19.8.2017
– 36 neliskanttista suklaakeksiä (Selga tai Kalev)
– 400 rahkaa
– 100 rankankermaa 20%
– 0,5 dl sokeriat
– 0,5 tl manteliesanssia tai mantelilikööriä (maun mukaan)
– 350 g säilykekirsikoita
– säilykekirsikka lienta kuorrutusta varten ja keksien kostutusta varten
kuorrute:
– 100 g tumma suklaata
– 1 tl kaakaojauhetta
– 1 dl säilykekirsikka lientä
Valuta kirsikat ja pilko. Lisää rahkaan smetana, sokeri, manteliessanssi ja pilkottu kirsikat. Sekoita tasaiseksi. Asettele keksit tarjoiluastialle vieri viereen 3×4 kpl. Kostuta kirsikkaliemellä. Levitä keksien päälle puolet täytteestä. Lado seuraavat 12 keksiä täytteen päälle. Kostuta ja levitä loput täytteestä. Lado loput 12 keksiä täytten päälle, kostuta ja kiedo kakku tuorekelmuun tai laita muovipussiin. Nosta jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Kuorrutetta varten kuumenna kirsikkaliemi kiehumispisteeseen. Nosta hellalta ja lisää paloiteltu suklaa (säästä pieni palaa koristelua varten) ja kaakojauhe. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna jäähtyä hieman ja kuorruta kakku. Viimeistele suklaaraastella.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kinuskiemo, kiitos! Keksikakku oikeastaan on hyvin vetäytynyt myös parissa tunnissa. Kalevin keksit on hieman kovempia kun Selgan mutta kuitenkin on kummatkin sen verran pehmeitä että muutama tunti riittää. Mutta mukava se on kun illalla ennen nukkumaanmenoa 1-2 kasat kakun ja aamulla koristelet 🙂
(Pitsiliina on Kotikulta muovinen tabletti)