13.8.2014
Tarvitset:
• 4 munaa
• 1 l maitoa
• 5 dl vehnäjauhoja
• 50g sulatettua margariinia
• 1 tl suolaa
• 1 tl kardemummaa
• ½ vaniljatangon siemenet
• n. 150g mustikoita
• 2 rkl sokeria (jos pakastemustikoita)
• 200g valkosuklaata
Vatkaa munat, maito, jauhot, rasva, suola, kardemumma ja vanilja keskenään yhteen. Anna turvota 20-30 minuuttia.
Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille. Voit nostaa reunoja kiinnittämällä hammastikulla leivinpaperin reunat yhteen. Paloittele valkosuklaa karkeasti. Ripottele pannarin pinnalle mustikat (ja sokeria) sekä puolet valkosuklaapaloista.
Paista 225 asteessa noin puoli tuntia. Ripottele loput valkosuklaapalat pannarin päälle heti uunista oton jälkeen, niin ne sulavat kivasti päälle.
Paloittele ja tarjoile sellaisenaan tai kermavaahdon kera.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä