6.12.2017
Täyte
2 dl turkkilaista jogurttia
1 dl kermaa
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100 g valkosuklaata
1/5 dl sokeria
tippa vaniljauutetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl mangososetta
4 liivatetta
(suklaasprayta, makumassaa)
Vaahdotetaan kevyesti kerma ja vaahtoutuva vaniljakastike. Liivatteet likoamaan kylmään nesteeseen. Sulatetaan valkosuklaa ja kun on vähän jäähtynyt,sekoitetaan suklaa jogurtin joukkoon. Lisätään kaikki aineet mukaan paitsi mangosose ja liivatteet. Liivatteet voi sulattaa kuumaan mangososeeseen.
Kun kaikki aineet ovat hyvin sekaisin, kaadetaan se silikonisiin muotteihin ja annetaan olla yön yli pakkasessa. Seuraavana päivänä otetaan leivokset muoteista leivinpaperin päälle ja suihkutetaan suklaasprayta kylmien leivosten päälle. Koristeeksi tein valkoisesta massasta lumihiutaleita ja ”ripustuskoukut” Ne on hyvä kiinnittää vaikka valkosuklaalla kiinni.Mikäli haluaa niin voi pallojen alle laittaa vaikka keksin (helpompi sitten siirrellä)….
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kyllä leivonnaisia on nykyään joka lähtöön! Ihan on pää pyörällä. On syötäviä rasioita ja syötäviä jälkiruokakulhoja. Nyt voi jo joulupallotkin popsia parempiin suihin! 🙂