Leivoin ystäväni hääjuhlan kakkubuffaan tämän syysaiheisen, vegaanisen ja gluteenittoman suklaakakun. Suklaan rinnalle valitsin nougat’n maun suosimastani iChoc-sarjasta. Koristelun väri-iloittelussa hyödynsin Kinuskikissan vaniljamassoja, jotka ovat vegaanisia vaaleanpunaista väriä lukuun ottamatta. Ruskalehtiä varten sävytin keltaista vaniljamassaa oranssiksi ja punaiseksi. Punaisista väreistä valitse tuote, joka ei sisällä eläinperäistä väriainetta E120.
IChoc-suklaata löytyy useimmista ruokakaupoista, mutta valikoima on harmillisen rajallinen. Nimenomaan valkosuklaa ja nougat voivat olla hankalammin löydettävissä, vaikka ne ovat leipojalle kiinnostavimmat maut. Tämän puutteen tosin asiakaspalveluhenkinen kauppias varmasti pyynnöstä korjaa. Citymarketissa on erillinen hylly vegaanisille elintarvikkeille ja tämän kakun raaka-aineet löytyivät sieltä. Sijoittelun suhteenkin siis kannattaa olla silmä tarkkana.
Kinuskikissa tekee vuosiyhteistyötä Valion kanssa. Tämä ei kuitenkaan ole yhteistyöresepti, vaikka käytössäni olivatkin Valion kasvipohjaiset uutuudet.
Nellis: Voi oletpa sinä tehnyt kauniin koristelun kakkuun.
Todella kaunis!
Niinpä tietenkin, anteeksi. Olis pitäny melkein arvata, että ylijäämä kakkua sinä ehkä pakastamassa olet…. 🙂
Siis tottakai kakun voi pakastaa myös valmiina riippuen toki mitä koristeita olet käyttänyt.
Kuvasi perusteella suklaadripit kyllä kestävät pakastamisen,mutta kermapursotuksia ei oikein suositella pakastettaviksi. Eli jos kakku nyt täytyy saada pakkaseen minä melkein kaaputtaisin kermapursotukset suuhuni.
Ne vähän sulaessa vetistyvät, eivätkä näytä sitten enää kauniilta.
Jos toki jollakin on enemmän kokemusta kerma kakkujen pakastamisesta niin tulkaa kertomaan kokemuksia?!
Onko tuo rouhe suklaata vai pähkinää vai jotain muuta? Suklaa ja pähkinä ainakin kestävät pakkaskeikan.