20.10.2008   43 kommenttia Kategoria: Koristeet,  Syksy
Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton

Silikonimuotin käyttö: lehtikoristeet


Sokerimassalehdet

Ainekset:
sokerimassaa
marsipaania


Silikonimuotilla tehdyt koristeet ovat aitoudessaan vertaansa vailla ja muotin käyttö on hyvin helppoa. Tässä muutama sananen tekovaiheista testatessani lehtikoristeiden tekemistä silikonimuotilla ja sokerimassalla. Kokemukseni perusteella silikonimuotilla tehtävät koristeet onnistuvat parhaiten marsipaanista tai marsipaanin ja sokerimassan sekoituksesta. Sokerimassa sellaisenaan käytettynä tarttuu muottiin helposti kiinni. Myös suklaa ja kondiittorin sokeri sopivat silikonimuotilla tehtäviin koristeisiin, mutta näitä en ole itse vielä testannut.

Painele sokerimassan ja marsipaanin sekoitus (noin 50%, 50%) muottiin huolellisesti. Tämän tehdessäsi voit samalla venyttää muottia hieman auki, jotta saat massan tarttumaan joka kohtaan. Täydennä marsipaani-sokerimassaa vähän kerrassaan, kunnes muotti täyttyy. Jätä pinta muotin reunan tasalle. Tasoita pinta sormillasi ja painele samalla massaa vielä tiiviisti muotin sisään. Jos samassa muotissa on useita kuvioita, voit täyttää useammankin samalla kertaa.

Irrota kuvio muotista samantien. Käännä muotti ympäri ja avaa/venytä muottia vähitellen niin, että koriste tippuu lopulta muotista ulos. Anna koristeiden kuivua.

Voit käyttää koristeisiin valmiiksi värjättyä tai itse värjäämääsi sokerimassaa/marsipaania. Voit myös maalata koristeet jälkikäteen pastaväreillä tai kuten tässä: keltaista ja vihreää tomuväriä tupsuttelemalla.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat