Kaupallinen yhteistyö Baileysin kanssa.

Bebet ovat rakastettuja juhlaleivoksia, joiden leipominen vaatii kuitenkin aikaa ja viitseliäisyyttä. Valmistamisessa voi oikaista, kun tekee yhden ison beben kymmenien pikkuleivosten sijaan. Murean pohjan, kreemitäytteen ja sokerikuorrutteen yhdistelmä lumoaa yhtä lailla piirakan muodossa. Tällä reseptillä hemmottelet niin bebejen kuin Baileysin ystävää, sillä kermaliköörin hienostunut maku on mukana kreemitäytteessä. Piirakka on riittoisa, sillä kapeakin viipale taltuttaa hyvin makeannälän.

Pohja:
150 g huoneenlämpöistä voita
1 ¼ dl sokeria
1 keltuainen
3 dl vehnäjauhoja

Täyte:

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl tomusokeria
1 dl Baileys Original Irish Creamia (tutustu tuotteeseen)

Kuorrute:
300 g tomusokeria
3 rkl + 1 tl vettä
pinkkiä pastaväriä

Koristelu:
suklaapalloja (bubbles ja unicorn)


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon keltuainen. Lisää jauhot muutamassa erässä. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja noin 1 cm:n verran reunoille.

Paista 200 asteessa noin 13 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ennen täytteen valmistamista.

Notkista voi vatkaimella hyvin sekoittaen. Lisää tomusokeri muutamassa erässä. Sekoita lopuksi joukkoon Baileys pieni määrä kerrallaan. Levitä täyte pohjan päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Yhdistä tomusokeri ja vesi. Värjää pastavärillä hennon vaaleanpunaiseksi. Jos käytät nestemäistä väriä, joudut lisäämään hieman tomusokeria. Levitä kuorrute täytteen päälle. Asettele pinnalle suklaapalloja. Anna kuorrutteen jähmettyä ennen tarjoilua.