusta banaania, voit toki levittää täytteen sivusuunnassa tasaisesti.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_6.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_7.jpg

Kieritä kääretorttu leivinpaperia apuna käyttäen rullalle.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_8.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_9.jpg

Siirrä kääretorttu tarjoilulautaselle. Taivuta sitä hieman kaarevaksi. (Tässä vaiheessa pohjan pintaan saattaa ilmestyä muutama halkeama, mutta nämä peittyvät kuorrutusvaiheessa.)

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_10.jpg

Leikkaa banaanin päitä ohuemmiksi. Voit myös veistää banaania keskeltä (sisäsivulta) hieman ohuemmaksi.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_11.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_12.jpg

Levitä kääretortun pintaan tuorejuustoa tarttumapinnaksi banaanikuorrutteelle.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_13.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_14.jpg

Kauli vaniljamassa ohueksi (2-3 mm) soikion muotoiseksi levyksi.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_16.jpg

Nosta levy kääretortun päälle. Asettele levy tiiviisti banaanin päälle ja työnnä levyä alareunoista banaanin alle – näin saat korostettua banaanin pyöreää muotoa. Voit käyttää alareunojen viimeistelyssä apuna muotoilutyökalua.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_17.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_18.jpg

Leikkaa (marsipaani)veitsellä ylimääräiset reunat pois.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_19.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_20.jpg

Suihkuta banaanin päihin vihreää kimallesuihketta tai tupsuttele pensselillä jauheväriä.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_21.jpg

Muotoile banaanin toista päätä suippomaiseksi.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_22.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_23.jpg

Sulata suklaapala mikrossa miedolla lämmöllä. Sivele banaanin päihin kerros suklaata. Sipaise ohuet suklaaviivat myös banaanin poikki.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/banaanikakku_24.jpg
 
 

Kommentit (50)

Kinuskikissa15.11.2016 18:56

pirpuli: siltä kyllä kuulostaa! 🙂 Kiitti kommentista!

moppi: voi miten ihanaa kuulla, että leivontaharrastus sai alkusysäyksen tuosta kakusta. Minä kiitän ystävällisestä viestistäsi ja huomioin sinut myös viikon kommentoijana. 🙂

pirpuli12.11.2016 12:02

Tuli muuten törkeen hyvää kun vaihdoin appelsiinituorejuuston suklaatuorejuustoon 😋

moppi11.11.2016 23:19

Kiitos vastauksesta! Ja erityskiitos kuvallisista ja selkeistä ohjeista. Niiden avulla innostuin kokeilemaan kakkuja muutama vuosi sitten, taisi olla toffeesydänkakku ensimmäinen kakku. Yleensä kakkukokeilut ovat minulla menneet enemmän tai vähemmän pieleen, mutta silloin onnistuin heti ensimmäisellä kerralla. Ja sen jälkeen sitä on rohjennut kokeilla muitakin, meidän tytöillä (8 ja 6- vuotialla) on joskus iltalukemisena Kinuskikissan helpot suosikit tai Kinuskikissa leipoo, ja miettivät,että mitähän seuraavaksi kokeiltaisiin…

Kinuskikissa11.11.2016 22:45

moppi: minä tietty suosittelen Kinuskikissan keltaista vaniljamassaa, mutta toki voit muutakin kaulittavaa massaa tähän käyttää. 😊

moppi8.11.2016 21:43

Hei!
En löydä mistään kaupasta banaanin makuista massaa? Olisiko vihjeitä, mistä sitä saisi tai miten tuon kuorrutteen voisi kakkuun tehdä?

Kinuskiemo27.4.2016 22:50

Voi, kiva, mari-johanna, että tulit kertomaan! 🙂 Nostalgiaa minulle. Tuon kakkureseptin julkaisusta on aikaa, viisi vuotta. Muistan, että silloin pääsin maistamaan kakkua ja se oli todella hyvää, ja myös tuo banaaninmakuinen kuorrute!! Alkoi kyllä nyt tehdä niin mieli tuota samaista kakkua, että heti sopivan tilaisuuden tullen …!
Näin ne herkullisimmatkin makuelämykset välillä pääsevät unohtumaan, kun uusia herkkuja tulee tiuhaan tahtiin. Kiitos tästä muistutuksesta! 🙂
Onnea teidän sankaripojalle!

mari-johanna27.4.2016 21:46

Tällä juhlittiin tänään pojan synttäreitä. Toki arki illan kiireessä jätin keltaisen päälisen laittamatta ja söimme kääretortun ihan torttuna. Voi tavatonta että oli hyvää! 🙂
Vei kielen mennessään! 🙂

Tatjana14.11.2013 07:14

Todella hyvä makuinen kääretorttu

Kinuskiemo2.9.2012 23:58

 

MALKA:
Tieto taitaa tulla sinulle liian myöhään? Kinuskikissan vastaus on, että vaniljakreemi jämäköittää täytteen, joten sitä ei kannata jättää pois, mutta tilalla voisit käyttää vaniljakastikejauhetta.

 

Malka30.8.2012 23:58

Kaipaan pikaista vastausta 2.9.2012 mennessä! Kuinka tärkeä vaniljakreemi on tässä reseptissä? Voiko sen jättää pois tai korvata jollakin? Kiitos!

Kinuskigalleria (4)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa