Kinuskileipomo Vattupiirakka

Kategoria: Pullat, munkit ja donitsit Nähty 324 kertaa
 
11.03.2019
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Munaton

LUKIJAN RESEPTIMakeat Dallaspullat


Olen muutaman kerran tehnyt näitä ja aina tuntuu että jää jotain uupuumaan, makeus on minusta se mikä tekee dallaspullasta sen jutun joten hieman parantelin omaa pulla reseptiä. Fazerin pakastedallaspullat on verrokkina ja ne on tosi hyviä. Ne vaan jää nykyisin palmuöljyn vuoksi hyllyyn joten täydellisyyttä tavoitellen itse tehdään sitten. :D

Pullataikina:

6 dl käden lämpöistä kevyt maitoa
puolikas tuorehiiva
2 dl sokeria
2 tl nestemäistä vaniljauutetta
1,5-2 rkl kaardemummaa
n. 1 kg luomuvehnäjauhoja
100 g sulatettua voita

1. Liota kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja lisää sokeri.
2. Lisää kaardemumma ja vaniljauute. Sekoita hetki ennen jauhojen lisäämistä niin että sokerikin on sulanut.
3. Lisää jauhoja muutamassa osassa kunnes taikina irtoaa hyvin käsistä ja kulhon reunoilta, varo kuitenkin ettei taikinasta tule liian kovaa.
4. Lisää jäähtynyt sulatettu voi.
5. Anna nousta liinan alla lämpimässä vesihauteessa n. 30 min.

Taikina on tuplannut kokonsa.

Täyte:

100 g sulatettu voita
250 g eli purkillinen maustamatonta rahkaa (ehrmann)
1 dl sokeria
vaniljakreemijauhetta n. 60 g

1. Sulata voi.
2. Sekoita joukkoon sokeria ja kreemijauhe
3. Sekoita joukkoon rahka.

Jaa noussut taikina kahteen osaan. Täyte menee toiseen ja lopuista voi tehdä vaikka voipullia.

Vanilja täyte ja lisäsokeri.

Kauli pullataikina levyksi ja levitä nuolijalla täyte päälle. Ripottele sokeria lisää täytteen päälle. Tällä haetaan rapeutta päälle paistamisessa.
Rullaa pitkittäissuunnassa ja leikkaa suht leveiksi paloiksi. Laita leikkauspinta leivinpaperia vasten ja laita häntä pullan alle ja paina litteämmäksi.

Ennen munan voitelua kohota välissä myös pellillä n. 10 min.

Voitele halutessa munalla, taikinaan en laittanut kananmunaa koska unohdin. 😀 Teen yleensä pullataikinan päästä ja joka kerta tulee hyviä.

Paista uunissa 200 asteessa n. 12-14min.