
Amorin hääkakku sisältää mehevän porkkanakakkupohjan valkosuklaatäytteellä. Kakku on koristeltu sokerimassasta valmistetuilla kukkasilla. Tämä kakku on omistettu pääsiäisenä häitään juhliville Tiinalle ja Tuomakselle. Sydämelliset onnittelut!
Valkosuklainen porkkanakakku
Pohja:
1 porkkanakakkupohja
Täyte:
2 ½ dl kevytvispiä tai 3 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
400 g ananas-mangohilloa (St.Dalfour)
Kuorrutus:
600 g valkoista kaulintamassaa
Koristeet:
kevätkukkaset
vaaleanpunainen silkkinauha
Valmista pohja erillisen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan.
Vatkaa kevytvispi/kuohukerma vaahdoksi. Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Yhdistä suklaasula ja tuorejuusto keskenään. Sekoita kermavaahdon joukkoon.
Nosta yksi pohjalevy kakkulautaselle. Levitä päälle puolet hillosta ja vajaa puolet täytteestä. Laita päälle seuraava pohja ja levitä taas hilloa ja täytettä. Nosta kanneksi kolmas pohjalevy.
Sivele kauttaaltaan kakun pintaan kerros jäljelle jäänyttä täytettä tasaiseksi tarttumapinnaksi kuorrutteelle. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa noin tunnin ajan.
Kauli kaulintamassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Nosta kakun päälle. Muotoile kuorrute kakun ympärille ja leikkaa ylimääräinen massa alareunasta. Lue tarkemmin ohjeesta Kaulittavalla massalla kuorruttaminen.
Koristele kakku kevätkukkasilla ja lehdillä. Tässä osa lehdistä (kakun reunan yli tulevat) on kovetettu edellisenä päivänä, osa (kakun sivureunaa myöten taipuvat) on tehty tuoreeltaan.
Kierrä halutessasi alareunan koristeeksi ohut silkkinauha.
saijah: suositeltavaa olisi asetella koristeet tarjoilupäivänä, jos on kovin herkkiä ja muotoonsa kovetettuja koristeita. Muuten kyllä onnistuu!
Tässä kakussa on just sellainen koristelu joka sopisi floristille tulevaan kakkuun mutta kestääkö nämä koristeet ja yleensä massasta tehdyt koristeet kermakakun päällä hyvänä? Kermakakku toivottu/tilattu
Raija: tuollainen säädettävä vuoka on kyllä näissä tapauksissa tosi kätevä! Minä pelaisin varman päälle ja lähtisin säätämään vuoan koon maksimiin (30 cm?), jolloin vuokien muunnostaulukosta katsoen reseptin aineet pitäisi kertoa 1,56:lla. Toivottavasti kakkupohja jaksaa kohota noin isossa koossa… laittaisin tarkemmin ajateltuna vähän reilummin aineksia. Mieluummin liian korkea kuin liian matala pohja. Riittävyysasiat toki ovat aina muiden tarjoiluiden määrästä kiinni, kuten soja kommentoi!
sojan kotikeittiö
niin, varmaan jos tuota kasvattaa 1 munan verran, riittänee hyvin 30 hengelle, etenkin jos muuta tarjottavaa on reilusti. Jopa tällaisena saattaisi juuri ja juuri riittää…? (tärkeisiin juhliin en ehkä kokeilisi) Itse tein talvella 5 munan peruskakun ristiäisiin joissa juuri tuo n. 30 henkeä. Tarjolla oli voileipäkakut ja sitten muuta makeaa, niin kakku meni juuri sopivasti. Varoilta olin tehnyt myös pienen 2 munan kakun, olivat ns. äiti-vauva kakut. Mutta sitä pientä ei sitten edes tarvinnut aloittaa.
Joo, kiitos. Taidan kuitenkin tehdä säädettävään vuokaan. Viimeksi tein yksisarviskakkuun kaksi pellillistä kakkupohjaa. Yksi ei riitä, mutta kahdesta jää tosi paljon murusia yli… Kahta kakkua en jaksa/ehdi koristella.
mari-johanna
Raija Pasanen: Vastasin sinun kysymykseesi mutta koska annoin kaksi eri linkkiä viestissäni, vastaukseni jäi odottamaan hyväksyntää.
Näet vastauksen amorin kevätkakku sivulla eli ihan tuossa alapuolella1
mari-johanna
Raija Pasanen: Pystyy toki. Itse näkisin että sinulla on muutamakin eri vaihtoehto.
Voithan muuntaa tämän kakun pellille sopivaksi jolloin ajattelen että yksi iso kakku riittää. Apua tähän aineiden määrittämiseen saat https://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukko/
Tai voisit tehdä kaksi tällaista pientä pyöreää kakkua vaikka viidellä munalla.
Käy myös kurkkaamassa https://www.kinuskikissa.fi/erikokoisten-kakkujen-riittävyys/
Näiltä sivuilta saat paljon hyviä neuvoja ja ideoita kun pohdit lopullisesti, mikä ratkaisu juuri sinulle sopii.
Ja palaathan sivulle ihmettelemään,mikäli kaipaat lisä apua!
Etsiskelen sopivaa ohjetta ristiäiskakkuun ja tekisi mieli kokeilla tätä kakkupohjaa. Pystyyköhän sen tekemään noin 30 hengelle?
mari-johanna
SK: Tuossa kakku pohjassa on 4 munaa joten varmasti riittää 12-15 juhlijalle. 🙂
Voit käydä ihmettelemässä kakkujen riittävyyksiä lisää tärppilistalta löytyvästä ”erikokoisten kakkujen riittävyys” osiosta. 🙂
Kuinka monelle syöjälle suurinpiirtein kakku on?
Kakkuritari: kyllä niillä aika pitkälti voi vehnäjauhot taikinoissa korvata. Uskoisin siis, että soveltuvat tähänkin yhteyteen.
Onnistuisikohan porkkanakakkupohjan valmistaminen gluteenittomalla jauhoseoksella?
Tatjana: hienoa saada tällaista palautetta, kiitos kovasti siitä! 🙂
Sorry,kirjoitusvirhe:
Kinuskikissa Paljon kiitoksia reseptista ja blogistasi!Kanssasi mukava leipoa
Leivoin tämä kakku jo 2 kertaa, tosi tosi hyvänmakuinen!!!! Yksi parhaista, jota olen koskaan maistanut.
Kinuskissa Paljon kiitoksia reseptista!
Yksi syy voi olla myös se, että vuokien koot vaihtelevat, vaikka ilmoitettu mitta on sama. Tarkistin oman vuokani mitan ja 24 cm on mitattu reunojen ulkopuolelta saakka, ei siis sisähalkaisija.
Hei Keltanokka, satuin huomaamaan viestisi, ja minulla on aina sama ”ongelma.” Kakkupohjia ei mitenkään saa halkaistua kolmeen. Teenkin nykyään kaksi pohjaerää, yhden kokonaisella tai 2/3 taikinalla (tämä kypsä pohja puoliksi), ja yhden puolikkaalla tai 1/3 taikinalla. Ei tarvitse murehtia halkaisemisesta 🙂
KELTANOKKA:
Et varmaan tehnyt mitään väärin. Ei ole kuitenkaan takeita, että kaikki samalla ohjeella valmistetut kakut onnistuvat aina yhtä hyvin ja ovat valmiina ihan saman näköisiä. Kakun valmistuksessa on paljon niksejä. Ohjeessa neuvotaan yleensä vain kaikkein oleellisin, aineet, määrät ja valmistustapa karkeasti (”vaahdota sokeri ja rasva”). Niksejä löytyy Kinuskikissan sivustolla esim. Ohjeet ja vinkit –kategorian linkeistä.
Ja yksi kakun onnistumiseen vaikuttava tärkeä tekijä on myös uuni ja sen paisto-ominaisuudet.
keltanokka
Osaisikohan joku kokeneempi kertoa mitä tein väärin porkkanakakkupohjani kanssa? Tässä ohjeessa sanotaan, että pohja tulisi leikata kolmeen osaan. Oman pohjani voi vain puolittaa ja that’s it. Ei tuosta kyllä lähdetä kolmea kerrosta rakentamaan. (Kakkuvuoka n.24cm halkaisijaltaan) Mulla oli ihan ohjeenmukaiset määrät. Voiko kokoon vaikuttaa sokerin ja rasvan sekoitusmekanismi/aika/kuohkeus? Pitääkö rasvan olla kovaa/sulatettua?
Vinkkinä kaikille; jos ei oikein pidä kaulintamassan mausta niin suklaamassa valkosuklaasta (ohje esim. Kinuskikissan kirjassa tai Maitosuklaamunkissa, tosin hieman erilaisena) toimii älyttömän hyvin! Nam!
Marlekiini: kiva juttu! 🙂
Tämä ohje on kertakaikkisen houkutteleva ja kakku todella kaunis! Tulostin reseptin itselleni talteen, tulen sitten kommentoimaan kun joskus kokeilen.. 🙂
RIKKA:
Porkkanakakkupohjan johdannossa on tietoa kostutuksesta. Klikkaa ”porkkanakakkupohjaa” yllä, niin sivu aukeaa.
Eikö kakkupohjaa tarvitse kostuttaa millään?
VENNU:
Jos matka ei ole kohtuuttoman hankala, lähtisin itse vastaavassa tilanteessa hakemaan. Aika paljon valkosuklaan määrästä kuitenkin jää uupuman. MUTTA jos päätät toisin, niin ei kakun tekeminen siihen kaadu ja onhan siinä kermaa ja hilloa makua antamaan. Niin tai näin! 😉
Nyt sattui tälläinen tapaus, että valkosuklaata onkin liian vähän. 200g kun tarvitsee, niin ei pandan valkoinen levy riitä , kun siinä on vain 130g. Mitäs sanotte, pärjäänkö tällä, vai pitääkö lähteä ABC:lle ostamaan lisää. Tarvitsisin pikaisen vastauksen! Kiitos 😀
Suloinen kakku.
MAIJAKKA:
Kinuskikissa on ostanut lusikat pitkän aikaa sitten Indiskasta.
Tein tämän ihanan keväisen kakun synttäreille ja hyvin maistui! 🙂 Reseptejäsi on kiva toteuttaa; selkeät ohjeet ja kuvat eri vaiheista auttavat paljon!
Moni hääpari varmaan kadehtii Tiinaa ja Tuomasta, jotka saivat Kinuskikissalta heille itselleen osoitetun onnittelukakun blogiin. Olihan se älyttömän hieno kunnianosoitus.
Onnea myös meikka kinuskilta!
Hei!
Mistä kuvassa olevat lusikat ovat? Kauniit.
MIISA:
Suklaassa voisi kuitenkin pysyä, eli laktoositonta tummaa suklaata valkosuklaan tilalle. 🙂
Tää on niin kaunis! Olisikohan jollain ideaa, millä täytteen valkosuklaan voisi korvata, jotta kakusta saisi laktoosittoman? 🙂
Kokeilin kakkua pääsiäisenä ja tykkäsin! Hieman enemmän olisin kaivannut porkkanakakkuun mausteisuutta, mutta sitähän on helppo muokata lisäämällä kanelia ja kardemummaa! 🙂 Täyte toimi tosi hyvin porkkanakakun kanssa, valkosuklaa piristi kivasti perinteistä tuorejuustotäytettä. Käytin hillon tilalla lemon curdia ja sekin sopi kokonaisuuteen.
Minusta tällainen kakku oli parempaa kuin perustäyskäri! Kiitokset ideasta! 🙂
Ihana kakku :)!!
Vanillacherryjen keittiössä
Aivan ihana juhlapöydän tarjottava! Vau 🙂
UPEA!! Ihanat koristeet ja herkullinen makukombo 🙂 Kiitos ihanasta blogista, tätä on ilo seurata! Montaa reseptiä on tullut testattua, aina hyvällä lopputuloksella. Olet todella lahjakas!!
soja: se oli uutuus, joten saattaa hyvinkin löytyä, jos katsot tarkasti hillohyllyn valikoimia. Oli aika kivaa, siinä oli kunnon ananasbiittejäkin mukana. Purkki olisi kyllä saanut olla vähän isompi, yksi ei riittänyt koko kakkuun. Voi korvata ananasmurskalla tai murjantun ehdottamilla vaihtoehdoilla, miksei lemon curdillakin.
Kiitos murjantu kommentistasi!
Soja: Varmaan aprikoosi- tai appelsiinimarmeladi käy kans ihan hyvin. Kinuskikissa: ite tein kerran porkkanakakun kakkuvuokaa, mut se jäi keskeltä raa’aks, mut silti kuorrutin sen normaalilla kuorrutteella ja oli hyvää! Tähän samaan laitan vielä, et kiva idea nuo suolaiset keksit!
sojan kotikeittiö
oi, kuullostaa hyvältä. Mistä tota hilloa saa, en ole ennen törmänny? ja millä vois korvata jos just tota löydy?