KinuskikissaYhteisö
Kinuskikissa

Reseptihaku

Kategoria
Erityisruokavalio
Lisää hakutekijöitä

Uusimmat reseptit

   
  
 

Kinuskikissan tervehdys

    

Kinuskiuutiset

  
 
 

Kinuskigallerian uusimmat kuvat

  

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Liittimen käyttö

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Liittimen käyttö

31.7.2008

liitin0.jpg

Tässä ohje liittimen käytöstä, koska joukossa on varmasti lukijoita, joille tämä on uusi kapistus. Liitintä käytetään pursotuspussin ja tyllan eli pursotinterän kanssa. Liittimiä on kahta kokoa sen mukaan, onko käytössä iso vai pieni tylla. Yllä olevassa kuvassa näkyy pienen liittimen lisäksi kaksi erilaista mallia isommasta koosta. Alla olevissa vaihekuvissa esiintyy pieni liitin, mutta ison toimintaperiaate on täysin sama.

Liittimen käyttö ei ole välttämätöntä, mutta jos kaapistasi löytyy useampi tylla, tulet varmasti pian kaipaamaan liittimen tuomia etuja. Liittimen suurin hyöty on siinä, että halutessasi kesken pursotuksen vaihtaa tyllaa, voit tehdä sen helposti tarvitsematta tyhjentää pursotuspussia. Usein tulee tilanteita, että haluaa kokeilla muutamia vaihtoehtoja ennen tyllan valintaa tai tehdä samaan kakkuun pursotuksia eri tylloilla. Silloin liitin on arvossaan. Liittimen avulla saa tyllan myös pysymään varmasti ja tiiviisti paikoillaan.

Täydellisen autuaaksi tekevä kapistus tämä ei ole, sillä kaikki eri merkkiset tyllat eivät välttämättä istu liittimeen. Itselläni näin on käynyt muutaman erikoistyllan kanssa (mm. Russian Tip -tyllat). Usein ne ovat niin isoa kokoa, että pursotusta on helppo hallita ilman liitintäkin. Jos näitä tylloja haluaa vaihtaa kesken pursotuksen, on helpointa suorittaa pursotus kahdella eri pursotuspussilla (esimerkiksi kertakäyttöisillä pusseilla).

Pienen tyllan kanssa olen kokenut käytännölliseksi käyttää pursotuspussinakin pienempää kokoa. Pienen pussin käsittely on huomattavasti mukavampaa, kun pursotettavaakin on yleensä pienen tyllan kanssa vähemmän. Olen leikannut pussin vielä hieman pienemmäksi, jolloin sen käytännöllisempi pursotettaessa esimerkiksi pieniä määriä suklaata.

Alla olevassa kuvassa iso ja pieni liitin ja kumpaankin sopiva tylla ja pursotuspussi.

liitin8.jpg

Liitin koostuu kahdesta osasta.

liitin2.jpg

Liittimen isompi osa tiputetaan pursotuspussin sisään. Pussin suuta on leikattu auki niin, että liittimen pää tulee jonkin verran ulos pussista. Leikattu aukko saa kuitenkin olla sen verran pieni, että aukon reunat jäävät osittain kierteiden päälle.

liitin31.jpg

Tämän jälkeen liittimen päälle asetetaan tylla. Tylla kiinnitetään paikoilleen kiertämällä päälle liittimen pienempi osa korkin tapaan. Tylla jää liittimen osien väliin. Pussiin leikatun suun on hyvä olla sen verran pieni, että kierrettäessä liittimen ”korkkiosa” kiinni pursotuspussin aukon reunat jäävät hieman korkin alle piiloon. Muutoin pursotettavaa ainetta voi tihkua pussin reunojen alta ulos.

liitin4.jpg

liitin5.jpg

Pursotettaessa suosittelen käyttämään pussinsulkijaa. Näin pursotettava aine ei nouse ylös pursotuspussissa ja sotke paikkoja.

liitin7.jpg

Tyllan puhdistus onnistuu parhaiten tyllaharjalla. Kapeakärkisiä tylloja voi olla muutoin todella hankala puhdistaa. Lämpimässä vedessä liotus ja cocktail-tikku auttaa, jos harjakaan ei riitä.

liitin6.jpg

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - - 28

Kategoriat

Pursotukset

Tykkäsitkö?

(7)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (28)

sokeriruusu12.8.2016 12:10

Ok, hyvä kun mainitsit tuon rusian tipin koska oon katsellut tulppaani ja ruusu tyllaa.

Kinuskikissa12.8.2016 11:47

sokeriruusu: minullakin on erimerkkisiä. Olennaista on, että tyllalle löytyy koon puolesta sopiva liitin. Oikein isot tyllat eivät välttämättä käy mihinkään liittimeen. Ainakaan itse en esimerkiksi saanut Russian Tip -tylloja sopimaan minkään liittimen kanssa. Näissä tapauksissa olen pursottanut ilman liitintä ja hyvin sekin onnistuu.

nalamuru11.8.2016 16:31

Sokeriruusu merkillä ei varmaankaan ole väliä mutta itselläni on ainkain kaksi erikokoista liitintä siitä syystä että isommat tyllat vaativat isomman liittimen kuin pienemmät tyllat.

sokeriruusu10.8.2016 21:15

Jos joku voisi valoittaa pitääkö tylla ja liitin olla samaa merkkiä??! Kun on tullut osteltua eri kokoisia mutta myöskin eri merkkisiä metallisia. Toiset enemmän kartion muotoisia toiset tasaisemman paksumpia.Nyt vasta aattelin kokeilla liittimiä, mutta nyt onkin kiva jos joutuu ostamaan vaan tietyn merkin, kaikki uudestaan 😕

Kinuskikissa13.9.2013 11:40

Honeybunny: hienoa, että ohjeesta oli iloa, niin pääset jouhevammin pursottelun makuun. Kannattaa leikata ensin pieni pala pois ja kokeilla tyllan ja liittimen kanssa aukkoa vähitellen kasvattaen.

Ja sitten vastauksia vanhoihin kysymyksiin:

jensku: olen ostanut pusseja leivonta- ja kokkipuodeista, minultakin siis löytyy erilaisia. Suosittelen yhtä ihan pientä kokoa ja sitten toista suurempaa. Aivan minikokoisia pusseja ei taida olla myynnissä (joskus oli), pienin koko lienee 30. Itse olen sitäkin vielä saksilla leikannut pienemmäksi (siis leveämmästä päästä), koska suklaan tai pikeerin kanssa ei todellakaan määrät ole kummoisia ja ylimääräinen pussin varsi on vain tiellä. Kermavaahtoa varten koko 45 on sopiva, yhtään isompi on epäkäytännöllinen.

Veera: se on tarkoitettu isoille tylloille (oikein muuten taivutit, havaintojeni mukaan 99 % ihmisistä taivuttaa tuon sanan väärin). 😉

sara: tsekkaapa pursotusmallistoni koristeluohjeista. Sieltä näet, mitä tylloja käytän. Suklaan pursotuksen suosittelen lisäksi pienireikäistä tyllaa (2 mm).

Honeybunny13.9.2013 11:02

Kiitos Kinuskikissa selkeistä ohjeista!

Ostin Helsingissä käydessäni jostain kokkikaupasta silikonisen pursotinpussin, kolme tyllaa ja adapterin (käyttivät liittimestä tätä nimitystä)ja kotiin tultuani ihmettelin, kuinka ihmeessä adapteria käytetään. Etsin tietoa näiltä sivuilta ja heti tärppäsi 🙂 Vielä en uskaltanut pussin suuta leikata, kun pelkään leikaavani liikaa, mutta kai se pitää vain uskaltaa. Sattuivat vieläpä olemaan Städter-merkkisiä tyllia, mitä muistelen sinun suositelleen. Itselleni merkit ovat vielä vieraita tällä saralla. Nyt sitten vaan harjoittelemaan pursottelua!

jensku18.7.2012 18:33

ja mitä pursotuspussien kokoja suosittelet pienille ja isoille tyllille?

jensku18.7.2012 18:00

millaisia pursotuspusseja käytät? nuo näyttävät kankaisilta, ei-kertakäyttöisiltä. mistä noita saa? itselläni on muutamia tupperwaren kankaisia pursotuspusseja, joista tihkuu läpi muualtakin kuin liittimen kohdalta, siis koko pursotuspussin matkalta, jossa on pursotettavaa tavaraa, alla on pakko käyttää ohutta muovipussia tämän ehkäisemiseksi, joka taas on vähän monimutkaista… 😀
 

Veera26.10.2010 17:28

Hei, tuossa ylimmässä kuvassa oleva vaaleansininen liitin, käykö se isoihin vai pieniin tylloihin? (onpas vaikea sana! :D)

sara21.6.2010 01:23

hei taas!
innostuin nyt tosi paljon n’istä kakkujen yms. koristeluista! haluaisin tietäää, mitkä tyllat kannattaa näin aloittelijana hankkia tuolta Confetin verkkokaupasta?? millä voi pursottaa kakkuja ja suklaata yms.

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Liittimen käyttö

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Liittimen käyttö

31.7.2008

liitin0.jpg

Tässä ohje liittimen käytöstä, koska joukossa on varmasti lukijoita, joille tämä on uusi kapistus. Liitintä käytetään pursotuspussin ja tyllan eli pursotinterän kanssa. Liittimiä on kahta kokoa sen mukaan, onko käytössä iso vai pieni tylla. Yllä olevassa kuvassa näkyy pienen liittimen lisäksi kaksi erilaista mallia isommasta koosta. Alla olevissa vaihekuvissa esiintyy pieni liitin, mutta ison toimintaperiaate on täysin sama.

Liittimen käyttö ei ole välttämätöntä, mutta jos kaapistasi löytyy useampi tylla, tulet varmasti pian kaipaamaan liittimen tuomia etuja. Liittimen suurin hyöty on siinä, että halutessasi kesken pursotuksen vaihtaa tyllaa, voit tehdä sen helposti tarvitsematta tyhjentää pursotuspussia. Usein tulee tilanteita, että haluaa kokeilla muutamia vaihtoehtoja ennen tyllan valintaa tai tehdä samaan kakkuun pursotuksia eri tylloilla. Silloin liitin on arvossaan. Liittimen avulla saa tyllan myös pysymään varmasti ja tiiviisti paikoillaan.

Täydellisen autuaaksi tekevä kapistus tämä ei ole, sillä kaikki eri merkkiset tyllat eivät välttämättä istu liittimeen. Itselläni näin on käynyt muutaman erikoistyllan kanssa (mm. Russian Tip -tyllat). Usein ne ovat niin isoa kokoa, että pursotusta on helppo hallita ilman liitintäkin. Jos näitä tylloja haluaa vaihtaa kesken pursotuksen, on helpointa suorittaa pursotus kahdella eri pursotuspussilla (esimerkiksi kertakäyttöisillä pusseilla).

Pienen tyllan kanssa olen kokenut käytännölliseksi käyttää pursotuspussinakin pienempää kokoa. Pienen pussin käsittely on huomattavasti mukavampaa, kun pursotettavaakin on yleensä pienen tyllan kanssa vähemmän. Olen leikannut pussin vielä hieman pienemmäksi, jolloin sen käytännöllisempi pursotettaessa esimerkiksi pieniä määriä suklaata.

Alla olevassa kuvassa iso ja pieni liitin ja kumpaankin sopiva tylla ja pursotuspussi.

liitin8.jpg

Liitin koostuu kahdesta osasta.

liitin2.jpg

Liittimen isompi osa tiputetaan pursotuspussin sisään. Pussin suuta on leikattu auki niin, että liittimen pää tulee jonkin verran ulos pussista. Leikattu aukko saa kuitenkin olla sen verran pieni, että aukon reunat jäävät osittain kierteiden päälle.

liitin31.jpg

Tämän jälkeen liittimen päälle asetetaan tylla. Tylla kiinnitetään paikoilleen kiertämällä päälle liittimen pienempi osa korkin tapaan. Tylla jää liittimen osien väliin. Pussiin leikatun suun on hyvä olla sen verran pieni, että kierrettäessä liittimen ”korkkiosa” kiinni pursotuspussin aukon reunat jäävät hieman korkin alle piiloon. Muutoin pursotettavaa ainetta voi tihkua pussin reunojen alta ulos.

liitin4.jpg

liitin5.jpg

Pursotettaessa suosittelen käyttämään pussinsulkijaa. Näin pursotettava aine ei nouse ylös pursotuspussissa ja sotke paikkoja.

liitin7.jpg

Tyllan puhdistus onnistuu parhaiten tyllaharjalla. Kapeakärkisiä tylloja voi olla muutoin todella hankala puhdistaa. Lämpimässä vedessä liotus ja cocktail-tikku auttaa, jos harjakaan ei riitä.

liitin6.jpg

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - - 28

Kategoriat

Pursotukset

Tykkäsitkö?

(7)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (28)

sokeriruusu12.8.2016 12:10

Ok, hyvä kun mainitsit tuon rusian tipin koska oon katsellut tulppaani ja ruusu tyllaa.

Kinuskikissa12.8.2016 11:47

sokeriruusu: minullakin on erimerkkisiä. Olennaista on, että tyllalle löytyy koon puolesta sopiva liitin. Oikein isot tyllat eivät välttämättä käy mihinkään liittimeen. Ainakaan itse en esimerkiksi saanut Russian Tip -tylloja sopimaan minkään liittimen kanssa. Näissä tapauksissa olen pursottanut ilman liitintä ja hyvin sekin onnistuu.

nalamuru11.8.2016 16:31

Sokeriruusu merkillä ei varmaankaan ole väliä mutta itselläni on ainkain kaksi erikokoista liitintä siitä syystä että isommat tyllat vaativat isomman liittimen kuin pienemmät tyllat.

sokeriruusu10.8.2016 21:15

Jos joku voisi valoittaa pitääkö tylla ja liitin olla samaa merkkiä??! Kun on tullut osteltua eri kokoisia mutta myöskin eri merkkisiä metallisia. Toiset enemmän kartion muotoisia toiset tasaisemman paksumpia.Nyt vasta aattelin kokeilla liittimiä, mutta nyt onkin kiva jos joutuu ostamaan vaan tietyn merkin, kaikki uudestaan 😕

Kinuskikissa13.9.2013 11:40

Honeybunny: hienoa, että ohjeesta oli iloa, niin pääset jouhevammin pursottelun makuun. Kannattaa leikata ensin pieni pala pois ja kokeilla tyllan ja liittimen kanssa aukkoa vähitellen kasvattaen.

Ja sitten vastauksia vanhoihin kysymyksiin:

jensku: olen ostanut pusseja leivonta- ja kokkipuodeista, minultakin siis löytyy erilaisia. Suosittelen yhtä ihan pientä kokoa ja sitten toista suurempaa. Aivan minikokoisia pusseja ei taida olla myynnissä (joskus oli), pienin koko lienee 30. Itse olen sitäkin vielä saksilla leikannut pienemmäksi (siis leveämmästä päästä), koska suklaan tai pikeerin kanssa ei todellakaan määrät ole kummoisia ja ylimääräinen pussin varsi on vain tiellä. Kermavaahtoa varten koko 45 on sopiva, yhtään isompi on epäkäytännöllinen.

Veera: se on tarkoitettu isoille tylloille (oikein muuten taivutit, havaintojeni mukaan 99 % ihmisistä taivuttaa tuon sanan väärin). 😉

sara: tsekkaapa pursotusmallistoni koristeluohjeista. Sieltä näet, mitä tylloja käytän. Suklaan pursotuksen suosittelen lisäksi pienireikäistä tyllaa (2 mm).

Honeybunny13.9.2013 11:02

Kiitos Kinuskikissa selkeistä ohjeista!

Ostin Helsingissä käydessäni jostain kokkikaupasta silikonisen pursotinpussin, kolme tyllaa ja adapterin (käyttivät liittimestä tätä nimitystä)ja kotiin tultuani ihmettelin, kuinka ihmeessä adapteria käytetään. Etsin tietoa näiltä sivuilta ja heti tärppäsi 🙂 Vielä en uskaltanut pussin suuta leikata, kun pelkään leikaavani liikaa, mutta kai se pitää vain uskaltaa. Sattuivat vieläpä olemaan Städter-merkkisiä tyllia, mitä muistelen sinun suositelleen. Itselleni merkit ovat vielä vieraita tällä saralla. Nyt sitten vaan harjoittelemaan pursottelua!

jensku18.7.2012 18:33

ja mitä pursotuspussien kokoja suosittelet pienille ja isoille tyllille?

jensku18.7.2012 18:00

millaisia pursotuspusseja käytät? nuo näyttävät kankaisilta, ei-kertakäyttöisiltä. mistä noita saa? itselläni on muutamia tupperwaren kankaisia pursotuspusseja, joista tihkuu läpi muualtakin kuin liittimen kohdalta, siis koko pursotuspussin matkalta, jossa on pursotettavaa tavaraa, alla on pakko käyttää ohutta muovipussia tämän ehkäisemiseksi, joka taas on vähän monimutkaista… 😀
 

Veera26.10.2010 17:28

Hei, tuossa ylimmässä kuvassa oleva vaaleansininen liitin, käykö se isoihin vai pieniin tylloihin? (onpas vaikea sana! :D)

sara21.6.2010 01:23

hei taas!
innostuin nyt tosi paljon n’istä kakkujen yms. koristeluista! haluaisin tietäää, mitkä tyllat kannattaa näin aloittelijana hankkia tuolta Confetin verkkokaupasta?? millä voi pursottaa kakkuja ja suklaata yms.

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa