22.07.2014   7 kommenttia Kategoria: Kääretortut,  Kesä,  Lapset,  Leivokset
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Ampiaisleivokset


ampiaisleivokset-2

Surrr… Nämä pörriäiset voi hyvillä mielin toivottaa tervetulleeksi kesäiseen kahvipöytään! Kääretortun tapaan valmistetut sitruunaleivokset sisältävät happamanmakean täytteen. Veikeät ampiaiskoristeet on muotoiltu sokerimassasta.

Sitruunaleivokset

Vinkki! Sitruunatahna on melko vahvan makuista, pikkuväen makuun marjatahna voi olla varmempi täytevaihtoehto. Marjatahnan voi tehdä esimerkiksi mustikoista, mansikoista tai puolukoista. Laita sokeria käyttämiesi marjojen happamuuden mukaan.

8 – 12 kappaletta

Pohja:
2 munaa
1 dl sokeria
¾ dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta

Sitruunatahna:

1 dl sitruunamehua (n. 1 ½ sitruunasta)
1 sitruunan kuoriraaste
2 munaa
2 dl sokeria
125 g voita

TAI

Marjatahna:
1 ½ dl mustikkasosetta
2 munaa
1 dl sokeria
125 g voita

Koristeet:
keltaista marsipaania tai sokerimassaa
valkoista marsipaania
kaakaojauhetta
mustaa strösseliä
mantelilastuja
riisinuudelia
sokerikuorrutetta tuubissa


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos vaahtoon pienissä erissä.

Levitä taikina pellille (30 x 38 cm) leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 6 minuuttia.

ampiaisleivokset-vaihe

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Irrota leivinpaperi päältä. Anna jäähtyä liinalla peitettynä.

ampiaisleivokset-vaihe-2

Sitruunatahna:
Mittaa kattilaan sitruunamehu, sitruunan kuoriraaste ja munat. Vatkaa vispilällä huolellisesti sekaisin. Lisää sokeri ja paloiteltu voi. Kuumenna kiehuvaksi, kiehumiseen saakka reippaasti vatkaten. Jatka keittämistä välillä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes seos sakenee.

ampiaisleivokset-vaihe-3 ampiaisleivokset-vaihe-4

Marjatahna:
Laita kattilaan mustikkasose ja munat. Vatkaa vispilällä huolellisesti sekaisin. Lisää sokeri ja paloiteltu voi. Kuumenna kiehuvaksi, kiehumiseen saakka reippaasti vatkaten. Jatka keittämistä, kunnes seos sakenee.

Laita kattila kylmään vesihauteeseen jäähtymään. Levitä tahna pohjan päälle, kun se on muuttunut sopivan paksuksi. Kääri levy leivinpaperilla auttaen rullaksi. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

ampiaisleivokset-vaihe-5 ampiaisleivokset-vaihe-6

Leikkaa rullasta paloja ja asettele ne tarjolle muffinssivuokiin kierrepuoli ylöspäin.

ampiaisleivokset-vaihe-8

AMPIAISET:

Muotoile keltaisesta massasta soikion muotoinen pala. Sekoita valkoisen marsipaanin joukkoon hieman kaakaojauhetta, jotta saat ruskeaa massaa. Rullaa siitä pöytää vasten ohuita nauhoja. Kierrä nauhat keltaisen palan ympärille.

Työnnä mustat strösselit silmiksi ja piikiksi ja mantelilastut siiviksi.

Katkaise riisinuudelista kiemuraisia pätkiä. Kasta toinen pää sokerikuorrutteeseen ja työnnä sitten ampiaisen vartalon sisään. Anna koristeiden kovettua seuraavaan päivään.

ampiaisleivokset

Ampiaiskoristeet pysyvät parhaiten pystyssä, kun työnnät nuudeliosan koko leivoksen läpi kakkupohjan kohdalta. Asettele koristeet paikoilleen lähellä tarjoiluhetkeä, jotta nuudeli ei ehdi pehmentyä.

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
30 tassutusta

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin tammikuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuodin tammikuun arvonnassa on palkintona kuviokaulin sydänkuviolla, sydän-tikkarimuotti, hologrammiserpentiiniä ja Wiltonin koristerakeita.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat

Kumppanit