Idean näiden neilikoiden toteutustavasta nappasin Sallisen marsipaanin esitteestä. Laiskotti ja tämä vaikutti nopeimmalta tavalta. Huomaathan, että lopputuloksen aitous riippuu paljon siitä, miten ohueksi nauhan kaulii.

Sokerimassaneilikat

Ainekset:
valkoista sokerimassaa/marsipaania
(tomusokeria)
(pinkkiä) pastaväriä
vihreää pastaväriä (tai valmiiksi vihreää sokerimassaa/marsipaania)


Värjää sokerimassasta/marsipaanista pastaväreillä kahta sävyä. Minulla oli käytössä Wiltonin sävy Pink. Rullaa leivonta-alustaa vasten kummastakin sävystä kaksi pitkulaa niin, että toinen on kapeampi kuin toinen. Huom: ohuempi nauha saa olla suhteessa vieläkin ohuempi kuin näissä minun kuvissani!

Kauli vierekkäin asetelluista pitkuloista yksi yhtenäinen nauha. Huom: nauhan täytyy olla erittäin ohut!

Riko reuna esimerkiksi marsipaanityökalulla tai vaikkapa sahalaitaisen tyllan suulla.

Leikkaa nauha pätkiksi ja rypytä pätkät käsissäsi pieniksi sykkeröiksi.

Kokoa neilikka liittämällä sykkeröitä vieri viereen.

Kokeile erilaisia väriyhdistelmiä. Alla syntymässä vaaleanpunainen neilikka valkoisella reunuksella. Tässä kuvassa näkyy, että valkoinen raita olisi saanut olla vieläkin ohuempi, jotta vaaleanpunainen näkyisi paremmin valmiissa kukassa.

Värjää sokerimassaa/marsipaania vihreäksi, kauli ohueksi ja leikkaa veitsellä pitkänomaisia lehtiä.

Laita neilikat kuivumaan esimerkiksi foliolla vuoratun munakotelon kuppeihin. Lehdet voi kuivattaa niin ikään tomusokeroidun folion päällä. Osan lehdistä voi laittaa kuivumaan talouspaperin hylsystä leikatun kaarevan pinnan päälle.