Lue täältä osa 1 ja osa 3.

Sofian 11-vuotiskakku

Tämä kakku on vuodelta 2008. Naapurin Sofia täytti 11 vuotta ja tein hänelle kakun. Sain koristelun kanssa melko vapaat kädet. Jotain musiikkiin liittyvää sai kakussa olla ja lisäksi tyttömäisyyttä. Päädyin sitten yksinkertaiseen nuottiavain-symboliin ja herkkiin kermaruusuihin. Kakku on kuorrutettu suklaamarsipaanilla ja pinnalle on suihkutettu pronssispraytä. Kiehkuroissa ja kirjaimissa/numeroissa on käytetty luultavasti pikeeriä tai valkosuklaata, joka on värjätty pastavärillä vaaleanpunaiseksi. Kirjaimet, numerot ja nuottiavaimet on pursotettu leivinpaperin päälle ja viimeistelty kimallesuihkeella. Ne on nostettu kovettumisen jälkeen paikoilleen. Täytteistä minulla ei ole enää muistikuvaa, mutta epäilen jotain suklaista löytyneen kakun sisältäkin.

sofian_kakku-1

sofian_kakku-2

sofian_kakku-3

Kirjan julkkarikakku

Tästä kakusta on tuoreemmat muistot. Tein sen keväällä 2012, kun järjestin ystäville ja tukijoukoille bileet vastajulkaistun kirjan kunniaksi. Kakku on tehty kirjan Toffeesydän-ohjeella. Alkuperäistä ohjetta piti skaalata isommaksi, joten tein pohjan vaaleista levykakkupohjista ja täytteet tein muistaakseni kaksin- tai kolminkertaisena. Ruusut ja terälehdet ovat sokerimassaa. Aitoja ruusun terälehtiä en voinut samaan tapaan käyttää kuin kirjassa, koska kakku piti koristella valmiiksi jo useita tunteja ennen juhlan alkua.

julkkarikakku-1

julkkarikakku-2

julkkarikakku-3

julkkarikakku-vaihe-1

Lakritsikeksit

Halusin kokeilla lakritsin makuisia pikkuleipiä. Tykkään Kick-lakritsista, joten sujautin lakritsikastikkeella ryyditettyyn taikinaan Kick-biittejä. Lakut kuitenkin muuttuivat rakenteeltaan sitkeiksi uunissa. Tämä jäi askarruttamaan ja niinpä ohjeen julkaisu hautautui arkistoihin, enkä palannut siihen enää myöhemmin. Ainekset voin kuitenkin mainita tässä:

125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3/4 dl lakritsikastiketta
n. 150 g Kick-patukoita

lakritsikeksit-1

Olga-koiran kakku

Tämän kakun tein vuonna 2009 siskoni pyynnöstä hänen eläkkeelle jäävälle työkaverilleen. Kakun saajalla on rakas Olga-mäyräkoira, josta minä taiteilin oman kömpelön esitykseni. Olgan laitoin makoilemaan ”samettityynyn” (= punainen marsipaani + punainen kimallesuihke) päälle. Kakkupohjana käytin vaaleaa levykakkupohjaa, jonka joukkoon laitoin hieman kaakaojauhetta (noin puolet tumman levykakkupohjan määrästä) ja 2 tl piparkakkumaustetta yhtä pohjalevyä kohden. Välissä oli vispikermasta ja tuorejuustosta tehty täyte, jonka maustoin vaniljasokerilla, kardemummalla ja puolukoilla. En päässyt itse maistamaan, miten tämä toimi kokonaisuutena ja siinä varmasti yksi syy, miksi ohjeen julkaiseminen jäi. Näppituntuma kuitenkin oli, että tätä haluaisin tehdä joskus toistekin, jotta saisin kakun resepteineen blogiin. Nyt se jää siis odottamaan jotain toista kakun aihetta.

olgakakku-1

olgakakku-2

olgakakku-3

olgakakku-4

Toffee-suklaakääretorttu

Leipasin kääretortun, kun ystävä tuli poikansa kanssa kylään. Tumman kääretorttupohjan (ohje vastaava kuin unelmatortussa) välissä oli 1 prk kondensoitua maitoa toffeena ja suklaavaahto. Suklaavaahto oli tehty vatkaamalla 2 dl kevytvispiä vaahdoksi ja sekoittamalla joukkoon 100 g tummaa suklaasulaa. Kokonaisuus oli hyvä, mutta aika makea. Sen vuoksi jäin epäröimään ohjeen julkaisua. Kuvaa katsellessa tekisi kyllä mieli ottaa tästä revanssi. 🙂

suklaa-toffeekaaretorttu-1

suklaa-toffeekaaretorttu-1-2