Viimeinen osa arkistojen kätköistä -sarjaa tältä erää. Löydät täältä osan 1 ja osan 2.

Mauku-kakku

Tyttärelleni rakkain leluista on Mauku-kissa. Nimipäiväjuhlaan tyttäreni saavat aina valita itse kakun aiheen ja joitakin vuosia sitten se oli odotetusti Mauku. Kakun kuorrute oli kinuskia ja sisällä raparperi-mansikka-valkosuklaatäyte. Mauku on muovailtu Kick-lakusta ja sokerimassasta.

maukukakku-1

maukukakku-2

maukukakku-3

Suklaapikkuleivät

Näitä pikkuleipiä tein aikanaan lakkiaisjuhliini ja muutamia vuosia sitten halusin kokeilla niitä uudelleen. Syystä jota en muista ohje jäi päivittämättä blogiin. Täytynee korjata asia, sillä maku oli muistaakseni mainio ja reseptikin yhä olemassa, jostain vanhasta leivontaopuksesta poimittu.

pikkuleivat-1

3-vuotiaiden linnakakku

Tätä kakkua ei ollut aikomus koskaan julkaista blogissa, tämä oli sellainen oma harjoitelma prinsessalinnan henkeen. Tässä yhteydessä voin kuitenkin raottaa kotialbumia ja tarjota kurkistuksen tyttöjen 3-vuotiskekkereihin.

linnakakku-1

Ristiäiskakku Eliakselle

Hyvän ystäväni ihana Elias-poika, nyt jo 2 vuoden ikään ehtinyt, vietti ristiäisiään tämän kakun kera. Toiveena oli, että ei saisi olla ihan perinteinen vauvakakku, vaan voisi olla vähän dramatiikkaa. Loin sitten tällaisen maiseman, jossa haikara lentää aurinkoa vasten. Värjäsin kuorrutteen itse siniseksi pastaväreillä ja tummasta sävystä kun oli kyse, väriä kului paljon. Vieraiden kielet värjäytyivät hieman sinisiksi. 🙂

ristiaiskakku-2

ristiaiskakku-1

Ruusukakku

Tämän kakun vein päiväkotiin kiitokseksi tyttöjen päiväkotitaipaleen ensimmäisestä keväästä.

ruusukakku-1

ruusukakku-2

Iiriskakku

Iiris vietti nimppareita ja sai oman kakun.

iiriskakku-1