Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Äitienpäivän kakkuhäsellys

12.5.2008

Kysyin aiemmin, mitä kuvassa näkyvälle kakulle on tapahtunut. Paljon tuli erilaisia teorioita. 🙂

katastrofikakku.JPG

Ei, se ei ollut hometta, vaikka siltä se minustakin kovasti näyttää – kakku siis todella syötettiin äitiparalle. 😉 Lapsia tai eläimiäkään ei ole syyttäminen. Mustikkaakaan kakku ei ole nähnyt ja vuokakin oli kunnossa. Jäljet siis johtavat vain allekirjoittaneeseen itseensä. 🙂

Lauantaina klo 17.30 kakku oli saatu onnellisesti täytettyä manteli-nougat-vaahdolla (ohje myöhemmin). Kokeilin kakkuun uutta täyttämistapaa, siitäkin erillinen ohje.

aitienpaiva1.JPG

Tältä kakku näytti juuri ennen kohtalokkaita tapahtumia klo 21.15:

aitienpaiva2.JPG

Klo 21.37 näkymä keittiössä olikin sitten tällainen:

aitienpaiva3.JPG

Eli sinistä mönjää joka paikassa! Mitä siis tapahtui? Tarkoitus oli saada kakun pinnalle vettä ilmentävä, sinisen värinen kiille. Sivelin kakun pinnalle eristeeksi samaa vaahtoa, josta täytekin oli tehty. Mutta eriste ei ollutkaan hyytynyt ja kakku imaisi liemen itseensä! Pelastin sen mikä pelastettavissa oli: kuorin kakun nopeasti päältä ja reunoilta. Siitä huolimatta sininen väri oli päässyt osittain imeytymään sisuksiin ja reunatkin tuhoutuivat. Jääkaappi ammotti tyhjyyttään eikä minulla ollut oikein mitään materiaalia, millä olisin voinut lähteä enää alkuperäistä ideaa siihen aikaan illasta toteuttamaan. Päätin heittää hanskat tiskiin ja palata asiaan uudelleen aamulla, kun pahin harmi olisi haihtunut.

Aamulla jääkaapissa odotti yhtä lohduton näky ja ohimenevän hetken mietin jopa kakun tarjoamista tällaisena – ihan huumorimielessä. Koska kyse oli kuitenkin äitienpäiväkakusta ja se oli äitini kunniaksi tehty, aloin kasata kokoon plan B:tä. Kaikeksi onneksi jääkaapissa oli eräästä toisesta kakusta (näette sen myöhemmin) ylijääneitä mansikoita. Näin yllättäen tulikin tilaisuus tehdä perinteinen mansikkakakku, joka on kyllä kutkuttanut aiemminkin, mutta aina jokin erikoisempi idea on ajanut edelle.

Sainpas myös kantapään kautta opetuksen, että jääkaapissa pitää aina olla varalla vähintään pari purkkia Flora Vispiä tai muuta kauemmin säilyvää kermaa. Jo täytettä tehdessä sain tehdä yhden kermanhakureissun ja nyt aamulla klo 9.00 jouduin huoltsikalle kermaa ostamaan.

Muutama jämäpala tummaa suklaata löytyi varastoista. Pursotin sulalla suklaalla leivinpaperille kaksi perhosta. (Laitan ohjeet suklaaperhosten tekemiseen myöhemmin – onneksi harjoittelin niitä jo aiempaan kakkuun.) Sitten perhoset jääkaapin kautta pakkaseen jähmettymään. Klo 11.11 oltiin jo tässä vaiheessa eli mansikat kakun päällä ja raidoitus samasta suklaasta:

aitienpaiva4.JPG

Vatkasin kerman (joka jäi hieman liian löysäksi enkä siksi ollut pursotusjälkeen täysin tyytyväinen) ja tein kermapursotukset mansikoiden ympärille ja kakun reunoille. Perhoset laskeutuivat pakkasesta mansikoiden päälle. Jotain glamouria kakku vielä kaipasi ja niinpä kaivoin esiin salaisen aseen – haa: glitterin. Perhosille se antoi huikean säväyksen (valitettavasti kameran linssin kautta näky ei ole sama!). Kivasti kimalteli myös mansikoiden ja kerman päällä. Laitan kakusta myöhemmin lisää kuvia ja reseptin.

aitienpaiva52.JPG

Ihan iloisiin tunnelmiin siis päättyi kinuskiperheen äitienpäivä, minkä näistä kuvistakin voi päätellä. Kuvissa muuten kinuski-isän viikonloppuna ostamat uudet lelut poikasille. Tytöt saivat pari lelusettiä kokkaus- ja leivontavälineitä: kauhoja, vispilä, kattiloita, lastoja, kaulin ja vaikka mitä muuta hyödyllistä. Täällä on siis käynyt sen jälkeen todella innokas kolistelu! Tämä lienee välillisesti lahja myös Kinuskille, sillä nyt voin omia osan keittiökaappien sisällöstä takaisin itselleni. 😉

aitienpaiva6.JPG

Loppu hyvin kaikki hyvin. Ensi vuoden äitienpäiväkakku on kuitenkin tämän seurauksena sinetöity. Silloin maistellaan rennosti valmiiksi pakkaseen tehtyä juustokakkua ja minä antaudun aamusta alkaen muiden passattavaksi. 🙂

Kommentit (25)

Tsiktsik
20.1.2011 15:07

Ihanaa, että muillekin käy noin! Itselleni kävi hullusti tyttöjen iltaa varten väsäämääni muffinseille. Halusin kuorruttaa ne ja keskellä yötä vielä taistelin ja aina meni jotakin pieleen! Lopulta päätin dipata muffinsit sulatettuun suklaaseen ja kuorrutteet murentaa siihen päälle. Tytöt tykkäsivät eikä makuakaan haitannut. Pelkäsin jopa, että tuloksesta tulisi liian makea, onneksi ei sentään tullut 🙂 Loppu hyvin kaikki hyvin, luovuutta vaa kehiin 😉

Nnika
17.10.2010 14:12

Hei minunkin juustokakkuuni tarttui tuollaista sinistä irtopohjavuoasta en vaan osaa selittää mitä siinä kävi xD

täytekakku
5.5.2010 13:23

Oi miten kaunis kakku!
Niin, on kyllä lohduttavaa että sinunkinlaisesi mestari joskus epäonnistuu jossain.. 😉 mutta ei kyllä uskoisi samaksi kakuksi ollenkaan!
Ja nuo perhoset.. itsekkin alan kyllä tämän jälkeen opettelemaan tuollaisten perhosten tekemistä! 😀

Kinuskikissa
19.5.2008 20:06

tiuuhti: minä laittaisin pakkaseen. Siellä säilyminen on aina varminta. Itse kierrätän tämän tapaiset suklaakoristeet aina pakkasen kautta. En tiedä, onko tämä ”virallinen” tapa, mutta jäisinä ne on helpompi laittaa kakun päälle – suklaahan sulaa muutoin hetkessä käsiin.

tiuuhti
19.5.2008 16:50

Nuista suklaaperhosista..haluaisin niitä lakkiaskakkuni päälle, joten jos teen ne jo nyt, miten ne kannattaisi säilyttää? Pakasteessa, vai periaatteessa eikö niiden pitäisi huoneenlämmössäkin säilyä?

Kinuskikissa
18.5.2008 23:08

Kiitos kaikille, kivoja viestejä olette jättäneet. Lohdullista lukea noita muidenkin katastrofikertomuksia. 🙂 Tällaisia välillä sattuu, mutta kaikesta voi ottaa opiksi.

Anginalle nostan peukkua onnistuneesta marsipaanikokeilusta! Ja Virpille vastaan, että suunnittelen suklaaperhosohjeeseen pari mallia valmiiksi, jotka voi sitten tulostaa. Kaipasin niitä itsekin hommaan ryhtyessäni. Maikkili: toki saat linkittää, yritän ehtiä jossain vaiheessa vastavisiitille.

Pippurimaija
17.5.2008 15:51

No tosi hienohan siitä lopulta tuli, vaikkei ihan sellainen kuin olit ajatellut:) Noh, näitähän sattuu!

JUHLATAR
16.5.2008 22:19

ihanan tyypillisen tuttu kakkuepisodi…
näitähän tapahtuu juuri näitä kun mikään ei mene niinkuin niiden pitäisi mennä . Lopputulos on kyllä huikaisevan kaunis.. ihanine perhosineen. Kauniit perhostytöt sulla myös sylissäsi 🙂 minäkin mietin äitienpäivän alla, että miten tämä nyt näin menee että äiskä itse tekee itselleen kakkua, jotta sitten varmasti saa äitienpäivän aamuna kakkukahvit sänkyyn 😀 😀 noh, jospas muutaman vuoden päästä saisi nauttia ihan sitten jonkun muun tekemästä kakusta 😀 viimeistään kun tuo silja on jo aikuinen 😉

kartsu
16.5.2008 21:45

Voi kiitos!!! Arvaa lohduttiko! Olen kerran hakenut kermaa 26 km:n päästä (yhteensuuntaan). Kesähelle, ukkosta ilmassa ja 220 vierasta tulossa kirkosta hääpaikalle…. Kaameen kerroskakun oli morsmaikku halunnut ja matkaa oli niin paljon että pursotus oli tehtävä paikanpäällä. Loppu hyvin kaikki hyvin niin kuin sinulla. Olet kyllä tositaituri, joka innostaa tässä harrastuksessa eteenpäin. Kiitos.

Edina
15.5.2008 23:37

Tuostahan vain tunnistaa todellisen taiturin. Katastrofi on paikattu mitä taitavimmin, eikä kukaan varmaan uskoisi mansikkakakkua katsellessaan minkälainen taistelu on käyty. Mielettömän upea ja kaunis kakku, perhoset vielä kruunaavat koko homman. Upea!

Näytä lisää

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa