11.3.2019
Pullataikina:
6 dl käden lämpöistä kevyt maitoa
puolikas tuorehiiva
2 dl sokeria
2 tl nestemäistä vaniljauutetta
1,5-2 rkl kaardemummaa
n. 1 kg luomuvehnäjauhoja
100 g sulatettua voita
1. Liota kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja lisää sokeri.
2. Lisää kaardemumma ja vaniljauute. Sekoita hetki ennen jauhojen lisäämistä niin että sokerikin on sulanut.
3. Lisää jauhoja muutamassa osassa kunnes taikina irtoaa hyvin käsistä ja kulhon reunoilta, varo kuitenkin ettei taikinasta tule liian kovaa.
4. Lisää jäähtynyt sulatettu voi.
5. Anna nousta liinan alla lämpimässä vesihauteessa n. 30 min.
Täyte:
100 g sulatettu voita
250 g eli purkillinen maustamatonta rahkaa (ehrmann)
1 dl sokeria
vaniljakreemijauhetta n. 60 g
1. Sulata voi.
2. Sekoita joukkoon sokeria ja kreemijauhe
3. Sekoita joukkoon rahka.
Jaa noussut taikina kahteen osaan. Täyte menee toiseen ja lopuista voi tehdä vaikka voipullia.
Kauli pullataikina levyksi ja levitä nuolijalla täyte päälle. Ripottele sokeria lisää täytteen päälle. Tällä haetaan rapeutta päälle paistamisessa.
Rullaa pitkittäissuunnassa ja leikkaa suht leveiksi paloiksi. Laita leikkauspinta leivinpaperia vasten ja laita häntä pullan alle ja paina litteämmäksi.
Voitele halutessa munalla, taikinaan en laittanut kananmunaa koska unohdin. 😀 Teen yleensä pullataikinan päästä ja joka kerta tulee hyviä.
Paista uunissa 200 asteessa n. 12-14min.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Soja: kyllä tosiaan laitan aina puolikkaan hiivan koska minun taikina nousee hirmuisesti, pullista tulee jättiläisiä. 😂 yhdestä hiivasta saan pulla ja pitsataikinan. 😊
Kinuskiemo: meillä myös suositaan näitä, mies varsinki tykkää😋