Monenmoisia ihania jäätelömakuja löytyy valmiina kaupan pakastealtaasta, mutta yhtä suosikkiani sieltä ei saa: kermalikööri on ihan parasta jäätelössä! Tämän valmistaminen tuli mahdolliseksi, kun kokeilin taannoisessa raparperipiirakassa lisukkeeseen Baileysin vaahdottamista. Ihme ja kumma, se vaahtoutui täydellisesti yhdessä kerman kanssa. Vaahtomaisessa muodossa se toimii hyvin myös jäätelönä. Unohda siis jäätelökoneet ja mutkikkaat tekovaiheet – tällä menetelmällä kotijäätelön tekeminen on superhelppoa. Liköörin maku on tunnistettava, mutta sen verran hienostuneeksi säädetty, että jäätelö maistuu myös lapsille.

Ainekset:
1 ½ dl kylmää Baileys-kermalikööriä
2 isoa (à 56 g) Daim-patukkaa
4 pientä tai 3 isoa kananmunaa
4 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
1 ¼ dl glukoosisiirappia


Laita likööri ajoissa jääkaappiin viilentymään.

Leikkaa Daim-patukat rouheeksi. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Mittaa kolmanteen kulhoon vispikerma. Suorita vaahdotukset seuraavassa järjestyksessä; näin sinun ei tarvitse pestä vatkaimia välillä. Etene kuitenkin ripeästi, jotta valkuaisvaahto ei ehdi menettää kuohkeuttaan.

Vatkaa ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Mittaa keltuaisten joukkoon tomusokeri ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä vispikerma ja kylmä Baileys ja vaahdota ne yhdessä. Sekoita Baileys-kermavaahtoon glukoosisiirappi sekä keltuais- ja valkuaisvaahdot vatkaimella rauhallisesti sekoittaen. Lisää lopuksi Daim-rouhe (säästä pieni määrä rouhetta jäätelön pinnalle).

Kaada vaahto esimerkiksi alumiinivuokaan/vuokiin. Ripottele pinnalle loput Daim-rouheesta. Sulje kannella ja anna jäätyä pakastimessa seuraavaan päivään.