17.6.2014
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Lisää sokeri, suola, öljy ja auringonkukansiemenet.
Sekoita joukkoon jauhoja noin desilitra kerrallaan. Jatka sekoittamista kädellä vaivaamalla, kun taikina muuttuu paksummaksi.
Anna kohota liinalla peitettynä vedottomassa paikassa noin 45 minuuttia.
Leivo taikinasta jauhoja apuna käyttäen pitkä tanko.
Jaa yhtä suuriin osiin ja pyörittele sämpylöiksi. Nosta pellille leivinpaperin päälle.
Kohota liinan alla vielä 20 – 30 minuuttia.
Voitele munalla ja ripottele päälle auringonkukansiemeniä.
Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia.
Testasin tämän ohjeen tänään tuli todella hyviä. Tein tosin hieman muunneltuna, kun ei ollut täysjyvävehnäjauhoja niin käytin sämpyläjauhopussin lopun 3dl ja muutoin tavallista vehnäjauhoa. Kinuskiemon sämpylöiden uunipelti ohjetta hyödynsin myös näissä, kun en jaksanut alkaa pyörittelemää yksitellen.Tuli kyllä niin hyviä ja nopeasti, että varmasti teen toistekin.
Eerika.T: minä tykkään kovasti seesamsämpylöistäkin, joten jos ei halua teemaa ”orjallisesti” noudattaa, niin kokeile ihmeessä! 🙂 Voisivat toimia kivasti myös taikinassa.
Mutta toisaalta miksi mennä parasta ohjetta muuttamaan, mitä oikein ajattelin.
Kyllä minun mielestäni seesamkin sopii. Ehkä Kinuskikissa ajatteli laittaa auringonkukkaa sekä sisälle että päälle, kun halusi leipoa Aurinkosämpylöitä. Itsekin aion noita leipoa. Sämpylät on herkkuleipiä.
Nam, täytyypä kokeilla, jossain vaiheessa! Voisi olla hyvä myös seesamin siemenillä päällystettynä, vai mitäs luulette?
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
nalamuru: kiva, kiitos palautteesta! 🙂