08.08.2017   22 kommenttia Kategoria: Jäätelöt,  Jälkiruoat,  Kesä
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Baileys-jäätelö


Monenmoisia ihania jäätelömakuja löytyy valmiina kaupan pakastealtaasta, mutta yhtä suosikkiani sieltä ei saa: kermalikööri on ihan parasta jäätelössä! Tämän valmistaminen tuli mahdolliseksi, kun kokeilin taannoisessa raparperipiirakassa lisukkeeseen Baileysin vaahdottamista. Ihme ja kumma, se vaahtoutui täydellisesti yhdessä kerman kanssa. Vaahtomaisessa muodossa se toimii hyvin myös jäätelönä. Unohda siis jäätelökoneet ja mutkikkaat tekovaiheet – tällä menetelmällä kotijäätelön tekeminen on superhelppoa. Liköörin maku on tunnistettava, mutta sen verran hienostuneeksi säädetty, että jäätelö maistuu myös lapsille.

2 litraa

Ainekset:
1 ½ dl kylmää Baileys-kermalikööriä
2 isoa (à 56 g) Daim-patukkaa
4 pientä tai 3 isoa kananmunaa
4 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
1 ¼ dl glukoosisiirappia


Laita likööri ajoissa jääkaappiin viilentymään. Halutessasi jäätelöstä alkoholittoman, keitä Baileys-likööristä alkoholi pois. Tällöin likööri on jäähdytettävä kunnolla ja laitettava jääkaappiin viilentymään. Liköörin on oltava täysin kylmää ennen vaahdotusta. Itse laitoin liköörin hetkeksi aikaa pakastimeen varmistaakseni asian. Toinen vaihtoehto on tehdä kiehautus jo edellisenä päivänä ja pitää likööri vaahdotukseen saakka jääkaapissa.

Leikkaa Daim-patukat rouheeksi.

Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Mittaa kolmanteen kulhoon vispikerma. Suorita vaahdotukset seuraavassa järjestyksessä; näin sinun ei tarvitse pestä vatkaimia välillä. Etene kuitenkin ripeästi, jotta valkuaisvaahto ei ehdi menettää kuohkeuttaan.

Vatkaa ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Mittaa keltuaisten joukkoon tomusokeri ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä vispikerma ja kylmä Baileys ja vaahdota ne yhdessä. Sekoita Baileys-kermavaahtoon glukoosisiirappi sekä keltuais- ja valkuaisvaahdot vatkaimella rauhallisesti sekoittaen. Lisää lopuksi Daim-rouhe (säästä pieni määrä rouhetta jäätelön pinnalle).

Kaada vaahto esimerkiksi alumiinivuokaan/vuokiin. Ripottele pinnalle loput Daim-rouheesta. Sulje kannella ja anna jäätyä pakastimessa seuraavaan päivään.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
4 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan kaupan loka-arvonta

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat