Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo KrisseRa

Mansikkasmoothiekakku

15.2.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_DSC_0255pienieiots_600x600.jpg

Pohja:

180 g Digestive keksejä
35 g voita tai margariinia sulatettuna
125 g mangososetta (lastenruokaa)
Täyte:
8 liivatelehteä
300 g pakastemansikoita
250 g soseutettua persikkaa, nektariinia tai valmista vauvansosetta (persikka-banaani)
400 g maustamatonta jogurttia
3 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
Koristeluun:
vaahtokarkkeja
kermavaahtoa (2 dl kuohukermaa, 2 rkl sokeria, 1 tl vaniljasokeria, 1 rkl vaniljakreemijauhetta)
sydänströsseleitäAseta leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø22-24 cm) pohjalle ja öljyä vuoan reunat. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi.
Murskaa keksit jollakin laitteella tai yksinkertaisesti pakastinpussiin laitettuna kaulimella. Sekoita keksimurska, sulatettu ja jäähdytetty rasva ja mangosose tasaiseksi. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.
Soseuta kulhossa vielä hieman kohmeiset marjat sauvasekoittimella (jos voit, nostele marjat pakastepussista ilman mehua). Lisää joukkoon hedelmäsose, jogurtti, hunaja ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi soseeksi.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sekoita siihen puristellut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita massa vielä kunnolla.
Kaada täytemassa pohjan päälle ja nosta kakku hyytymään jääkaappiin ainakin 5 tunniksi, mieluummin yön yli. Koristele vaahtokarkeilla, kermavaahtoreunustuksella ja strösseleillä.

Ainesosat

Mansikka

Erityisruokavaliot

MunatonPähkinätön

Kategoriat

Helpot ja nopeatJuusto- ja hyydykekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Mustikkapannacotta_400x400.jpgKrisseRaMustikkapannacotta ja mustikkakastike
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Viinirypälekeikauskakku_400x400.jpgKrisseRaViinirypälekeikauskakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Marjavaahto_400x400.jpgKrisseRaVatkattu mehuhyytelö
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Juuressämpylät_400x400.jpgKrisseRaJuuressämpylät
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Kookosmelonipirtelö_400x400.jpgKrisseRaKookos-vesimelonipirtelö
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Mantelikirsikkakakku_400x400.jpgKrisseRaManteli-kirsikkateeleipä/kakku

Kommentit (4)

KrisseRa
Kinuskileipomo KrisseRa
15.2.2016 18:22

Kannattaa. Ja koristelussakin pääse ainakin kesällä helpolla, kun heittää päälle muutaman mansikanpuolikkaan ja vaikkapa mintun lehtiä

Kinuskiemo
15.2.2016 15:27

Tämä on kiireesti liitettävä nopeiden makeiden herkkujen listan kärkeen! Herkulliset ainekset täytteessä ja kaunis koristelu. Nam! 🙂

KrisseRa
Kinuskileipomo KrisseRa
15.2.2016 12:50

Ja erittäin nopea ja helppo valmistaa. Itse kakun tekoon meni vain n. 15 min, pisin aika menee yön yli jäähdyttämisessä ja jos haluaa, koristelussa.

Aamuriemu
Kinuskileipomo Aamuriemu
15.2.2016 04:46

Oi ihana!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa