3.11.2013
Huom! Jos teet kakun rengasmaiseen kuivakakkuvuokaan, käytä suluissa olevia määriä.
150 g (100 g) voita tai margariinia
4,5 dl (3 dl) sokeria
3 (2) munaa
4 1/2 (3 dl) dl vehnäjauhoja
1,5 tl (1 tl) vaniljasokeria
1,5 tl (1 tl) soodaa
0,75 dl (0,5 dl) kermaa
3-4 (2-3 kpl) banaania
1 dl suklaarouhetta
Kuorrute:
noin 1/2 pkt tomusokeria
noin 1,5-2 rkl vettä
keltaista ja / tai oranssia elintarvikeväriä
Tai
150 g sulatettua suklaata
1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten joukkoon.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää muussatut banaanit ja kerma.
3. Rouhi suklaa ja lisää taikinaan.
4. Paista voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa 150 asteessa n 1 tunti. Anna jäähtyä kokonaan.
Kuorrute:
1. Sekoita veteen tomusokeria niin paljon että seoksesta tulee paksuhko mutta vielä hieman valuva tahna. Värjää keltaiseksi. Pursota tai levitä nopeasti kuorrute kakun päälle.
2. Voit käyttää kuorrutukseen hyvin myös sulatettua suklaata: sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja kaada tasaisesti kakun päälle. Koristele esim. suklaarusinoilla, strösseleillä tai mantelilastuilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Ihana resepti! Parhaimmillaan seuraavina päivinä, teen kohta uudestaan.