Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Jatsu

Mansikkaiset sitruunamacaronit

13.2.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9941_IMG_2007_600x600.jpg

Ainekset
150 g mantelijauhetta
100 g mansikkatomusokeria
50 g tomusokeria
60 g valkuaista

60 g valkuaista
35 g sokeria

150 g hienoa sokeria
50 g vettä

Lemon curd -täyte
1 dl sitruunan mehua (2 sitruunaa)
1 dl sokeria
4 keltuaista
50 g voita

Siivilöi mantelijauhe ja tomusokerit ja siirrä ne kulhoon odottamaan. Mittaa mukiin 60 g valkuaisia ja jätä manteli-tomusokeri -seoksen viereen odottamaan.

Mittaa 60g valkuaisia kulhoon ja mittaa vierelle myös 35g hienoa sokeria odottamaan.

Laita 150 g hienoa sokeria ja 50 g vettä kattilaan ja kuumenna sekoittamatta keskilämmöllä. Anna poreilla ja pidä liemen lämpötilaa silmällä (tähtää 110°C lämpötilaan).

Vatkaa valkuaisia kulhossa, ja kun ne alkavat muodostaa kevyttä vaahtoa, lisää hieno sokeri vähän kerrallaan ja vatkaa vaahtoa, kunnes se vatkaimia nostettaessa muodostaa alaspäin taipuvia huippuja. Kun sokeriliemi kattilassa saavuttaa 110°C:n lämpötilan, kaada liemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Vatkaa seosta kunnes se on jäähtynyt, noin 5 min.

Sekoita jäljelle jääneet 60g valkuaisia manteli-tomusokeri -seokseen. Lisää tässä vaiheessa mahdollinen väri taikinaan.

Sekoita jäähtynyt valkuaisvaahto joukkoon kääntelemällä nopeasti ja mahdollisimman vähin liikkein. Taikina on valmis, kun nostaessasi nuolijaa taikina valuu siitä paksuna nauhana ja pinnalle piirretty viiva tasoittuu n. 20 sekunnissa. Mitä enemmän sekoitat, sitä ohuemmaksi taikina muuttuu.

Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla peitetylle pellille haluamasi kokoisia taikinaympyröitä. Anna taikinan levätä noin 30 min ennen paistamista, kunnes pinta kuivuu kosketusta kestäväksi.

Paista alatasolla 150°C:ssa koosta riippuen n. 16 min. Jäähdytä kuoret täysin ennen täyttämistä.

Tee täyte sekoittamalla kaikki aineet kattilassa sekaisin vispilällä. Kuumenna seosta jatkuvasti sekoittaen, kunnes se alkaa kiehua. Keitä miedolla lämmöllä hetki voimakkaasti vatkaten, kunnes seos paksenee, n. 1 min. Nosta kattila levyltä ja jatka vatkaamista vielä n. minuutin ajan. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa.

Lusikoi nokare sitruunatahnaa macaronkuorien sisäpintaan ja paina toinen kuoriosa päälle. Nauti heti tai anna macaronien tekeytyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Kategoriat

LeivoksetYstävänpäivä

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9941_IMG_1669_400x400.jpgJatsuEuran rinkilät
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9941_IMG_2819-3000x2005_400x400.jpgJatsuSiemen-kauranäkkäri
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9941_IMG_2907-2000x1335_400x400.jpgJatsuKaura-banaanileipä
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9941_IMG_2534-1280x855_400x400.jpgJatsuSuklaa-vadelmakuppikakut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9941_IMG_2007_400x400.jpgJatsuMansikkaiset sitruunamacaronit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9941_IMG_2026-1280x853_400x400.jpgJatsuRunebergin muffinssit

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa