21.07.2016   11 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Jälkiruoat,  Makuja maailmalta,  Muuta makeaa
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Amerikkalaiset pannukakut


amerikkalaiset-pannukakut

Sanotaan, että Amerikassa kaikki on suurempaa, mutta pannukakun kohdalla se ei pidä paikkaansa. Kotoinen uunipellillä paistettava pannukakkumme on jättiläinen verrattuna amerikkalaisiin, jotka ovat pieniä, pyöreitä ja kuohkeita. Niiden paistamiseen tarvitset lettupannun, jolle taikinaa annostellaan reilusti, jotta pannukakuista tulee riittävän paksuja. Lettupannuissakin on eroja – toisissa saa paistettua hyvinkin paksuja kakkusia. Omani oli ihan perusmallia.

Tarjoilussa käytetään sokerin sijaan vaahterasiirappia. Amerikkalaisten suosimia pensasmustikoita voi tarjota lisukkeena tai niitä voi sekoittaa suoraan taikinaan. Toki kaikki kotoisat marjamme mansikoita ja metsämustikoita myöten sopivat tarjoiluun esimerkiksi kermavaahtoon yhdistettynä.

Minä en tullut ottaneeksi ylös pannareiden lukumäärää. Laittaisitteko kommentteihin, kuinka monta pannarilettua te taikinasta saatte? Sen pohjalta saisin täydennettyä ohjeen. Kiitti kovasti jo etukäteen! 🙂

Taikina:
5 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
25 g voita
6 dl kevytmaitoa
3 munaa

Paistamiseen:
voita

Tarjoiluun esimerkiksi:
vaahterasiirappia
mustikoita ja mansikoita
hilloja
kermavaahtoa


Yhdistä pannaritaikinan kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Mittaa kulhoon maito ja lisää joukkoon vispilällä sekoittaen jauhoseos, voisula ja munat.

Paista lettupannulla lieden keskilämmöllä kummaltakin puolelta. Annostele taikinaa reilusti, jotta saat paksuja pannukakkuja. Tarjoile esimerkiksi vaahterasiirapin kera.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
139 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat