17.05.2009   67 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä,  Ystävänpäivä

Irish Sweetheart


Irish Sweetheart on yhdistelmä kahvin ja ihanan Baileys-kermaliköörin aromeja. Marjat ovat tärkeä elementti kakkua raikastamassa. Sovella sesongin mukaan: myös tuoreet mansikat sopisivat tähän loistavasti. Lisää vinkkejä kakun kokoamisesta ja koristelusta alla vaihekuvien yhteydessä.

Baileys-vadelmakakku

Pohja:
200 g domino-keksejä
75 g voita tai margariinia
1 ps (n. 45 g) cappuccino-jauhetta (Pirkka)

Täyte:
4 ½ dl maitoa
1 ½ dl (n. 1 ½ ps) Blå Band -vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
7 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
1 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
1 dl Baileys-likööriä
1 ps (n. 45 g) cappuccino-jauhetta (Pirkka)

Päälle:
300 g vadelmia
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Jättikermaruusut:

4 – 5 dl Flora Vispiä
1 ½ – 2 rkl vaniljakreemijauhetta
Wiltonin pastaväriä, sävy rose

Vaihtoehtoisesti ”tavalliset” pursotukset:
2 ½ dl Flora Vispiä tai vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta


Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen (tai tässä sydämenmuotoisen, joka vastaa suunnilleen 24-26 cm vuokaa) irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit kaulimella tai tehosekoittimella. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon cappuccino-jauhe. Lisää sitten keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Yhdistä maito ja vaniljakastikejauhe kulhossa ja sekoita vispilällä, kunnes seos on tasaista. Laita jääkaappiin jähmettymään noin 15 minuutiksi.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä joukkoon mascarpone-juusto ja vaniljakastike.

Kuumenna Baileys-likööri kiehuvaksi. Sekoita joukkoon cappuccino-jauhe. Sulata Baileys-kahviin liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia ennen vuoasta irrottamista.

Käytä kakun koristeluun tuoreita tai jäisiä vadelmia. Asettele vadelmat osittain kerroksittain kakun päälle. Jätä reunoille tilaa kermapursotuksia varten. Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Anna seoksen kiehahtaa uudelleen ja jäähdyttele sitten hetken aikaa. Lusikoi kiillettä vadelmien päälle. Jäisiä vadelmia käyttäessäsi pyri ”tilkitsemään” kiilteellä hyvin vadelmapäällisen reunaosat: sulaessaan vadelmista lähtee paljon mehua, joka valuessaan voi värjätä kermavaahtoa ja kakun reunoja.

Pursota vadelmien ympärille muhkea kermareunus pursotusmalliston esimerkein tai kokeile kermaruusujen pursottamista jättityllalla.


irish_sweetheart_1 irish_sweetheart_2

Kakku on tehty sydämenmuotoiseen irtopohjavuokaan. Laita vuoan pohjalle muotoon leikattu leivinpaperi. Jätä leivinpaperiin liuska, josta voit vetää hyytyneen kakun tarjoilulautaselle. Ko. vuoan pohjalevyssä on pieni reuna, joten kakkua voi olla muutoin vaikeampaa saada nostettua pois pohjalevyn päältä. Voit koota kakun myös suoraan tarjoilulautasen päälle hyödyntämällä hyydyttämiseen vain vuoan reunoja. Kakku lähtee vuoan reunoista irti kauniimpana, jos laitat reunojen ympärille reunakalvon. Yksi reunakalvo ei aivan riitä tähän vuokaan, joten leikkaa jatko-osa toisesta kalvosta. Kalvo pysyy paikallaan, kun teippaat sen vuoan ulkoreunaan kiinni. Laita teipinpalat myös kalvojen liitoskohtiin.

irish_sweetheart_3 irish_sweetheart_4
irish_sweetheart_5 irish_sweetheart_6

Kiille tekee marjakuorrutuksesta juhlavamman ja estää kakun värjääntymisen pakastemarjoista valuvalla mehulla. Pakastevadelmat säilyvät paremman näköisinä, kun laitat ne kakun päälle jäisinä. Mikäli et halua kakkuun kermapursotuksia, täytä marjoilla koko päällinen. Varaa marjoja tällöin 100 g enemmän.

irish_sweetheart_7 irish_sweetheart_8

Isot ruusut voi pursottaa jättikokoisella ruusutyllalla. Kuvan tylla ja pursotuspussi Confetista. Itse olen käyttänyt näiden jättityllojen kanssa myös kertakäyttöpusseja, koska tavalliseen pussiin ja liittimeen jättityllat ovat liian isoja. Jos jättitylla on paljon käytössä, kannattaa tietenkin investoida kestopussiin. Näin isoa liitintä ei ole saatavissa, joten tylla on syytä kiinnittää tukevasti pussiin esimerkiksi maalarinteipillä. Kertakäyttöpussi on sen verran joustavampaa materiaalia, että siihen tyllan saa asettumaan tiiviisti ilman teippiäkin.

Kaksivärisen pursotuksen tekemistä on valaistu kermaruusuohjeessa, joka pätee yhtä lailla jättiruusuihinkin. Jättiruusuja varten kannattaa varata iso määrä kermaa – aina tulee myös niitä ”harjoituskappaleita”. Terälehtien reunoille tulevaa toista väriä tarvitaan hyvin vähän, ½ dl:kin on liikaa.

irish_sweetheart_9 irish_sweetheart_10

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
2 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin kesäarvonta



Nordic Waren kullanhohtoinen Jubilee Loaf -vuoka edustaa uusinta muotoilua ja on yksi Kinuskikissan Toivepuodin tähtituotteista. Osallistu Toivepuodin kesäarvontaan ja voit voittaa vuoan itsellesi.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat