Kinuskileipomo Menni

Kategoria: Kahvikakut Nähty 73209 kertaa
 
03.11.2013
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTIBanaanikakku


Tätä banaanikakkua olen tehnyt siskoni innoittamana, ja hyvää on ollut! Banaanin ansiosta kakku on todella pehmeä ja mehevä.

HuomJos teet kakun rengasmaiseen kuivakakkuvuokaan, käytä suluissa olevia määriä.

150 g (100 g) voita tai margariinia

4,5 dl (3 dl) sokeria

3 (2) munaa

4 1/2 (3 dl) dl vehnäjauhoja

1,5 tl  (1 tl) vaniljasokeria

1,5 tl  (1 tl) soodaa

0,75 dl (0,5 dl) kermaa

3-4  (2-3 kpl) banaania

1 dl suklaarouhetta

Kuorrute:

noin 1/2 pkt tomusokeria

noin 1,5-2 rkl vettä

keltaista ja / tai oranssia elintarvikeväriä

Tai

150 g sulatettua suklaata

1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten joukkoon.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää muussatut banaanit ja kerma.
3. Rouhi suklaa ja lisää taikinaan.
4. Paista voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa 150 asteessa n 1 tunti. Anna jäähtyä kokonaan.

Kuorrute:
1. Sekoita veteen tomusokeria niin paljon että seoksesta tulee paksuhko mutta vielä hieman valuva tahna. Värjää keltaiseksi. Pursota tai levitä nopeasti kuorrute kakun päälle.

2. Voit käyttää kuorrutukseen hyvin myös sulatettua suklaata: sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja kaada tasaisesti kakun päälle. Koristele esim. suklaarusinoilla, strösseleillä tai mantelilastuilla.