13.03.2017   4 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Jäätelöt,  Jälkiruoat,  Makuja maailmalta
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

American Oreo Milkshake


Milkshake eli pirtelö on maidosta ja jäätelöstä sekoitettu paksu juoma, joka maustetaan perinteisesti makusiirapeilla ja kastikkeilla. Alun perin (1880-luvulla) nimi viittaasi viskijuomaan. Jäätelö tuli kuvaan mukaan 1930-luvulta lähtien jäätelökoneiden ja pirtelölaitteiden kehittymisen myötä. Omaa milkshake-reseptiäni täydensin perinteisillä amerikkalaisilla Oreo-suklaatäytekekseillä, joita on nykyään trendikästä yhdistellä lähes mihin tahansa makeaan herkkuun. Tein reseptin rinnalle myös vegaanisen version.

Halusin keksihippujen jäävän pirtelöön pieniksi sattumiksi. Keksit voisi myös murskata yhtä aikaa jäätelön ja maidon kanssa, jolloin ainekset hienontuvat vaaleanruskeaksi massaksi. Pirtelölasit voi valella suklaakastikkeella. Itse halusin kerrosten erottuvan selkeästi, joten laitoin kastikkeen lasin pohjalle. Oreo-hiput tahtovat lasissa nousta pintaan, jolloin kastike maustaa annoksen alaosaa. Ainekset voi toki sekoittaa lusikalla syömisen yhteydessä.

Vinkit:

  • Oreo-keksit ovat vegaanisia (huomioksi kuitenkin pakkauksen merkintä ”saattavat sisältää pieniä määriä maitoa”), joten saat pirtelöstä helposti vegaanisen vaihtamalla maitotuotteet kasvipohjaisiin versioihin.
  • Toivepuodin pillivalikoimasta löytyy myös paksumpia pirtelöpillejä, jonka läpi mahtuu isommatkin keksihiput.

Tavallinen versio

2 annosta (3 dl/lasi)

Vegaaninen versio

2 annosta (3 dl/lasi)

Ainekset:
½ dl suklaakastiketta
5 Oreo-keksiä
½ pkt (à 1 litra) vaniljajäätelöä
2 ½ dl täysmaitoa

Pinnalle:
1 Oreo-keksi
¾ dl kuohukermaa
½ tl sokeria
½ tl vaniljasokeria

Ainekset:
½ dl suklaakastiketta, Pirkka tai O’hoj *)
5 Oreo-keksiä
0,5 l vegaanista vaniljajäätelöä
2 ½ dl vaniljaista kasvimaitoa

Pinnalle:
1 Oreo-keksi
¾ dl soija- tai kauravispiä
½ tl sokeria
½ tl vaniljasokeria
*) Tuubissa myytävässä kastikkeessa saattaa olla jäänteitä maitojauheestaLaita pinnalle tuleva Oreo-keksi hetkeksi aikaa pakastimeen. Kohmeisena se on helpompi leikata paloiksi täytteen pursuilematta. Valmistele myös kermavaahto etukäteen: mittaa kerma/kasvivispi ja sokerit kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Laita pursotuspussiin, jossa on esimerkiksi Russian Bulbous tai muu isokokoinen tylla.

Annostele lasien pohjalle ¼ dl suklaakastiketta per lasi. Murskaa Oreo-keksit tehosekoittimessa. Hienonna keksit niin, että ne mahtuvat pillin läpi, mutta joukkoon jää kuitenkin selkeitä hippusia. Tyhjennä keksiseos toiseen astiaan ja laita tilalle paloiteltu jäätelö ja maito. Soseuta tasaiseksi ja lisää lusikalla sekoittaen Oreo-murska. Kaada seos pirtelölaseihin. Pursota päälle kermavaahtoa ja viimeistele keksimurskalla. Tarjoile samantien.

Valmistusaika: 40 min

Vaikeusaste: Helppo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
32 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat