21.1.2014
Tarvitset: (10 kpl)
Pohja:
• 150g margariinia
• 1 dl fariinisokeria
• 2 munaa
• 3 dl vehnäjauhoja
• 1 ½ tl leivinjauhetta
• 2 tl vaniljasokeria
• 1 dl kermaa
Kostutus:
• ½ dl maitoa
• ½ tl vaniljaoskeria
Täyte:
• 2,5 dl mansikkakermaa
• 1 rkl vaniljakreemijauhetta
• vadelmahilloa
• 3 mansikkaa
Kuorrutus:
• 50g valkosuklaata
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munaseokseen vatkaimella sekoittaen. Lisää lopuksi kerma ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200 asteessa 10-15 minuuttia.
Ota sydänmuotilla kuvioita pohjasta, n. 20 kpl.
Vaahdota mansikkakerma, jämäköitä vaniljakreemijauheella. Leikkaa mansikat pieniksi paloiksi.
Kostuta yksi leivospohja. Levitä sen päälle hilloa, sitten kermaa ja pari mansikan palaa. Laita toinen sydänkuvio kanneksi, kostuta. Tee sama kaikille leivoksille.
Sulata valkosuklaa ja pursota tai levitä leivosten päälle. Koristele mansikanpaloilla. Säilytä jääkaapissa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä