Elokuussa startanneessa Kinuskit maailmalla -juttusarjassa Chilessä asuva Aamuriemu kertoi seikkailustaan Andien kupeessa. Pyysin Aamuriemua lähettämään jonkin paikallisen leivonnaisen reseptin, jonka kautta me muut pääsisimme makumatkailemaan hänen luonaan. Sain kvinoakakun ohjeen, jonka julkaisen nyt tässä. Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut kuorrutetta, joten se on vapaaehtoinen lisä. Maukas kahvikakku, johon kvinoa antaa pehmeän makuvivahteen. Jäin itse miettimään, olisiko kvinoaa voinut olla enemmänkin. Vehnäjauhot kuitenkin vaikuttavat rakenteeseen suotuisasti, joten muutoksia kannattaa kokeilla harkiten. Kvinoaa (tunnetaan myös nimellä kinoa, englanniksi quinoa) saa isommista ruokakaupoista, ekokaupoista ja irtopähkinöitä/hedelmiä myyvistä liikkeistä. Lue myös kvinoasta kirjoittamani artikkeli.