06.10.2019   4 kommenttia Kategoria: Täytteet
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Munaton,  Pähkinätön

Paahdettu valkosuklaa -täyte


Valkosuklaa saavuttaa paahtuessaan hienostuneen karamellimaisen aromin. Paahdetusta valkosuklaasta saa herkullisen täytteen kakulle. Valmistuksen yhteydessä syntyvää kinuskia voi tehdä reilumman määrän ja käyttää myös kakun päällä valuvaan kuorrutteeseen. Lue tarkemmin paahdetun putouskakun ohjeesta.

Vinkki: Paahdetun valkosuklaan makeutta voi tasapainottaa puolukoilla. Puolukat voi ripotella täytteen joukkoon kakkua täytettäessä. Sopiva määrä on noin 75-100 g. Jos käytät pakastettuja marjoja, älä sulata niitä ennen täyttämistä. Jäisinä ne nopeuttavat täytteen jähmettymistä.

Resepti on mitoitettu täytekakun (halkaisija 24 cm) kahteen väliin. Sama annos riittää korkeaan ja kapeaan kakkuun (halkaisija 15 cm) neljäksi paksuksi täytekerrokseksi.

Ainekset:
350 g valkosuklaata
3 liivatelehteä
3 ½ dl vispikermaa
300 g vaniljatuorejuustoa *)
3 dl kuohukermaa

*) Täytteessä on käytetty Pirkan vaniljatuorejuustoa. Tällöin koostumus jää paksummaksi kuin Valio Violan kanssa. Täyte hyytyy molemmilla tuotteilla, mutta Valio Violan kanssa esijähmetä täytettä jääkaapissa hetken aikaa (välillä sekoitellen) ennen kuin kokoat kakun. Muutoin kakkupohjat saattavat valahtaa löysän täytteen ”läpi”.


Leikkaa valkosuklaa rouheeksi. Levitä suklaarouhe pellille leivinpaperin päälle ja paahda 175-asteessa noin 8 minuuttia, kunnes väri on kevyesti ruskistunut. Varo polttamasta suklaata!

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Mittaa toiseen kulhoon valmiiksi vaniljatuorejuusto.

Laita suklaarouhe kattilaan yhdessä kuohukerman kanssa. Keitä lieden keskiteholla välillä sekoitellen, kunnes kaikki suklaahiput ovat sulaneet. Sekoita joukkoon liotetut liivatteet (ethän antanut kinuskin jäähtyä välillä). Yhdistä kinuski vaniljatuorejuuston kanssa vatkaimella rauhallisesti sekoittaen. Lisää seos sitten kermavaahdon joukkoon.

Kaada täyte irtopohjavuokaan kakkupohjan päälle (2 väliin). Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia ennen vuoasta irrottamista.

Valmistusaika: 30 min

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
3 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan marraskuun arvonta



Toivepuodin joulutuotteista marraskuun arvontaan pääsivät piparipojat-silikonimuotti pienten leivosten tai konvehtien valmistamiseen, jouluiset minimuffinssivuoat, kultaiset makeisvuoat ja Christmas time -kakkukoriste.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat