Kinuski on ihanan makea kakunkuorrute, Kinuskikissan lempiherkku! Kinuskin valmistaminen on yksinkertaista, mutta siinä on omat pikku niksinsä. Toivottavasti tästä ohjeesta on apua sudenkuoppien välttelyssä.
Omat kokemukseni voisi tiivistää siten, että kinuskin tekemisessä onnistuu, jos a) ottaa kinuskin oikeaan aikaan pois liedeltä b) käyttää oikeaa kermaa c) ei aikaile liikaa kinuskin kaatamisessa kakun päälle.
Varmin lopputulos syntyy aitoa kuohukermaa käyttämällä (myös laktoositon kuohukerma käy) – en lupaa, että ohje on suoraan sovellettavissa muihin kermoihin. Toiset ovat onnistuneet myös vispikerman kanssa. Maidottomat tuotteet ovat asia erikseen, niistä löydät tietoa Lue lisää -kohdan linkistä.
Kiitti pellavapaita! Hienoa, että onnistuit! Just vastikään vähän tarkentelin tätä reseptiä. Muutin määrät suhteeseen 2,5 dl + 2,5 dl, kun totesin, että kivempi olla vähän reilumpi määrä. Mutta aiemmalla 2 +2 desillä pärjää toki myös! Kinuskin keittämiseen liittyy syyttä suotta rimakauhua – sinä osoitit, ettei sellaiseen ole aihetta. Mittari tuo hyvää lisävarmuutta keittoajan määrittämiseen.