KinuskikissaYhteisö
Kinuskikissa

Reseptihaku

Kategoria
Erityisruokavalio
Lisää hakutekijöitä

Uusimmat reseptit

   
  
 

Kinuskikissan tervehdys

    

Kinuskiuutiset

  
 
 

Kinuskigallerian uusimmat kuvat

  

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Puolukkaspiraali

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Puolukkaspiraali

15.9.2009

puolukkapiiras

Mielessäni ollut ajatus Vanilja-mustikkapiirakan puolukkaversiosta kypsyi puolukkakierteeksi. Tällä kertaa valmistin kiisselin aidosta vaniljatangosta. Arvokkaan vaniljatangon tilalla voi toki käyttää vaniljasokeriakin. Se lisätään kiisseliin vasta rahkavalmisteen sekoittamisen jälkeen. Huomaathan, että piirakka kohoaa uunissa melko paljon, joten valitse vähintään 4 cm korkea vuoka.

Sain lukijalta vähän aikaa sitten haasteen kehitellä puolukkaresepti tietyistä annetuista aineista. Taustalla oli ”Suloisenmakean puolukkapiiraan” nimellä kulkeneen reseptin metsästys. Lukija oli ostanut piiraan myyjäisistä ja mukana tuli luettelo aineista, jotka olivat: vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, kardemumma, margariini, kananmuna, ranskankerma, vaniljarahkavalmiste, puolukka, vanilliinisokeri ja maito. Puolivahingossa puolukkaspiraalissa tuli käytettyä lähes kaikkia noista aineista, vaikka aivan etsittyä reseptiä tämä ei ehkä vastaakaan. Jos joku kuitenkin sattuisi löytämään kuvausta vastaavan reseptin arkistoistaan, sen voisi mielellään naputella kommenttina tai sähköpostitse.

Vanilja-puolukkapiirakka

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa

Täyte:
¾ dl perunajauhoja
4 rkl sokeria
5 dl kevytmaitoa
1 keltuainen
1 vaniljatanko (tai 2 tl vaniljasokeria)
200 g vaniljarahkaa
1 kananmuna

Päälle:
6 dl puolukoita
1 dl sokeria
½ dl perunajauhoja


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita muutamassa erässä taikinaan. Levitä voidellun piirakkavuoan (halkaisija n. 26 cm, korkeus n. 4 cm) pohjalle ja reunoille.

Sekoita kattilassa perunajauhot ja sokeri. Lisää joukkoon vähän kerrassaan maitoa. Lisää vispilällä sekoittaen keltuainen. Halkaise vaniljatanko ja tiputa puolikkaat kattilaan. Kuumenna kiisseliä liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes se pulpahtaa. Nosta kattila pois liedeltä. Nappaa vaniljatangon puolikkaat kiisselistä. Sekoita joukkoon vaniljarahka. Lisää kananmuna vispilällä hyvin sekoittaen. Säästä halutessasi osa kiisselistä piirakan pinnalle. Levitä loput pohjan päälle.

Sekoita puolukoihin sokeri ja perunajauhot. Levitä puolukat vaniljatäytteen päälle.

Pinnan kuviointi: laita säästämäsi vaniljatäyte pakastuspussiin ja leikkaa kulma auki. Valuta täytettä puolukoiden päälle spiraaliksi tai muuten kuvioiden.

Paista 200 asteessa 45 – 50 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun pohjan reunat ovat saaneet hieman väriä. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilemista.

puolukkapiiras_1 puolukkapiiras_2
puolukkapiiras_3 puolukkapiiras_4

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 14 henkilölle 63

Avainsanat

MarjapiirakkaPuolukkapiirakka

Ainesosat

Puolukka/karpaloVanilja

Kategoriat

Makeat piirakatSyksy

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(3)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (63)

Kinuskikissa28.2.2015 18:06

soja: kiva juttu! 🙂

soja25.2.2015 21:45

voi että oli hyvää!!! tämä jää kyllä uudestaan tehtävien listalle!

soja24.2.2015 20:48

kiitos. Näin siinä nyt käykin, että huomenna aamulla leivon ja illalla tarjoilen. Kun tuli tälle illalle muuta puuhaa =)

Kinuskikissa24.2.2015 17:16

soja: en osaa sanoa, onko suurta väliä. Tämän voi hyvin tarjoilla kylmänä (jääkaappisäilytys, jos edellisenä päivänä leipoo) tai sitten huoneenlämpöisenä samana päivänä leivottuna. Jos olisi pakko valita, ottaisin jälkimmäisen vaihtoehdon. 🙂

soja23.2.2015 20:31

voiko tämän tehdä jo tarjoilua edeltävänä päivänä vai olisko parempi jättää tarjoilupäivän aamuun?

elvis22.1.2014 10:57

Kiitos, laitetaan kokeiluun! 🙂

Kinuskiemo19.1.2014 13:38

ELVIS:
Korvata voi monilla marjoilla: vadelma, viinimarjat, mustikka, karpalo, miksei myös omena. Karviaistakin voisi kokeilla. Nuo kaikki nyt vuoron perään kokeiluun! 😉

elvis18.1.2014 13:25

Tällä reseptillä on tehty monta kertaa, aivan ihanaa joka kerta. Nyt mietin kuitenkin voisiko puolukan korvata ja tehdä jollain muulla marjalla? Mikä voisi olla sopiva, mustikka tai omena kenties?

Eetu10.10.2013 22:00

Kiitos, ostinkin vaniljarahkaa ja huomenna pääsen leipomaan=)

Kinuskikissa10.10.2013 21:16

Eetu: kyllä voit tehdä pakastimeen. Hauska muuten nimitys tytöltä!! 🙂

Muokkasin hieman ohjetta. Siinä oli Sunnuntain vaniljarahkavalmiste, joka on poistunut markkinoilta. Vaihdoin vaniljarahkaan, ajaa varmaan saman asian.

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Puolukkaspiraali

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Puolukkaspiraali

15.9.2009

puolukkapiiras

Mielessäni ollut ajatus Vanilja-mustikkapiirakan puolukkaversiosta kypsyi puolukkakierteeksi. Tällä kertaa valmistin kiisselin aidosta vaniljatangosta. Arvokkaan vaniljatangon tilalla voi toki käyttää vaniljasokeriakin. Se lisätään kiisseliin vasta rahkavalmisteen sekoittamisen jälkeen. Huomaathan, että piirakka kohoaa uunissa melko paljon, joten valitse vähintään 4 cm korkea vuoka.

Sain lukijalta vähän aikaa sitten haasteen kehitellä puolukkaresepti tietyistä annetuista aineista. Taustalla oli ”Suloisenmakean puolukkapiiraan” nimellä kulkeneen reseptin metsästys. Lukija oli ostanut piiraan myyjäisistä ja mukana tuli luettelo aineista, jotka olivat: vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, kardemumma, margariini, kananmuna, ranskankerma, vaniljarahkavalmiste, puolukka, vanilliinisokeri ja maito. Puolivahingossa puolukkaspiraalissa tuli käytettyä lähes kaikkia noista aineista, vaikka aivan etsittyä reseptiä tämä ei ehkä vastaakaan. Jos joku kuitenkin sattuisi löytämään kuvausta vastaavan reseptin arkistoistaan, sen voisi mielellään naputella kommenttina tai sähköpostitse.

Vanilja-puolukkapiirakka

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa

Täyte:
¾ dl perunajauhoja
4 rkl sokeria
5 dl kevytmaitoa
1 keltuainen
1 vaniljatanko (tai 2 tl vaniljasokeria)
200 g vaniljarahkaa
1 kananmuna

Päälle:
6 dl puolukoita
1 dl sokeria
½ dl perunajauhoja


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita muutamassa erässä taikinaan. Levitä voidellun piirakkavuoan (halkaisija n. 26 cm, korkeus n. 4 cm) pohjalle ja reunoille.

Sekoita kattilassa perunajauhot ja sokeri. Lisää joukkoon vähän kerrassaan maitoa. Lisää vispilällä sekoittaen keltuainen. Halkaise vaniljatanko ja tiputa puolikkaat kattilaan. Kuumenna kiisseliä liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes se pulpahtaa. Nosta kattila pois liedeltä. Nappaa vaniljatangon puolikkaat kiisselistä. Sekoita joukkoon vaniljarahka. Lisää kananmuna vispilällä hyvin sekoittaen. Säästä halutessasi osa kiisselistä piirakan pinnalle. Levitä loput pohjan päälle.

Sekoita puolukoihin sokeri ja perunajauhot. Levitä puolukat vaniljatäytteen päälle.

Pinnan kuviointi: laita säästämäsi vaniljatäyte pakastuspussiin ja leikkaa kulma auki. Valuta täytettä puolukoiden päälle spiraaliksi tai muuten kuvioiden.

Paista 200 asteessa 45 – 50 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun pohjan reunat ovat saaneet hieman väriä. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilemista.

puolukkapiiras_1 puolukkapiiras_2
puolukkapiiras_3 puolukkapiiras_4

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 14 henkilölle 63

Avainsanat

MarjapiirakkaPuolukkapiirakka

Ainesosat

Puolukka/karpaloVanilja

Kategoriat

Makeat piirakatSyksy

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(3)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (63)

Kinuskikissa28.2.2015 18:06

soja: kiva juttu! 🙂

soja25.2.2015 21:45

voi että oli hyvää!!! tämä jää kyllä uudestaan tehtävien listalle!

soja24.2.2015 20:48

kiitos. Näin siinä nyt käykin, että huomenna aamulla leivon ja illalla tarjoilen. Kun tuli tälle illalle muuta puuhaa =)

Kinuskikissa24.2.2015 17:16

soja: en osaa sanoa, onko suurta väliä. Tämän voi hyvin tarjoilla kylmänä (jääkaappisäilytys, jos edellisenä päivänä leipoo) tai sitten huoneenlämpöisenä samana päivänä leivottuna. Jos olisi pakko valita, ottaisin jälkimmäisen vaihtoehdon. 🙂

soja23.2.2015 20:31

voiko tämän tehdä jo tarjoilua edeltävänä päivänä vai olisko parempi jättää tarjoilupäivän aamuun?

elvis22.1.2014 10:57

Kiitos, laitetaan kokeiluun! 🙂

Kinuskiemo19.1.2014 13:38

ELVIS:
Korvata voi monilla marjoilla: vadelma, viinimarjat, mustikka, karpalo, miksei myös omena. Karviaistakin voisi kokeilla. Nuo kaikki nyt vuoron perään kokeiluun! 😉

elvis18.1.2014 13:25

Tällä reseptillä on tehty monta kertaa, aivan ihanaa joka kerta. Nyt mietin kuitenkin voisiko puolukan korvata ja tehdä jollain muulla marjalla? Mikä voisi olla sopiva, mustikka tai omena kenties?

Eetu10.10.2013 22:00

Kiitos, ostinkin vaniljarahkaa ja huomenna pääsen leipomaan=)

Kinuskikissa10.10.2013 21:16

Eetu: kyllä voit tehdä pakastimeen. Hauska muuten nimitys tytöltä!! 🙂

Muokkasin hieman ohjetta. Siinä oli Sunnuntain vaniljarahkavalmiste, joka on poistunut markkinoilta. Vaihdoin vaniljarahkaan, ajaa varmaan saman asian.

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa