13.6.2015
– Kesän marjayllätys –
Tarvitset:
Pieni tumma kakkupohja (pakasteesta):
75 g tummaa suklaata
75 g margariinia tai voita
3/4 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Kostutus:
n. 1 dl omenamehua (muutkin raikkaat tuoremehut käyvät)
Täyte:
0,5 prk Valion appelsiinirahkaa
n. 1,5 dl pensasmustikoita
Koristelu:
0,5 prk Valion appelsiinirahkaa
0.5 l mansikoita
pari terttua viinirypäleitä
mintunlehtiä (tai muuta yrttiä, kuten sitruunamelissaa)
1. VAIHE, POHJA
Aloita valmistus kakkupohjasta, jos sinulla ei sellaista jo ole pakkasessa.
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka, joka on halkaisijaltaan noin 16 cm.
Sulata suklaa mikrossa.
Sulata myös voi/margariini esimerkiksi mikrossa. Anna sen jäähtyä hetki.
Yhdistä sitten suklaa- ja voisulat keskenään.
Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet vaahdon sekaan suklaa-voiseoksen kanssa.
Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 20-35 minuuttia. Halutessasi voit jättää kakun hieman pehmeäksi sisältä.
2. VAIHE, TÄYTE
Halkaise kakkupohja kahteen osaan. Voit tarvittaessa tasoittaa ylempää palaa jos se on keskeltä paljon koholla.
Kostuta kummatkin puolet huolellisesti ja aseta alempi pohja tarjoilulautaselle.
Levitä sen päälle puoli purkillista Valion appelsiinirahkaa.
Laita rahkan päälle pensasmustikoita ja aseta ylempi pohja täytteen päälle.
3. VAIHE, KORISTELU
Levitä puli purkillista Valion appelsiinirahkaa kakun päälle. Laita rahkaa myös hieman reunoille. Huom! Sen ei tarvitse näyttää kauniilta. Päällä olevan rahkan on maun lisäksi tarkoitus kiinnittää koristeet kakkuun.
Pilko mansikat viipaleiksi. Yhdestä marjasta tulee noin neljä viipaletta. Asettele viipaleet kakun reunoille (kantapala ja sisäpala vuorotellen).
Puolita pensasmustikoita ja asettele ne mansikoiden jättämiin koloihin.
Laita päälle ensin viinirypälekierros, sitten mansikkaviipaleita.
Kasaa keskelle pensasmustikoita (kaksi aina päällekkäin) sekä viinirypäleitä (myös hieman päällekkäin).
Aseta päälle lopuksi kokonainen mansikka.
Lisää vielä mintunlehtiä koristeeksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitoksia! Halusin tosiaan tällä kertaa antaa tarkat ohjeet koristelupuoleenkin! 🙂