8.8.2014
Pohja :
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2-3 rkl vehnäjauhoja
Kostutus :
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Täyte :
300g mansikoita
Pinnalle ja Täytteseen:
5 dl kuohukermaa
tomusokeria (ei pakollinen)
mansikoita
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
Riku munat ja sokeri kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita jauhot toisiinsa ja lisää ne taikinan joukkoon siivilöiden.
Levitä taikina pellille ja paista uunissa noin seitsemän minuutia,
uunista riippuen. Tarkista taikina tikulla.
Kumoa valmis pohja sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä.
Murskaa mansikat käsin, haarukalla tai sauvasekoittimella.
Kostuta pohja ja levitä mansikkamurska taikinan päälle.
Jaa pohja kolmeen osaan, kun olet leikannut reunat pois.
Vatkaa kuohukerma ja lisää vaniljasokeri joukkoon.
Laita ensimmäinen taikinapohjaviipale tarjoiluastiaan.
Levitä sitten päälle sopivankokoinen kerros kermavaahtoa päälle.
Toista sama, kunnes taikanapohjat ovat päällekkäin.
Ei enää mitään muuta kuin koristelemaan ja syömään.
Nautinnollisia hetkiä!!!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ei ihme, että tämä on kestosuosikkisi juhlakakkuna. Kermavaahto ja mansikat, nam, nam! 🙂
Olen samaa mieltä kanssasi, juhlia pitää järjestää, jos vain suinkin aihetta on. Ja kakun voi kyllä pyöräyttää ilman selvää aihettakin. 🙂