Pohja:
180 g Digestive keksejä
35 g voita tai margariinia sulatettuna
125 g mangososetta (lastenruokaa)
Täyte:
8 liivatelehteä
300 g pakastemansikoita
250 g soseutettua persikkaa, nektariinia tai valmista vauvansosetta (persikka-banaani)
400 g maustamatonta jogurttia
3 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
Koristeluun:
vaahtokarkkeja
kermavaahtoa (2 dl kuohukermaa, 2 rkl sokeria, 1 tl vaniljasokeria, 1 rkl vaniljakreemijauhetta)
sydänströsseleitäAseta leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø22-24 cm) pohjalle ja öljyä vuoan reunat. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi.
Murskaa keksit jollakin laitteella tai yksinkertaisesti pakastinpussiin laitettuna kaulimella. Sekoita keksimurska, sulatettu ja jäähdytetty rasva ja mangosose tasaiseksi. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.
Soseuta kulhossa vielä hieman kohmeiset marjat sauvasekoittimella (jos voit, nostele marjat pakastepussista ilman mehua). Lisää joukkoon hedelmäsose, jogurtti, hunaja ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi soseeksi.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sekoita siihen puristellut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita massa vielä kunnolla.
Kaada täytemassa pohjan päälle ja nosta kakku hyytymään jääkaappiin ainakin 5 tunniksi, mieluummin yön yli. Koristele vaahtokarkeilla, kermavaahtoreunustuksella ja strösseleillä.
Kannattaa. Ja koristelussakin pääse ainakin kesällä helpolla, kun heittää päälle muutaman mansikanpuolikkaan ja vaikkapa mintun lehtiä