Kokeilin tänä jouluna ensimmäistä kertaa fudgea, pehmeää toffeeta. Ohje on Kotiliedestä ja muuntelin sitä joiltain osin. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty inkiväärihilloa, itse laitoin tyrniä. Fudgepaloista voisi tulla kivoja silläkin tavalla, että valkosuklaan lisää joukkoon vasta yhdessä karpaloiden kanssa. Näin valmiisiin paloihin jäisi selviä valkosuklaasattumia.

Fudgen valmistamisessa hämmennystä aiheutti keittoaika. Alkuperäisessä reseptissä, joka oli mittakaavaltaan hieman omaani pienempi, neuvottiin kiehuttamaan 15 minuuttia. Minä annoin kiehua 1 h 15 minuuttia ja sekin taisi olla liian vähän, sillä seos jäi turhan pehmeäksi: siitä oli vaikeaa leikata siistejä paloja. Tällöin fudge kannattaisikin laittaa pakkaseen: jäisenä paloittelu on helpompaa. On myös syytä uskoa ohjeen astemäärää ja jos mittaria ei ole, odottaa että vesilasiin pudotetusta pisarasta saa muotoiltua selvän palleron.

Fudge on ihanaa, mutta hyvin makeaa. Suosittelen tätä ohjetta siis niille, jotka pitävät tosi makeasta.