Kinuskileipomo Jatsu

Kategoria: Leivokset,  Mantelihaaste,  Muffinssit Nähty 42042 kertaa
 
09.02.2015
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIRunebergin muffinssit


Runebergin tortut valmistuvat helposti myös muffinssivuoissa, ja koostumus säilyy mehevänä ja maukkaana!

Ainekset
200 g voita/margariinia
1 ½ dl fariinisokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl mantelijauhetta
60 g kaurakeksejä
1 ½ tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1 ½ dl maitoa

Kostutus
1½ dl vettä
2 rkl sokeria
3 rkl mantelilikööriä

Koristelu
vadelmahilloa
sokerikuorrutetta

Voitele muffinssipellin kolot tai käytä paperisia muffinssivuokia.

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten. Murskaa kaurakeksit tehosekoittimessa, ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet ja maito vuorotellen voi-sokerivaahtoon.

Kaada taikina muffinssivuokiin, ja paista 200 asteessa n. 20-25 minuuttia.

Tee kostutusliemi. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa, kunnes sokeri liukenee. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon mantelilikööri. Kun muffinssit ovat jäähtyneet, ota ne irti vuoista ja upota muffinssit kostutusliemeen. Anna niiden kuivua hetki.

Lopuksi koristele runebergin muffinssit vadelmahillolla ja sokerikuorrutteella, ja nauti!