14.11.2016
Pinkki sateenkaarikakkupohja
250g huoneenlämpöistä voita
7dl sokeria
4tl vaniljasokeria
16dl vehnäjauhoja
1½rkl leivinjauhetta
5dl täysmaitoa
6 munanvalkuaista
vaaleanpunaista pastaväriä
Lemon curd
1 ½dl sokeria
2 kananmunaa
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
50g huoneenlämpöistä voita kuutioina
Tuorejuustokuorrute
500g huoneenlämpöistä voita
1000g tomusokeria
500g tuorejuustoa
Kostutus
sokerivesi/vaniljamaito
Koristelu
Paljon erivärisiä marenkeja
Pinkkiä kermavaahtoa
Valkosuklaata
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele/vuoraa kolme 20cm kakkuvuokaa.
Vatkaa voi, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito pienissä erissä voi- seoksen joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto varovasti muiden ainesten joukkoon.
Jaa taikina kolmeen kulhoon. Värjää taikinat pastavärillä vaaleanpunaisen eri sävyiksi. Kaada taikinat vuokiin ja paista n. 45min.
Valmista tuorejuustokuorrute. Vatkaa voi vaaleaksi. Vatkaa tomusokeri siivilöitynä neljässä osassa voin joukkoon (jos laitat kaiken tomusokerin kerralla niin siinä saattaa olla leipuri ja keittiö valkoisena). Vatkaa seosta nopealla tasolla n. 5min, kunnes se on kevyttä ja ilmavaa. Lisää tuorejuusto joukkoon ja vatkaa vielä pari minuuttia.
Lemon curdia varten laita sokeri ja munat sekä sitruunan mehu ja kuoriraaste kuumuutta kestävään kulhoon. Sekoita seosta vesihauteen yllä joko käsivatkaimella tai vispilällä. Sekoita seosta jatkuvasti, kunnes se paksunee (10-15min). Ota kulho pois vesihauteesta ja sekoita joukkoon kuutioitu voi.
Leikkaa jokainen kakkupohja puoliksi. Kokoa kakku niin, että vaaleimmat pohjat tulee alimmaisiksi, ja tummimmat ylimmäisiksi. Kostuta jokainen kakkupohja sokerivedellä tai vaniljamaidolla. Levitä ohut kerros tuorejuustokuorrutetta kakkupohjalle, ja pursota kakkupohjan reunalle ”muuri”, jonka sisäpuolelle voit levittää lemoncurdin. Täytä näin koko kakku. Levitä tuorejuustotäytettä myös kakun ulkopuolelle tasaiseksi kerrokseksi. Sulata valkosuklaa mikrossa ja valuta sitä kakun reunaa pitkin. Valkosuklaata voi myös ohentaa kermalla, jolloin seos löystyy ja sitä on helpompi valuttaa kakun reunaa pitkin! Pursota pinkkiä kermavaahtoa sattumanvaraisesti kakun päälle. Kermavaahdolla voi myös hieman sävyttää kakun ulkokerrosta. Laita päälle niin paljon marenkeja kun vain mahtuu! Kakkuun sopii myös hyvin eriväriset irtokarkit.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos mari-johanna! Oli hauskaa tehdä kakku, jonka koristelussa ei tarvinnut olla niin tarkka, vaan marenkeja sai heitellä sinne tänne hieman huolimattomasti 🙂