Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Persimonipikkuleivät

Leipomo: KrisseRa
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Persimonpiparit_600x600.jpg

Kiitos persimonisoseen näistä kekseistä ei tule tyypillisiä rapsakoita keksejä vaan pikemminkin minimuffinseja.

Kun luette persimoneista huomaatte, että kova, keltainen persimoni on raaka. Makean, kypsän persimonin tulee olla syvän oranssi, pehmeä ja sen pintaan saa muodostua jopa laikkuja, jotka normaalisti näyttäisivät siltä, että hedelmä on alkanut mädäntyä. Tosiasiassa laikut ilmoittavat, että sokeri on alkanut kertyä hedelmään. 

Ole varovainen pikkuleipätaikinan vahvojen mausteiden kanssa, maistele ennen kuin laitat lisäystä.
Ohjeen mukaisesta taikinasta tulee reilu 40 pikkuleipää.

2 kypsää persimonia
2,5 dl sokeria
115 g voita tai margariinia
1 kananmuna
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivontasoodaa
0,5-1 tl kanelia
0,25-0,5 tl inkivääriä
0,25-0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
0,5 tl suolaa
2 dl pähkinöitä (saksan-, hassel- tai maapähkinä)

Esilämmitä uuni 200 ºC. Soseuta persimonit sauvasekoittimella (itse en kuorinut niitä ennen soseuttamista, poistin vain kannan ja pesin hyvin).
Sekoita vehnäjauhot, sooda, mausteet ja pähkinät keskenään erillisessä astiassa. Jos pähkinäsi ovat kokonaisia, murskaa ne ensin koneella tai huhmareessa. Voit myös käyttää valmista rouhetta.
Vatkaa kulhossa sokeri ja rasva vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa tasaiseksi. Lisää sen jälkeen persimonisose ja varmista seoksen tasaisuus.
Lisää kuivat aineet erissä taikinaan ja vatkaa aina tasaiseksi.
Nostele leivinpaperilla vuoratulle uunipellille kukkuran teelusikallisen kokoisia taikinaklönttejä. Pikkuleipien ei tarvitse näyttää viimeistellyiltä, vaan ne saavat olla rustiikkisia. Ne eivät leviä uunissa, joten isoja välejä ei tarvitse jättää.
Paista pikkuleipiä uunin keskitasolla 15-18 min, kunnes pinta saa hieman väriä. Jos ei-kiertoilmauunissa on 2 pellillistä yhtä aikaa, nosta ylempi pelti pois kun sen pikkuleivät ovat valmiit, siirrä alempi pelti sen tilalle ja paista sitä vielä n. 3-4 min.
Anna pikkuleipien jäähtyä peittämättä ja laita ne pussissa tai rasiassa jääkaappiin.

KasvisruokavalioMaidoton

Ainesosat:

HedelmäPähkinä/manteli/nougat

Kategoriat:

PikkuleivätSyksy
- Helppo 6

Kommentit (6)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa