Kinuskileipomo Piperrys

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut Nähty 2702 kertaa
 
06.02.2017
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIKahden suklaan ja herukan kakku


Tämänkin kakun toteutus on pyörinyt pitkää mielessä ja nyt pääsin sitä vihdoin kokeilemaan! Mielestäni tämä kakku on kuviointinsa ansiosta hieman sukua seepra-kakulle.
Alkuperäinen ohje on Makeaa-blogista. Oma pakastimeni pullistelee herukkamehusta, joten käytin herukkakerroksiin sokeroimatonta mehua.
Laskeskelin, että kakku mahtuu hyvin 24 cm vuokaan, mutta niin vaan piti ottaa reunakalvo käyttöön. Eli suosittelen käyttämään 26 cm vuokaa tai reunakalvoja tai vaihtoehtoisesti pienentämään ohjetta.
Kakku on valmistettu ”kaikki kerralla”-tyyliin. Jos itsellesi on mieluisampaa tehdä jokaiseen täytteeseen vaahdotukset erikseen, noudata Makeaa-blogin ohjetta, linkki alla.
En halunnut käyttää väriaineita, joten kuviointi on aika vaalea. Jos haluat kuvioinnin selkeämmin näkyviin, voit värjätä massaa esim. pastaväreillä. Alla linkki kuvioinnin tekemiseen.
Makeaa-blogin Punaherukka-valkosuklaakakku: http://www.makeaa.fi/punaherukka-valkosuklaakakku/
Malli kuviointiin: http://www.happyhealthblog.com/blog/14/4/2016

Pohja Brownies-pohja
Kostutukseen 0,5 dl maitoa

Juustokakkumassa:

6 dl vispikermaa
500 g maitorahkaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl sokeria

Mustaherukkatäyte:

2 dl sokeroimatonta mustaherukkamehua
4 liivatelehteä

Punaherukkatäyte:

2 dl sokeroimatonta punaherukkamehua
4 liivatelehteä

Valkosuklaatäyte:

3 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
200 g valkosuklaata

Valmista Brownies-pohja ohjeen mukaan. Aseta jäähtunyt pohja irtoreunavuoan pohjalle ja kostuta reunat maidolla.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Laita vispikerma, maitorahka, tuorejuusto ja sokeri isoon kulhoon. Vatkaa kovaksi vaahdoksi.
Jaa vaahto kolmeen yhtäsuureen osaan.

Ota mustaherukka- ja punaherukkamehusta erilleen n. 2 rkl.

Sekoita ensimmäiseen osaan vaahtoa mustaherukkamehu. Lämmitä erilleen otettu 2 rkl mustaherukkamehua mikrossa kuumaksi ja liuota liivatteet siihen. Lisää massan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Ota massasta n. 1 dl talteen kuviointia varten. Kaada valmis mustaherukka-massa pohjan päälle. Laita vuoka pakkaseen hyytymään siksi aikaa, kun valmistat punaherukkatäytteen.

Valmista punaherukkatäyte samoin kuin mustaherukkatäyte. Ota myös punaherukkamassaa talteen n. 1 dl kuviointia varten. Varmista, että mustaherukkatäytteen pinta on hyytynyt, ennen kuin kaadat punaherukkatäytteen sen päälle, ettei massat pääse sekoittumaan. Laita kakku taas pakkaseen ja valmista valkosuklaatäyte.

Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. Sekoita se varovasti viimeiseen erään massaa. Lämmitä vesi mikrossa ja liuota liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen massan joukkoon. Ota myös valkosuklaatäytettä n. 1 dl talteen kuviointia varten. Varmista, että punaherukkatäyte on hyytynyt, ennen kuin kaadat valkosuklaatäytteen sen päälle.

Pursota kuviot valkosuklaatäytteen päälle ja anna kakun hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.