11.10.2011   57 kommenttia Kategoria: Lapset,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Aarrearkkukakku


Tämän kakun tein 5-vuotiaan Kasperin merirosvosynttäreille. Kuvissa kaikki näyttää hyvältä, mutta rehellisyyden nimissä on pakko tunnustaa, että kakku kärsi kuljetuksesta eikä ollut enää yhtä moitteeton varsinaisessa juhlassa. Aikataulu kakun kanssa meni liian kiireiseksi ja jouduin koristelemaan sen heti täyttämisen jälkeen. Se olisi ehdottomasti vaatinut useamman tunnin jääkaapissa seisottamisen, jotta täytteet olisivat ehtineet jähmettyä. Näin kakku olisi pitänyt muotonsa paremmin. Massiivisissa 3D-kakuissa muutama liivatelehtikään ei olisi haitaksi muotoa tukevoittamaan.

Kolikon muotoisten suklaakarkkien löytyminen oli toinen iso haaste. Niitä metsästettiin koko Kinuskikissan facebook-yhteisön voimin. Marketit, tavaratalot ja karkkikaupat tuli vinkkien perusteella kierrettyä, mutta laihoin tuloksin. Halusin kakkuun nimenomaan kultaisessa kääreessä olevia kolikoita, muut värit eivät läpäisseet tiukkaa seulaa. Lopulta iso rasia kultaisia rahoja löytyi Sinellistä. Pienemmissä pakkauksissa karkkeja pitäisi saada Stockmannilta ja Lidlistä, vaikka sillä erää myytiin eioota.

Kakussa on paljon aineksia ja siitä tuli isojen kemujen kakku! Noin 40 juhlijaa saa vatsansa täyteen näillä ainesmäärillä.

Suklaa-banaanikakku

Pohja:
3 tummaa levykakkupohjaa

Kostutus:
6 dl appelsiinimehua tai maitoa, johon sekoitettu 2 tl vaniljasokeria

Suklaa-banaanitäyte:
6 dl vispikermaa
300 g vaniljatuorejuustoa
400 g tummaa suklaata
5-6 banaania
(sitruunamehua)

Persikkatäyte:
4 dl kuohukermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
400 g persikkakuutioita
2 rkl sokeria
4 rkl vaniljakreemi- tai vaniljakastikejauhetta

Kuorrutus:
900 g sokerimassaa (tai marsipaania)
ruskeaa pastaväriä
kaakaojauhetta

Koristeet:
sokerikuorrutetta tuubissa
50 g valkoista sokerimassaa
1 Kick-lakritsipatukka
kultaisia sokerihelmiä
irtokarkkeja, Marianne-kuulia, helminauhamakeisia ja suklaarahoja


Paista levykakkupohjat erillisen ohjeen mukaan.

Valmista täytteet:

  • Suklaa-banaanitäyte: Vaahdota vispikerma. Sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä ja sekoita täytteeseen. Leikkaa banaanit ohuiksi siivuiksi. Purista sitruunamehu.
  • Persikkatäyte: Vaahdota kuohukerma. Sekoita joukkoon appelsiinituorejuusto, valutetut persikkakuutiot, sokeri ja vaniljakreemijauhe.

Leikkaa levykakkupohjista sopivan kokoisia levyjä. Arkkuosa on koottu 27 x 15 cm kokoisista paloista. Lado levykakkulevyjä ja täytteitä vuorotellen, kunnes arkku on noin 13 cm korkea. Tee kansi jatkamalla ladontaa, mutta pienentäen jatkuvasti levyjen kokoa. Jokaisen pohjalevyn ei tarvitse olla kokonainen pala (muuten et saa kolmea pohjaa riittämään) vaan pohjavälejä voi koota palapelityyliin.

Kostuta jokainen pohjalevy appelsiinimehulla. Laita joka toiseen väliin suklaa-banaani- ja joka toiseen persikkatäytettä. Banaanit voi sekoittaa suklaatäytteeseen tai levittää suklaavaahdon alle. Sivele banaanisiivuille sitruunamehua estääksesi niiden tummuminen. Säästä hieman suklaatäytettä valmiin kakun päälle siveltäväksi.


Levitä loppu suklaatäyte kakun pinnalle, jotta siitä tulee tasainen. Levitysveitsellä keyesti painellen voit samalla myös muotoilla kannesta pyöreän. Jos haluat arkusta osittain auki olevan mallin, viillä kolmelle sivulle (täytekerroksen kohdalle) aukko, josta kaavit hieman täytettä ulos.


Anna kakun olla kylmässä muutama tunti tai mielellään seuraavaan (tarjoilu-)päivään.

Värjää kuorrutteen sokerimassa ruskeaksi pastavärillä. Sekoita samalla joukkoon kaakaojauhetta. Näin tarvitset vähemmän väriä ja saat massaan suklaisuutta. Pelkkä kaakaojauheen käyttö johtaa helposti liian kuivaan massaan, joten hyödynnä myös väriä.

Kauli sokerimassa ohueksi levyksi ja nosta kakun päälle. Tasoittele sivut ja leikkaa ylimääräinen kaistale kakun alareunasta pois. Tarkemman kuorrutusohjeen löydät marsipaanilla kuorruttaminen -ohjeesta. Värjää jäljelle jäänyt massa tummanruskeaksi (apuna pastaväri ja kaakaojauhe).

Kauli tummanruskea sokerimassa levyksi ja leikkaa siitä ohuita suikaleita korostamaan arkun muotoa. Leikkaa tummasta massasta myös arkun kannen ja kulmien koristeet. Liimaa tummat osat paikoilleen sokerikuorrutteella.

Vedä marsipaaniveitsellä arkun pintaan lautojen raot ja tee kevyemmillä, aaltoilevilla viilloilla puupinnan kuviointi.

Kauli valkoinen sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Leikkaa pääkallon muotoinen pala vapaalla kädellä tai tekemällä mallikappale paperista. Muotoile silmät ja suu Kick-lakritsista. Muovaile päivänsankarin nimi ja ikä niin ikään valkoisesta massasta (tai käytä kirjain- ja numeromuotteja). Liimaa nämä arkun pintaan sokerikuorrutteella.

Viimeistele arkku kultaisilla "naulanpäillä" eli sokerihelmillä.

Työnnä kannen alle runsaasti aarteita eli karamelli-helminauhoja, kolikoita ja muita makeisia.

Itse rosvopäällikkö ja Kinuskiperheen naiset kakun äärellä. 🙂

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
2 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat