13.2.2015
Ainekset
150 g mantelijauhetta
100 g mansikkatomusokeria
50 g tomusokeria
60 g valkuaista
60 g valkuaista
35 g sokeria
150 g hienoa sokeria
50 g vettä
Lemon curd -täyte
1 dl sitruunan mehua (2 sitruunaa)
1 dl sokeria
4 keltuaista
50 g voita
Siivilöi mantelijauhe ja tomusokerit ja siirrä ne kulhoon odottamaan. Mittaa mukiin 60 g valkuaisia ja jätä manteli-tomusokeri -seoksen viereen odottamaan.
Mittaa 60g valkuaisia kulhoon ja mittaa vierelle myös 35g hienoa sokeria odottamaan.
Laita 150 g hienoa sokeria ja 50 g vettä kattilaan ja kuumenna sekoittamatta keskilämmöllä. Anna poreilla ja pidä liemen lämpötilaa silmällä (tähtää 110°C lämpötilaan).
Vatkaa valkuaisia kulhossa, ja kun ne alkavat muodostaa kevyttä vaahtoa, lisää hieno sokeri vähän kerrallaan ja vatkaa vaahtoa, kunnes se vatkaimia nostettaessa muodostaa alaspäin taipuvia huippuja. Kun sokeriliemi kattilassa saavuttaa 110°C:n lämpötilan, kaada liemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Vatkaa seosta kunnes se on jäähtynyt, noin 5 min.
Sekoita jäljelle jääneet 60g valkuaisia manteli-tomusokeri -seokseen. Lisää tässä vaiheessa mahdollinen väri taikinaan.
Sekoita jäähtynyt valkuaisvaahto joukkoon kääntelemällä nopeasti ja mahdollisimman vähin liikkein. Taikina on valmis, kun nostaessasi nuolijaa taikina valuu siitä paksuna nauhana ja pinnalle piirretty viiva tasoittuu n. 20 sekunnissa. Mitä enemmän sekoitat, sitä ohuemmaksi taikina muuttuu.
Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla peitetylle pellille haluamasi kokoisia taikinaympyröitä. Anna taikinan levätä noin 30 min ennen paistamista, kunnes pinta kuivuu kosketusta kestäväksi.
Paista alatasolla 150°C:ssa koosta riippuen n. 16 min. Jäähdytä kuoret täysin ennen täyttämistä.
Tee täyte sekoittamalla kaikki aineet kattilassa sekaisin vispilällä. Kuumenna seosta jatkuvasti sekoittaen, kunnes se alkaa kiehua. Keitä miedolla lämmöllä hetki voimakkaasti vatkaten, kunnes seos paksenee, n. 1 min. Nosta kattila levyltä ja jatka vatkaamista vielä n. minuutin ajan. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa.
Lusikoi nokare sitruunatahnaa macaronkuorien sisäpintaan ja paina toinen kuoriosa päälle. Nauti heti tai anna macaronien tekeytyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä